Şimdi Ara

55q60r Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vatan bilgisayar dan 55q60r model samsung tv yi satın aldım. Servis gelip kurulumunu yaptı.Ekranda yaklaşık 1cm uzunluğunda derin bir çizik farkettim .Servisi aradaım kurulumdan 30dk sonra tekrar geldi. Servis ürünün teşhir olup olmadığını kontrol etti. Tv kapalı kutu olduğunu, rapor tuttuğunu ve tv mizin değişeceğini söyledi.Üzerinden 22 gün geçti kimseden ses yok.Ucuz bir televizyon olsa önemli değil ama 7000tl verdim. Yapabileceğim bir şey var mı yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasak09 -- 25 Haziran 2020; 14:49:35 >



  • https://forum.donanimhaber.com/vatanbilgisayar-ve-lg-oled-televizyon-degisim-kumpasi-yalan-servis-raporu-resim-eklendi--143341937#143341937

    Hocam aynisini yasamissiniz benim olayin. Ben cok zor oldu ama 1.5 ayda degisim sagladim. Ama sizin anlatiminizdan bir sey anlamadim acikcasi. Once muhattabiniz kim onu bulun onun ustune gidin. Benim olay da en son kargo hasari sebebiyle vatan urunu geri aldi o sekilde degisim sagladim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 25 Haziran 2020; 14:15:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutuda hasar yok hocam servis gelip inceledi. Fotoğraflarını falan çekti. Televizyonda çalışma saatini falan baktı ürün teşhir mi değil mi diye raporunu tuttu. Az önce aradım değişim onayı bekliyor diyor.Uzun sürüyor o zaman sizin tv 1.5 ay da değişmiş .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasak09 -- 25 Haziran 2020; 14:48:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasak09

    Kutuda hasar yok hocam servis gelip inceledi. Fotoğraflarını falan çekti. Televizyonda çalışma saatini falan baktı ürün teşhir mi değil mi diye raporunu tuttu. Az önce aradım değişim onayı bekliyor diyor.Uzun sürüyor o zaman sizin tv 1.5 ay da değişmiş .
    Hocam beklemeyin benimkine bakip ben her gun 2 kere aradim neredeyse. Aramayinca hic is yapmiyorlar. Size servis ne diye rapor tuttu kutudan mi cizik cikti dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problemim çözüldü şikayet vara yazdım + e devletten tüketici haklarına başvurdum geri dönüş yaptılar.Ürün 0 kapalı kutu olarak bugün elime ulaştı kurulumunu bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.