Şimdi Ara

55' Tv Araştırmam, Philips 55PFL8007 alındı. 55' Tv Arayanlar Okuyabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2-3 yıldır projeksiyon kullandığım için Tv'lerden bayağı uzak kalmıştım ama salona bir tv almam gerekince son dönemde biraz araştırma yaptım. Birkaç ay araştırmadan sonra Philips 55PFL8007 alarak pusudan çıkmış oldum. Gerçi benim ki biraz teşhir ürünü pusuculuğu oldu ama yine de tecrübelerimi aktarayım, çünkü güncel modelleri de inceledim.

    Piyasadaki modeller genel olarak belli zaten. LG pazara biraz ağırlığını koymuş gibi. Samsung'un birkaç sene önceki ağırlığının olmadığını çok net gördüm. Zaten teknoloji marketlerdeki görevliler de LG'nin pazar payının çok iyi olduğunu söylediler.

    ----------

    LG'nin LB serisi Tv'leri bayağı popüler. Gördüğüm kadarıyla orta seviye güzel bir Tv alıyorum dedirtecek model LB670, hem yanında sihirli kumanda da geliyor. Ancak her ne kadar bu model çok popüler olsa da ve küçük oda için 32" seçenekleri sınır olduğu için LB652 almış olsam da, ben LG'nin yalnızca LB870 modelini değerlendirdim onu da denk getiremediğim için alamadım, ama Philips 55PFL8007 almama vesile olduğu için şikayetçi değilim :)

    Zaten LG'nin LB670 serisi tamam güzel cihazlar ama köşelerdeki karartılar ve bilinen problemleri haddinden fazla yaşanıyor. Showroom'larda bunları görmediğim Tv yok gibiydi. Ancak çok titizlenmeyen kullanıcılar için smart özellikleri de keyifle kullanılacak bir Tv. Pasif 3D de gözü hiç yormuyor, varsın 3D hissi aktif olanlara göre biraz az olsun. Aktif 3D izlemek çoğu kişi için işkence gibi.

    Ayrıca nedendir bilmiyorum ama LB870'in siyahları bana yalnızca Mediamarkt'ta gördüğüm 60LB870 modelinde başarılı geldi. Bimeks'te farklı mağazalarda baktığım 55LB870'lerin hiçbirinin siyahlarını başarılı bulmadım. Hatta LB670 modeli ile yanyana dururlarken aman aman fark da görmedim. Ancak 60LB870 modelinin siyahları, yanındaki LB670'e göre bariz daha başarılıydı. Bunun MM ve Bimeks ayarları ile ilgisi var diyeceğim, olabilir de, ama içimden bir ses öyle olmadığını söylüyor.

    ----------

    Samsung'un H6270, H6470 ve H6500 gibi modellerine baktım. Evet dikkat ederseniz, Ultra Hd modellere hiç bakmadım, çünkü benim gözümde bugün 4K Tv almak, para israfını bir kenara bıraktım, elde edilecek sonuç açısından doğru bir seçim değil. Normalde Tv'lerde Samsung almaya meyilliyimdir ama bu sefer Samsung'un orta serilerini almak hiç içinden gelmedi. H7000 ve H8000 serilerine baktım ama birkaç ay önceki fırsatlarını kaçırdığım için (o zamanlar Tv bakmıyordum) bir daha Samsung'a geri dönmedim.

    Bir de LG ve Philips hakkında hem kendi gözlemlerim hem okuduklarım renklerin daha doğal olduğunu gösterdiği için, Samsung modellerini derinlemesine araştırmadım. Ancak H7000 serisi hakkında çok olumlu incelemeler var. Hatta şu an sahibinden de 55H7000 modeli için bir ilan var, kutu hasarlı bir Tv’yi adınıza faturalı olarak 3.200 civarına veriyorlar, ilgisini çeken bakabilir.

    ----------

    Aldığım Tv'ye geleyim... LG 55LB870 kovalarken Philips'in üst serilerini yakından inceleme fırsatım oldu. Zaten Philips'in üst serilerinin çok başarılı olduğunu biliyordum ama özellikle LG'nin en üst model 2014 Full HD modeli LB870 ile arasında bu kadar fark olacağını açıkçası beklemiyordum.

    Philips'in 8 ve 9 serileri yeni çıktıklarında her zaman çok pahalı oluyorlar. Ancak görüntü kalitesi olarak, hele siyah başarısı olarak kendilerini hemen belli ediyorlar. Benim yorumuma bakmayın ama Tv alacaklar, showroom’larda mutlaka ve mutlaka Philips’in en azından 8000 serisi modellerine yakından baksınlar.

    Benim aldığım Philips 55PFL8007 aslında 2012 senesinin ürünü. 2013'te 55PFL8008 modeli ve 2014'te 55PFS8109 modelleri var. Benim aldığım 8007 modelinin smart özelliklerinin çok yetersiz olduğunu, ses kodeği desteğinin zayıf olduğunu, kanal geçişlerinin zayıf olduğunu vs. gayet iyi biliyorum ama ben zaten Tv'nin dahili hiçbir özelliğini kullanmam, hoparlörünü bile kullanmam. Tv benim için yalnızca monitördür ve görüntü kalitesi iyi olduktan sonra diğer özelliklerine vereceğim fark ile zaten harici cihazlar alırım ve harici cihazların özelliği ve performansı her halükarda en güncel ve üst model Tv'den de daha iyi olur.

    Bir diğer bilgi olarak, forumdan banding ve backlight testi için indirdiğim videolar var. Tabi ki Tv'lerin ayarları düzgün yapılmaış olabileceği için bu testleri showroom'da ayaküstü yapmak pek doğru değil, ancak yine de "bir bakalım ne olacak" diye yaptığım testlerde 8007 çok başarılı oldu. Banding testi dediğim bu video :https://www.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M

    Bu videonun amacı hareketli görüntü performansını ölçmek değil aslında. Ancak bu videoyu Usb'den LG 55LB870 modelinde oynattığımda, yatay akan görüntü kesik kesik atlayarak oynuyordu; akıcılık hiç yoktu. Sharp'ın LC60UQ10 modelinde ise akıcılık çok iyiydi; neredeyse takılmadan akan bir görüntü vardı. Sonra Philips’in 2014 model 4K modeli 55PUS8809’da deneme yaptım, onda da görüntü (beklentimin tersine) bayağı kesik kesik oynuyordu. Kendi aldığım 55PFL8007 modelinde ise neredeyse sıfır titreme ile yağ gibi akan görüntü vardı.

    Bu testimin bana ifade ettiği tek şey, 8007’nin tam ekran akan görüntülerde başarılı olduğu. Sharp da başarılıydı ama LG ve Philips modellerinde gördüğüm sonuç, kötü ayardan kaynaklanıyor olabilir. Çünkü hadi LG’yi bir kenara bırakalım, 2012 model Philips’in bu kadar iyi performans verirken, 2014 model 4K Philips’in o kadar kötü sonuç vermesi normal değil.

    Yalnız bu akan görüntülerin yağ gibi olması herkesin isteyeceği bir şey değil. Buna soap opera efekti diyorlar. Ben şu an kullandığım 46” Lcd Tv’de de buna yakın performansı, HTPC’de kullandığım SVP programı ile alıyorum. Çünkü ben filmleri izlerken, sanki filmin çekildiği stüdyodaymışım hissini seviyorum. Kimisi bunu tam tersini ister, görüntü yağ gibi akmasın, film izlediğimi anlayayım der. Yani özetle, fazla yağ gibi akan görüntünün gereğinden fazla gerçekçi olduğu söylenir. Tercih meselesi.

    ----------

    Şimdi gelelim Tv alacaklara önerilerime… Bugünlerde Philips’in 2014 yılı 55PFS8109 modeli kampanyada. Teknosa’da 3.499 TL fiyatı var, 350 TL çek veriyor (alt limitsiz, ama yine de kontrol edin). Hem bu modelde Android var, smart özelliklerinin başarılı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca dahili kamera ve 4 yönlü ambilight gibi özellikleri var. Aslında ben bu modeli almaya kafaya koymuştum ama çok az televizyon izlemediğim ve "salonda Tv olmalı" diye aldığım için, 8007’yi teşhirde uygun fiyata sorunsuz ve 2 yıl normal garantili bulunca, performansı da bu kadar iyi olunca o farkı projeksiyona veya ses sistemine ayırırım diye düşündüm. Bugünlerde 55” Led arayanlar, görüntü kalitesine ve siyah başarısına önem verenler bence bu modeli mutlaka yakından incelesinler.

    Onun haricinde orta üstü cihaz arıyorsanız ben LG’nin 2014 modelleri (LB670, LB730, LB870 vs) artık alınmaz. Samsung için çok detaylı inceleme yapmadığım için pek yorum yapamıyorum ama özellikle 4K Tv almayacak iseniz, bence Samsung’un orta seviyeleri yerine de Philips’in 8 serisine bakın, hele fiyatı (çekle olsa da) 3.000 TL seviyesine yaklaşmışken.

    ---------------

    Teşhir ürünleri ile ilgili olarak, tabi herkes teşhir almak istemeyebilir ama almayı düşünenler özellikle Bimeks mağazalarını gezsinler. Bimeks web sitesindeki fiyatlara hiç bakmayın. "Bulunduğu mağazalar" linkine tıklayıp, yanında *** olan mağazalarda teşhir olduğunu anlayabilirsiniz. Her mağaza kendine göre fiyat belirliyor. Bazen hemen hemen aynı süredir teşhirde olan aynı model tv'lerden biri normal fiyattan biri bayağı indirimli fiyattan satılıyor. Ancak bu fiyat bilgisini yalnızca mağazadan öğrenebiliyorsunuz. Dolayısıyla benim önerim, yakındaki birkaç Bimeks mağazasını gezip modellere bakın ve fiyatları yerinde görün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 23 Ocak 2015; 23:28:23 >







  • İyi de insan bi fiyatını da yazar..okudum sonuna kadar ne aldığın tv nin bi özelliği yazılı ne de fiyatı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur_bee

    İyi de insan bi fiyatını da yazar..okudum sonuna kadar ne aldığın tv nin bi özelliği yazılı ne de fiyatı.

    Aldığım tv nin fiyatını özellikle yazmadım, çünkü 2012 model ve bu saatten sonra o cihazı bulmak zaten pek mümkün değil. Bu konudaki en Önemsiz bilgi de benim aldığım model zaten :)

    Bu nedenle alternatif olarak 2014 model PFS8109 önerdim ve devam eden kampanya fiyatını yazdım.

    SOnuç olarak siz benim 8109 aldığımı varsayın, özelliklerini de hem forumda hem internette bulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: signore


    quote:

    Orijinalden alıntı: onur_bee

    İyi de insan bi fiyatını da yazar..okudum sonuna kadar ne aldığın tv nin bi özelliği yazılı ne de fiyatı.

    Aldığım tv nin fiyatını özellikle yazmadım, çünkü 2012 model ve bu saatten sonra o cihazı bulmak zaten pek mümkün değil. Bu konudaki en Önemsiz bilgi de benim aldığım model zaten :)

    Bu nedenle alternatif olarak 2014 model PFS8109 önerdim ve devam eden kampanya fiyatını yazdım.

    SOnuç olarak siz benim 8109 aldığımı varsayın, özelliklerini de hem forumda hem internette bulursunuz.

    2014 serileri ezberledik merak etme

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel paylaşım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.