Şimdi Ara

500 lira altı saat markası saatlerinin estetikten ve görsellikten uzak olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunun makul bir sebebi var mı? Bir tarafta seiko, orient, cassio, tissot saatlere bakıyorum bir tarafta tommy, armani vs. saatlere bakıyorum. Arada bariz bir şekilde estetik farkı var. Bunun sebebi mekanizmalardan ya da başka bir sebepten mi kaynaklanıyor. Fikri olan var mı?



  • Zevkler ve renkler ...
  • estetik farkı ?
    bu markaların binlerce farklı modeli mevcut zevkine uygun olan illa ki vardır ya yeterince aramamışsın yada marka takıntısı mevcut (olabilir ayıp bir şey değil )

    ancak estetik anlayışımız uymuyor açıkça sanırım
    zira turuncu bezel bir orient mako xl'a kötü diyemem asla yada bir Casio Beside serisi saate yada Seiko 007 ye
  • Casio edifice 550d kullaniyorum orjinal 350 tl ve insanlar çok beğeniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_1608

    Bunun makul bir sebebi var mı? Bir tarafta seiko, orient, cassio, tissot saatlere bakıyorum bir tarafta tommy, armani vs. saatlere bakıyorum. Arada bariz bir şekilde estetik farkı var. Bunun sebebi mekanizmalardan ya da başka bir sebepten mi kaynaklanıyor. Fikri olan var mı?

    şimdi burda demek istediğiniz şumu Seiko orient otomatik herkes kaliteli diyor fakat bir armani tommy veya diesel gibi tasarımları yok ?

    Eğer söylemek istediğiniz bu ise şunu söyleyebilirim Bir tarafta kalite diğer tarafta tasarım . Şu zamana kadar gördüğüm 1000 tl ye kadar olan markalı saatlerin % 99 unun kasa rengi atmış kordonu deforme olmuş metal ise rengi tamamen atmış. Üzerinde su geçirmez diye ibare bulunan saatin kadranı buhar içinde kalmış :D 7

    Geçenlerde birisi bizim dükkana geldi saatin pimini değiştirdim diesel saat 600 küsüre almış ne kadar oldu dedim alalı 3-4 ay dedi ve saatin durumu içler acısıydı siyah olan kasa siyah beyaza dönmüş kazınmaktan krom olan kaplamanın altından bronze gibi birenk çıkmış. Ama gördüğüm çoğu seiko ve orient en az 20 yıllıktı . Ve kondüsyonları daha 1 yıllık gibiydi. Kısacası japonlar vs. olayı çözmüş tasarımın kalitenin önüne geçemeyeceğini öğrenmişler tabi zamanla bizde öğreniriz diye umuyorum.

    Benimde saat merakım yeni yeni başladı elimde 8-10 tane saat var hepsi uyduruk 40 50 tl lik saatler şunu rahatça söyleyebilirimki o bahsettiğiniz markaların saatlerinden bir farkı yok. Ve onlara para verilememsi gerektiğini çözdüm bu süre içinde




  • Moda marka saatlerin mekanizma ve malzeme kalitesi olarak aldıkları parayı haketmediklerini kabul ediyorum. Seiko, orient, tissot vs. gibi markalarında verilen parayı sonuna kadar hakkettiklerinin de farkındayım.
    Misal bende bir tane tommy bir tane de seiko 5 saat var. İstisnasız tüm arkadaşlarım (kız, erkek ayrımı olmadan) tommynin daha güzel olduğunu söylüyor. Nedeni basit saatin dizaynı daha iyi. Tamam seiko sağlam olabilir ama hep aynı tasarım 3 aşşağı 5 yukarı birbirinin aynısı zilyon tane modeli var. Ya arkadaş tut bir tane de geniş çaplı bir saat yap. Yok illa max 38mm olacak.

    Biraz güzel dizaynlı bir modelini buluyorum hop 1000 lira. Sebep? Mekanizma aynı, kordon biraz kaliteli, cam hardlex değil safir. Eee o zaman ben parayı yine dizayna vermiş oluyorum yani bir nevi seiko da kendi içinde ismini kullanarak bir ürünü olması gerektiğinden pahalıya satıyor. Aslında temelde tommy, armani gibi moda markaların yaptığının aynısını yapıyor. Neyse bu biraz belki zorlama olmuş olabilir.

    Kısaca saat satan bir siteye girin ve açın tommy ve armaninin saatlerine bakın bir de seiko ve orientlerin. Saatin mekanizması kalitesi vs. olmadan sadece estetik açıdan bakın. Hangi saatler daha güzel diye sorun arkadaşlarınıza herkes moda marka saatleri gösterecektir. Ben burda moda marka saat alın falan demiyorum sadece saat markalarının yaptığı sinir bozucu anlamsızlığı dile getirmek istiyorum.

    Ya valla tutucam tommynin 2-3 tane dizayncısının elinden seikoya hibe edicem. Azcık estetik kaliteli saatlerde kullanabilelim artık. İlla estetikle kalite arasında tercih yapmak zorunda kalmayalım. Valla gidip parnis alıcam sonunda.




  • Görsellik kişiden kişiye değişen birşey. Bende söylediklerinizi tersini söyleyebilirim (casioya karışmam :) ).

    Gördüğüm tommy veya diesel'in modellerini beğenmiyorum. Birçoğu 45, 48 hatta 50 küsür mm dev gibi saatler hiç hoşuma gitmiyor. seiko ve oriente en fazla 38 mm demişsiniz ama seiko 5'lerin birçok modeli 42 mm. Özellikle Snzh modelleri çok güzel. Orient mako 41,5mm, mako xl 44 mm.

    Ama şu olabilir. Kronograflı saatler hoşunuza gidiyorsa otomatik saatlerde kronograflı modeller ucuz olmuyor haliyle. Mekanizması karışık olduğu için. Bu yüzden ucuz otomatikler daha sade görünümlü oluyor. Başlarda ben de hep kronolu modellere bakardım ama artık kronosuz saatler de çok hoşuma gidiyor. Hatta bazen gün, tarih göstergelerinin bile gözüme fazla göründüğü oluyor.
  • moda markaları kendine özgü ürettikleri tasarımların çoğu şu anki popülarite sonucu ortaya çıkıyor mesela son 2-3 yıldır çılgın bir hardal sarısı pantolon modası var bundan 5 yıl önce giysen arkandan konuşurlardı
    saat çapı konusu da aynı şekilde bu aralar büyüme eğiliminde ben 38 mm lik seiko 5 ile son derece mutluyum ancak sanırım takacağım en büyük çaplı saat 43 44 mm olur (pilot yada panerai tipi olursa o da)

    ha güzel modelleri de var bu moda markalarının sonra araştırıyorum bakıyorum bu modelleri de üst seviye markalardan arak oluyor

    seikonun orientin tüm modellerini beğenmem aslında hiç bir markanın tüm modellerini beğenemem çok farklı tarzlarda saatler üretiyorlar
    ancak illa ki beğeniye uygun modelleri vardır belirli fiyat gamında bu markaların

    meraktan soruyorum bu moda markalarında beğendiğin bir iki model koyar mısın




  • Benim armanide tasarımına hayran kaldığım 3 saat var. Kaliteli olsalar hiç vereceğim paraya bakmam alırım ama kalite meselesi var.
    Modeller şunlar:
    Armani 5890
    Armani 5866
    Armani 0673

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bana göre sorunun cevabı basit. Moda saatlerinde sizden sadece tasarım ve marka'nın parası alınıyor. Saat markalarında ise tasarım ve markanın yanı sıra işçilik- mekanizma- kalite gibi faktörlerde devreye giriyor. Daha fazla para istemeleri gayet normal. Eğer derdiniz sadece tasarımsa çin üretimi çok acayip tasarımlı bir çok saat var ve fiyatları 10-100 TL arasında. Fazla sayıda alıp değiştire değiştire takarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolfire

    Aslında bana göre sorunun cevabı basit. Moda saatlerinde sizden sadece tasarım ve marka'nın parası alınıyor. Saat markalarında ise tasarım ve markanın yanı sıra işçilik- mekanizma- kalite gibi faktörlerde devreye giriyor. Daha fazla para istemeleri gayet normal. Eğer derdiniz sadece tasarımsa çin üretimi çok acayip tasarımlı bir çok saat var ve fiyatları 10-100 TL arasında. Fazla sayıda alıp değiştire değiştire takarsınız.

    tam benim kafamdakileri yazmışsın hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fıstıklıtiiz

    Benim armanide tasarımına hayran kaldığım 3 saat var. Kaliteli olsalar hiç vereceğim paraya bakmam alırım ama kalite meselesi var.
    Modeller şunlar:
    Armani 5890
    Armani 5866
    Armani 0673

    ufak bir göz atma ardından AR0673'e benzeyen ancak bir kaç kat kaliteli olan seiko
    http://www.hediyesaati.com/urun/seiko-ssb023p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaman Ötesi -- 2 Mart 2013; 17:11:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fıstıklıtiiz

    Benim armanide tasarımına hayran kaldığım 3 saat var. Kaliteli olsalar hiç vereceğim paraya bakmam alırım ama kalite meselesi var.
    Modeller şunlar:
    Armani 5890
    Armani 5866
    Armani 0673

    ufak bir göz atma ardından AR0673'e benzeyen ancak bir kaç kat kaliteli olan seiko
    http://www.hediyesaati.com/urun/seiko-ssb023p



    Bu Seiko modelinin ar0673 modeliyle kıyaslanamaz bence tasarım olarak. Çok az bi benzerliği var. Kordon,romen rakamları,iç çerçeve rengi tamamen farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • moda markalarına para vereceğine gıt sebago,gbt polo filan al maksat şık durmasıysa 200 tl ye kadar bır suru saat var ama kaliteli olsun japon isviçre fln olsun hemde şık olsun diyorsan kesenin ağzını açman gerekiyor biraz .casıo şık fakat casionun dijitali iyi bence ama analoğu için aynısını diyemiyeceğim.ben şuan jacques lemans(1-1583) kullanıyorum 300 e aldım miyota mekanizma var gayet de şık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.