Şimdi Ara

50 MBit ve üzeri Fiber Tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Data

    Aynı altyapı üzerinden vodafone alabilirsiniz onun fiyatlarına bakın en önemli fark paketleri akk li

    Vodafone ile ilgili biraz araştırma yaptım. Fiber yerine Vdsl kuruyolar diyenler var.
    Ping ler düşmüyo diyenler. Kurulumu uzun süre yapamadı diyenler.
    Bilemedim biraz şüphelendim.Fiyatlar çok yüksek 50Mbit altı film dizi izlemek zor.
    Kararsız kaldım dostlar.
  • BoCexxx kullanıcısına yanıt
    Vodafone Telekom un altyapısı üzerinden de hizmet veriyor fakat fibermax sadece kendi ve superonline altyapısı üzerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ne anladık bu işten.

    AKK bundan daha iyiydi.

    En azından hız 50 den 16 Mbps'ye düşüyordu.

    Bunların sırf 8 e düşsün diye 24 Mbps çakallığına bir şey yapmayan BTK. 24 de 16 ya düşer desin yeterli.

    https://www.btk.gov.tr/tr-TR/Anasayfa
  • Günaydın Beyler,

    Sonuç olarak Mart 15 te sözleşmem bitiyor.
    Superonline devam mı yoksa Vodafone a mı geçelim?
    Kablonet pahalı gibi geldi
    Türk Telekom da çok iyi bir kampanya göremedim?

    Hangisini tercih edelim?
  • her aradığında hayır de değiştirmem çok ısrar ederseniz Mart 2019'a kadar dondurmak istediğini söyle... 31.12.2018 tarihinde akk kalkacak... bekle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

    her aradığında hayır de değiştirmem çok ısrar ederseniz Mart 2019'a kadar dondurmak istediğini söyle... 31.12.2018 tarihinde akk kalkacak... bekle...

    Akk'nin kalkmama sebebi ISS'lerin ülke dışına transfer olan veriler için ödedikleri ücretten tasarruf etmek istemeleri. Türkiye içerisindeki verilerin , ISS'lere maliyeti inanılmaz düşük. Yurt dışına çıkan dataların maliyeti de çok yüksek değil fakat Türkiye içerisinde dönen veri miktarına göre ciddi düzeyde maliyetli olması ve ülkemizdeki ISS'lerin zamanında milyonlarca aboneyi düşünerek ya biz niye durduk yere fazla para ödeyelim ki kar marjımızı arttırmak için yurt dışına giden verileri azaltmalıyız hamlesi ile bu sistem geldi.

    Akk ile ISS'lerin ciddi bir gider tasarrufu mevcut. Özellikle Türkiye'deki alt yapı sahibi direk yurt dışındaki operatörlerle, şirketlerle anlaşmalar yapan ülkemizdeki dev şirketler. İşin maliyetini doğrudan görüp, AKK'nin nasıl bir kâr marjı arttırıcısı olduğunun farkındalar. Üstüne üstlük Türkiye'de, müteahhitlerin bir kısmının tasarrufa kaçma adı altında yeni binalarda bile kalitesiz-ucuz, kötü işçilikle alel acele telefon - internet alt yapısı kurmasının yarattığı problemlerden dolayı iss'ler bir miktar finansman bütçelerini evin içine kadar fiber çekme hamlesi ile harcadılar. Aslında bu bir yandan somut olarak çok fazla getirisi olmayan bir pazarlama, reklam stratejisi olsada ucuz binalardaki temas-bağlantı kalitesi sorunlarıyla tek tek uğraşmak, müşterilere bizim yapabileceğimiz bir şey yok gidin tesisatçı çağırın demek yerine etkili bir çözümde olmuş oldu.

    Türkiye'de AKK nasıl kalkar açık ve net formül:

    Biz dünya ile çok iç içe temas halinde olan bir toplum değiliz. Kendi yaşayış tarzımız ve İngilizceye olan uzaklığımız ile kendi sınırlarımız içerisinde yaşıyoruz internette de çoğunlukla fakat kullandığımız platformlar gerek kendi devletlerinin gerek bizim devletimizin hukuki şartlarından dolayı veri merkezlerini ideal bir şekilde yayamıyorlar.

    Türkiye'de Youtube'da izlenen içeriklerin çoğu Türkiye içerisinde üretiliyor. Fakat bu içerikler Youtube'un farklı ülkelerdeki sunucularına upload ediliyorlar. Sonra bu içerikler tüketilirken Türkiye üzerindeki kullanıcılar bu yurt dışındaki sunuculara bağlanıp bu içerikleri download ediyor.

    Aradaki verimsizliğe bakın:

    İçerik Türkiye'de üretiliyor , yayıncı kendi ISS'sine diyor ki bunu Youtube'a gönder. ISS'ler Upload'ı sevmiyorlar. Büyük ihtimal gönderilen, internete yüklenen verinin maliyeti indirilen verinin maliyetine nazaran ciddi düzeyde daha fazla. Her neyse ISS bunun için kendisinden sonra gelen ISS'ye parasını ödüyor al bunu gönder. O da tamam diyor alıyor o parayla kendinden sonraki ISS'ye al bunu götür. Bu böyle Youtube sunucusuna kadar devam. Ve burada her adım, her farklı ISS, belli oranda her bir mesafe sınırlarından geçtiğin devlet, iss, yatırım anlamında ekstra maliyet. ( Ki abes maliyetlerde değil fakat 1 milyon abonesi olan şirketsen ve abone başı haftada 1 TL ekstra maliyet bile senin için toplam tutarda önemlidir. )

    Bir izleyici izlerken tam tersi şekilde nispeten daha düşük maliyetle aynı şey tekrarlanıyor.

    Youtube, sunucusunu Türkiye'ye getirse Türkiye'de aynı bir local network mantığıyla bu iş gerçekleşse hatta Youtube en büyük 5 ile küçük küçük veri merkezleri halinde dağıtsa her il kendi içerisinde kalan döngü için farklı maliyetler doğurmadan içerde kalsa ISS'ler için akk sorunu kalmaz.




  • Dünyanın hangi ülkesinde olursan ol. Bir ürün-hizmet satıyorsun. Ve ürün-hizmetin maliyetini-kalitesini düşürüp ürünün fiyatını arttırma olanağını tespit ediyorsun. Şirketler olarak böyle bir imkanı değerlendirip müşterilerden bundan sonra sizin ürününüzü,hizmetinizi kullanmıyorum tepkisi almadığın sürece neden yaptığın ticari hamleyi geri çekesin ki?

    Bugün dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun çikolata şirketleri çikolatasız içi boş hayali çikolatalar yaptık paketini 10 $'a satıyoruz dese ve insanlar ben bunu alıyorum dese kim ne diyebilir? Sıkıntı şu bir şirket boş çikolata paketlerini başarı ile sattı mı diğer şirketlerde aynı şekilde tüm üretim bandlarını değiştirir ve piyasada içi dolu çikolata %98 oranında azalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Şubat 2018; 2:2:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.