Şimdi Ara

50.000-80.000 Arası projeksiyon tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle,


    2 yıldır severek kullandığım LG 65C1 Oled TV'mi istemeden de olsa taşınma nedeniyle satmış bulunuyorum. Oradan gelen bütçe ve üzerine koyacağım bir miktar ilave ile beraber 50-80 bin TL arası güzel bir projeksiyon cihazı arayışındayım. Alacağım cihazda kesinlikle ekran ayarlama/kaydırma olmalı (ya da adı herneyse) çünkü çarpraz bir konumdan perdeye yansıtma planım var. Aklımda şu an için Xgimi Horizon Ultra var. Cihaz TR'de mediamarktta çok yüksek fiyata satılıyor ama bunu 1.700 EUR'a hollandadan getirtme ihtimalim de mevcut Mayıs ayında. Bunun dışında başka öneriniz var ise, xgimiden daha uygun fiyata ve benzer ya da daha iyi performansa sahip cihaz tavsiyeniz olursa çok sevinirim.


    Bu arada cihazı 3,5 - 4 metre civarı bir mesafeden yansıtmayı ve genel olarak film/dizi ve bazen de oyun için (ps5) kullanmayı planlıyorum. Fena olmayan bir bluray/DVD arşivim var ve görüntü kalitesi HDR/dolby vision uyumlulukları benim için oldukça önemli olduğundan bütçem dahilinde mümkün olan en kaliteli ürünü alabilmek adına desteklerinizi bekliyorum.








  • Dangbei X5 ultra var. Bu da xgiminin rakibi belki daha iyi olabilir. Native 4k, çindeki fiyatı 42 bin tl. Bende almak istiyorum ama nasıl uyguna alabilirim yollarını arıyorum. Bunu da bir araştır istersen
  • Oled den geçiyorsanız siyah seviyesi iyi bir model tercih etmeniz yerinde olur. 0,66" dmd çip ve üzerine sahip modelleri ya da epson gibi lcd temelli modellere bakmanızı öneririm. Epsonlarda yatay ve dikey kaydırma da gayet iyidir. Ama ucuz modellerinden uzak durun. Çok fazla özellik kırpıyorlar. Xgmi gibi markalar sundukları zengin özelliklerle iyi all around projetörler olsa da ev sinema projektörü olarak pek iyi değiller. Çin markalarının çoğu 0,47" çipler kullanıyor ve iyi renk başarımı sunsalar da, kontrast ve siyah seviyesi konusunda hayal kırıklığı yaratabilirler. Hdr ve dolby vision destekleri sunan markaları da var. Ama oled tv seviyesinde bir hdr performansı beklemeyin. Çünkü projeksiyonda 1000 nit parlaklık şu an için hayal. Karanlıkta izleyecekseniz (ki projeksiyonda öyle yapmalısınız) benq, epson, viewsonic, optoma gibi bu işin uzmanı markalara bakmanızda fayda var. İstanbuldaysanız boyut digital gibi firmaların showroom'unda deneyerek almanız en iyisi olacaktır. Çünkü kağıt üzerinde yazan özellikler ile perdede gördüğünüz her zaman aynı olmuyor. Direk model tavsiyesi veremedim. Çünkü projeksiyonumu yenilediğimden bu yana fiyat takibini bıraktım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.