Şimdi Ara

5. Nesil Savaş Uçağı F-35 Yine Düştü! (4. Düşüş)) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • agtr A kullanıcısına yanıt

    Drone'ların pistten başka bi yerde kalkamadığını zannediyor yazık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bursaspor.

    Hocam proje de çalışan mühendislerin yorumlarını nerden okuyorsun , böyle konumda çalışan mühendisler kimliklerini belli ediyor mu cahilligime ver



    Alıntıları Göster

    F35 mühendisleri akşamları mahalle kahvesinde batak oynuyor olabilirler, arkadaş sanırım o kahvede duyuyor bu dedikoduları. Biz de kahvede arada F35'in ne kadar acemi bir uçak olduğundan bahsediyoruz, hatta geçenlerde kahvede oturuyoruz, emekli bir dayı projenin çizimlerini bulmuş yolda, getirdi inceledik, yüzmilyondolarlık uçağın çizimlerini hiç beğenmedik :) :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Çok sığ düşünüyorsunuz kardeşim neyin drone'u yahu.Gerillalara karşı mı savaşacaksın.Dağdaki veya belli bölgeye pusmuş terörist ve benzeri şeylere karşı etkili iha siha.


    O zaman f16 ıları filan at envanterden iha siha kullan ne gerek var.



    Alıntıları Göster

    Yahu catur cutur tanklari patlatti gormedin mi? Su an icin yerini alamaz zaten ilerde boyle bisey mumkun olabilir diyorum sig dusunen kim acaba?


    50 yil once drone diye bisey var tank patlatiyor vs desen akil hastanesine atarlardi gelistirilebilir bazi avantajlari var.


    Fikrine saygiliyim olmayabilir tabi de boyle bisey imkansiz degil.





  • yahu arkadaslar gelecege gore bir vizyon koyuyoruz fikir alisverisi yapiyoruz bircogunuz guzel karsi argumanlarla gelmissiniz cok iyi ama bazilariniz hakaret etmeye basliyor. Ne geregi var insan gibi 2 yorum yapalim yanlis ya da dogru zaten gelecekte olacak biseyden bahsediyoruz hani bu bir yorum meselesidir bu kadar ak kara diye savunmaya gerek yok bir fikri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    Yahu catur cutur tanklari patlatti gormedin mi? Su an icin yerini alamaz zaten ilerde boyle bisey mumkun olabilir diyorum sig dusunen kim acaba?


    50 yil once drone diye bisey var tank patlatiyor vs desen akil hastanesine atarlardi gelistirilebilir bazi avantajlari var.


    Fikrine saygiliyim olmayabilir tabi de boyle bisey imkansiz degil.



    Alıntıları Göster

    Drone dediğin teknolojiyi ABD talibanı yoketmek için afganistanda kullandı zaten kardeşim yeni birşey değil.Sendeki elemanlarda bu teknolojiyi israilden aldı diğer pek çok şeyde olduğu gibi misal kirpi gibi araçların öncülünüde.


    Etkin dediğin şeylerde eski teknoloji tanklara ve filolara sahip dandik suri ve ermeni kuvvetleri.Libyada başarısız oldu misal drone atılımı neden çünkü godamanların kuvvetleri vardı ve Rusya karşında idi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 2 Ekim 2020; 21:43:48 >




  • Bunlar bizden kaç tanesini çalmıştı ,4tanemi..okadar düşsün işte,bize 100tanemi verceklerdi 2030 a kadar,ozamana kadar 100 tane f-35 düşer umarım..bu amarikalılar hic kul hakkı bilmiyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kötü komşu insanı ev sahibi yapar" misali düşünüyorum bu konuda. F-35 veya HSS, bir seçim yapmamız gerekiyordu. Kaldı ki bu bizim açımızdan seçim bile değildi. ABD'nin ikiyüzlülüğü sayesinde F-35'lerden olduk. S-400 işin bahanesi tamemen. Kaldı ki bu uçakları alsak, herhangi bir savaş veya operasyon sırasında, bu uçakları özgürce kullanabileceğimiz de meçhuldü. Bildiğim kadarıyla sadece İsrail'e satılan uçaklar esnek bu konuda.


    Bu olaylardan sonra Milli Muharip Uçak projesi daha da önem kazandı. F-35 için verdiğimiz parayı geri versinler yeter.

  • S-400 ü almak iyi oldu,ama bence tf-x boşuna bir çaba.çünkü biz hic ,2-3-4.nesil bir ucak yapmadık.onun yerine hayalet siha,hatta hayalet seyir füzesi yapmalıyız..canın istediğinde istedigin yeri vur işte,sonra ben yapmadım de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inonu88 kullanıcısına yanıt

    iyi o zaman f35 le korunan alanlara drone sokarsın

  • inonu88 kullanıcısına yanıt

    uçaklar ve tanklar önemsiz olacak drone mu önemli olacak? kardeşim senin elindeki en gelişmiş drone bayraktar tb2 bu alet 70 knot hız yapıyor yani saatte 125 km nın bıraz üstünde


    önemsiz olacak dediğin uçak ise 2100 KM/S hıza sahip.. anlayacağın şekilde anlatmak gerekirse uçaklar senin dronelarını sinek gibi avlarlar. Manevra kabiliyetleri yok, hızları yok


    Kaldıki her uçak muharip özelliğinin yanında elektronik harp unsurları da taşıyan modelleri ile farklı amaçlar için kullanılabiliyor. İstersen F22 leri bir incele..



    dronelar terorıstler, hafif apc(armored personal carrier) bizdeki kirpi tarzı, ya da tanklar gibi unsurlara, binalara karşı kullanılabilir. Fakat bir şehri yerle bir etmek istiyorsan ya da bir ülkeye saldıracaksan sana uçak lazım. Mesela C-130 ları biz sadece nakliye için kullanıyoruz. Amerikalılar ise gunship olarak kullanıyor. Teöristlere karşı süper ertkili olabilirdi hiç bir zaman bu konuda adım atılmadı.. gördüğünde tepeden tarayacaksın termal kamera ile 105 lik topla bam bam bam vuracaksın.. droneların cıkamadıgı yuksek ırtıfalara da cıkar





  • f-35 ler çöp asıl abd gözdesi f-18 lerdir.f-18 leri en yakın müttefiklerine bile satmıyor

  • kyibe kullanıcısına yanıt

    boingciler öyleydi sonra tek tek çağırdılar uçakları çağrılan f35 duydunuzmu. 

  • Gelecek insansız hava araçlarında. Bir s400 ve dengi füze savunma sistemi kurmanın maliyetini 3-4 milyar doları buluyor. basit bir iha'nın maliyeti 40-50 milyon dolar olsa bile gönderirsin aynı anda 10 tane drone s400 -patriot gibi sistemleri 4-5 kayıpla yok edersin. Yine de iha'lar ile işin bitince karşıda f35 varken sen f16 ile karşısına çıkarsan seni yok ederler.

  • donanımhaber şakirtleri her zamanki gibi cehaletini kusmuş. Adam 4 uçak demiş, şaka gibi :) 570 uçak teslim edildi, bugüne kadar 320,000 uçuş saatine ulaşıldı ve adam 4 adet uçağın düşmesini falan önemli buluyor. Ki bir de uçak çarpışma yüzünden düşüyor yani :) Heralde F-16, F-18 vs. kaza/kırım oranını görse altına işeyecek. Cahillik kötüdür, F-35 iyidir. S-400 gibi soba borularını öven avrasyacı zihniyet daha çok ağlayacak :)

  • hayır doğru değil, bu ilk uçuş, kazara yapılan mecburi kalkış sonrası oluşuyor. yerde hızlı rule kontrolü yapacak normalde, f110 motor yetişmeyince, testte, j79 türü modifiye bir motor kullanılıyor ve uçak kırım geçirmekten kıl payı kurtuluyor

  • gardaşlar, uçakların asıl hedefi, hava üstünlüğü sağlamak, elma ile armutu kıyaslıyorsunuz. martı çıktı, oto devri bitti gibi bir şey

  • Geçenlerde kahvede batak atıyoruz arkadaşlarla. Emekli bir dayı Amerika istihbaratının telsizlerini hackleyip konuşmalarını dinlemiş. F35 projesini yürüten Amerikalılar, donanımhaberdeki bu konuyu okuyup sonra da kafalarını duvarlara vurmuşlar. Biz nasıl düşünemedik drone yapıp savaşa girmeyi, bu kadar milyar doları düşen uçak için neden harcadık diye. İçlerinden üst düzey bir yetkili emir vermiş; "bundan sonra savaş stratejimizi önce donanımhaberde paylaşın, gelen fikirlere göre hareket edicez" demiş. Pek inandırıcı gelmedi ama ben de emekli dayının yalancısıyım. Drone, F35, birkaç drone harcayıp koca savaş filosunu yok etmek, this is a pencil, i am a student :) :)

    Sağlıkla kalın

  • iamburak kullanıcısına yanıt

    Teknik bir arıza yüzünden çarpmış da olabilir.

  • çok anladığım bir konu değil ama aklıma geldiği için soruyorum 30 yıldır uçup 10 tane düşen uçakla 5 yılda 5 tane düşen uçak kıyaslansa sonuncusu daha sıkıntılı olmaz mı?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.