Şimdi Ara

5 bin liralık sistem topluyorum sorularım var yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar herkese. Yakın zamanda bir pc toplayacağım bir hafta içinde yani. Parçaların bir kısmını amazondan bir kısmını da türkiyedeki sitelerden alacağım. önce almak istediğim parçaları yazayım sonra da sorularım olacak yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    Anakart : MSI Z170A GAMING M5 DDR4 3600MHz [730 lira civarı] (şu an kampanya var vatandan alınca MSI KINZU V3 OPTICAL MOUSE veriyor, ayrıca msi kampanya ile r6 siege veriyor o yüzden anakart kesin bu)

    İşlemci: intel i5-6600k [900 lira] (i7 6700k nın sisteme overkill olabileceğini düşündüm o yüzden işlemci de net)

    Ekran Kartı: EVGA GeForce GTX 970 4GB FTW+ GAMING ACX 2.0+ [330 usd+ vergi + kargo] (amazondan alıyorum türkiyede bir tek evga garanti veriyor o yüzden ekran kartı da kesin)

    Bellek: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz (PC4-24000) C15 [95 usd+ vergi+ kargo] (marka olarak kararsız değilim ama acaba 16gb çok mu olur diye düşünüyorum, bu konuda fikirlerinizi bekliyorum)

    Depolama: Seagate Barracuda 3.5 2TB [290 TL] (bu da net alacağım bir parça)

    SSD: Samsung 850 pro 250 gb hali hazırda var zaten, satın almayacağım.

    Kasa: Aerocool Aero 800 [240 TL] veya Dark N10 [220 TL] ikisi arasında kaldım arkadaşlar gönül ister ki daha sağlam full tower alayım ama kasa konusunda bütçeden kısmam gerekti.

    Güç Kaynağı: EVGA SuperNOVA 750 W G1 80+ GOLD [80 USD + kargo]

    Soğutma: Thermaltake Water 3.0 Extreme S 240mm [80 USD + kargo]

    Monitör: ASUS 23.6″ VP247H [670 lira]

    Sistem yaklaşık 5 bin lira tutacak arkadaşlar. limitim de bu kadar zaten. Her türlü öneriye fikre açığım. bir çok parçayı kafamda netleştirdim ama yine de önerilerinizi bekliyorum. 200 250 lira bandında bir kasa almam lazım üst tarafına 240 mm lik soğutucu radyatörü ve 2 adet fan takılabilecek şekilde benim bu fiyatlara bulabildiğim orta büyüklükte kasalardan biri dark N10 diğeri Aerocool aero 800. Eğer bu fiyatlara üst kısmına 240 mm lik sıvı soğutma takabileceğim (belleklere çarpmayacak kadar büyük olması lazım kasanın) öneriniz varsa çok sevinirim. Dediğim gibi her türlü öneriye açığım arkadaşlar verilecek fikirlere ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden.







  • Bence gayet güzel bir sistem. Sadece evga ekran kartlarında ısınma problemi oluyormuş diye biliyorum ama siz bir tek o garanti veriyor dediğiniz için bir şey demiyorum. Kasa konusuna gelirsek forumda kullanan arkadaşlar varsa onlar daha iyi bilirler ama ben sadece marka olarak bakarak aerocool diyorum. Yanlız aklıma birşey takıldı neden amazondan alıyorsunuz. Forumda arkadaşların dediklerine göre vergilerle beraber türkiye fiyatlarıyla ortalama aynı oluyormuş o yüzden amazondan almaya değmez diyorlar.
  • Veziri_Azam kullanıcısına yanıt
    hocam ekran kartında yine 200 lira falan karlı oluyor buradan alsam msi falan alırdım ama evga da götürür beni herhalde 2 yıl:) soğutma ve ramlerde neredeyse yarıyarıya oynuyor hocam vergiler dahilken bile. psu mesela 80 dolar 750 watt gold 80+ 80 dolar. 80 dolar olunca vergi de olmuyor bir tek kargo, o yüzden çoğu parça aslında amazondan daha karlı oluyor. ama tabi her parça da alınmaz :) ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünüp aerocool diyorum aslında bulabilsem aerocool ds200 modelin siyahını almayı çok istiyordum ama türkiyede hiçbir yerde bulamadım internette.
  • :D valla vatan dışında hiçbiryerden alışveriş yapmadığım için bilmiyorum. Başkalarından öyle duymuştum. Ama dediğiniz gibi kâr elde ediyorsanız sıkıntı yok demektir.
  • Benim de okuduğum kadarıyla Evga'nın soğutma sorunları var. Hatta soğutucu tabanı GPU'ya yarım temas etmesi gibi bir şeyler vardı. Eğer alabiliyorsan Msi, soğutma tarafında daha iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.