Şimdi Ara

+5 2500k ve msi z68a g43 oc sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben bu sistemi kısa bir zaman once aldım. Şimdi sistem çok iyi çalışıyor. İlk kez bilgisayarı topladım yani parçaların montajı biraz zor oldu. Şimdi madem bu işlemciyi aldım dedim bi bakayım stok fanla oc nasıl oluomus die. Msi anakartta masa ustu programı var ondan 10khz kadar daha arttırdım. Bilgisayar kapandı acıldı. sonra yine kapandı birdaha acıldı ve ayarları eski haline donmuıstu. Sonucta oc yapamamıstım. Bu sefer biosa bilgisayar acılırken girdim. bu sefer de 20khz ye getirdim (10khz ) arttırdım. bu seferde kapandı birdaha acıldı sonra yine kapandı bidaha acıldı bole 5 defa filan oldu. tabi ben de bu arada adranalin üst seviyedeydi. Sonra acılırken dugmeye bastım oc hatalı filan yazdı ingilizcede. Sonra biosta baktım işlemcinin sıcaklıgı 70derece olmus. Masaustu programına baktım 20khz olmus. Ama 70 derece de de bir işlemci çalıştırılmaz. 10khzden az yapınca da oc olmuo yokmudur bunun bir ortası. Biraz arastırdım voltageını filan autodan cıkar filan diolarda anlamadım. Bu anakartı kullananlar yardım edebilirmi?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagansozen -- 7 Mayıs 2012; 20:14:24 >







  • Dostum frekans ile ratio yu çarp, çıkan sonuç işlemcinin çalışma frekansidir. Senin işlemcinin çarpan kilidi açık yani onu degistireceksin. Diğerini degistirirsen tüm sistemi etkiliyor ramleri falan. Kaldı ki anakartinda pratik o.c. Özelliği mevcut. 4,2ye otomatik gelmesi lazım.
  • ratioyu kac yapayım 42 mi yapayım yanı 4.2 olması için deniyecem tesekkürler
  • Frekansı zaten 10khz, 33x10khz = 3,3 ghz. Sen 10 khz olan kısmı 20 yaptı isen bunun anlamı islemcini 6,6 ghz gibi uçuk bir değer e getirdin demektir. Yanmadigina suret.
    33 olan yeri 35 yap, işlemci 3,5te olur. 38 yap 3,8 ghz... Vs..
    Voltaji auto yap.
  • ya zaten 6.6 olmadı bilgisayar acılmadı zaten acıldıgında da 4.2 oldu. Valla bida bisi yapmam öyle bilmediğim bi seydi. Benim eski presscot işlemcim vardı p4 onda direk voltage deistiriodum bu farklıymıs :D nese saolasın
  • Anakart üzerinde OC Genie tuşu var ona basıp pc yi açın otomatik stabil O.C. yapar uğraşmayın. Tek sakıncası sizin bios ile yapacağınız O.C. den fazla voltaj verir ancak sıkıntı olmaz kesinlikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.