Şimdi Ara

5+1 seçiminde Bi-amp özelliğini kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harman/kardon AVR5550'de multi-room özelliğini CD dinlerken stereo bağlantıda bi-amp olarak kullanabiliyorum. Ancak DVD dinlerken 5+1 şeklinde dinlemede bu bi-amp özelliğini bir türlü beceremedim.
    Bu konuda fikri olan var mı ? özellikle Can_tan, Daneel, ve diğer arkadaşlar ne çözüm önerirsiniz ?



  • Dostum
    detaya girmeden son derece normal olduğunu söyleyebilirim. ancak 5.1 modda stereo kanallarına(front) bi-amp uygulayabilirsin pek ala.
  • Zaten 5+1'de sadece frontlar için bi-amp yapmak istiyorum. Diğer kanallar için zaten böyle bir şeyin olması mümkün değil. Şimdi sorun şurada;
    ilk mesajımda da belirttiğim gibi avr'de multi-room özelliği surround back çıkışı kullanılarak yapılıyor.
    Kaynak cd player'dan ister analog ister digital bağlantı yapayım, multi room seçeneğinde kaynak girişini CD olarak atadığımda (hopralörün mid/tiz bağlantısını sur.backden yapmak şartıyla) bi-amp bağlantı yapmış oluyorum.(tabiyatıyla front bağlantıları da sadece bass sesler oluyor)

    Ancak DVD player'ı kullanarak koaksiyel/optik digital bağlantı yaptığımda avr normal olarak 5+1(DD veya DTS) algıladığında, (bu arada multi-room'u dvd olarak belirliyorum) frontlardan sadece bass frekans geliyor. Multi room'u cd olarak belirleyip amplinin cd girişine amplinin pre out'undan frontları girdiğimde front hoparlörün mid/tiz bölümünden yine ses gelmiyor. Başkaca varyosyonlar denedim, olmadı.
    Daneel Onkyo 875 ile 5+1'de frontları bi-amp bağladığını söylemişti(benim hatırladığım Onkyo'da da
    bi-amp surr.back çıkışlarından yapılıyordu)
    Daneel nasıl yaptı acaba ?




  • 875te hoparlör modları var, normal, bi-amp ve btl(bridged).

    Biamp seçince surround backlerdende front sinyali gitmeye başlıyor ve 5.1de de stereoda bu şekilde kalıyor. İlginçtir 875te bassların surround back çıkışlarına bağlanması gerekir yazıyor ve ben öyle kullanıyorum. Aslında frontlara da bağlasak surround backlere de baglasak ikisinden de giden sinyal aynı sanki, bu iş için receiver içinde frekans ayıran bir crossover oldunu zannetmiyorum, sadece kullanılmayan çıkış katları da ana power supplya abanarak power supply full kapasite kullanılmasını sağlıyor ve hoparlör içindeki tiz ve bass crossoverlarını ve kayıplarını birbirinden ayırıyor diye dusunuyorum.

    Sevgili RG206 senin sıkıntın multi room yani zone2-3 üzerinden receiver biamp yapıyor olman bence. Zone2/multiroom'a copyright mevzularından dolayı dijital kaynaklar gönderilemiyor ve sıkıntı bundan kaynaklanıyor. İçinde bi-amp seçeneği olan bir receiverin olsaydı dijital medyalarda da surroundlardan front sinyali gönderip bu sıkıntıya maruz kalmazdın.

    O deil de bu bendeki Diamond 9CM center da bi amp bağlantılı, centera biamp yapabilmek için almak gereken multichannel power anfi 10 kanal olmalı.(7.1 setup için) Gerçi bu center da gerçekten biampe ihtiyaç duyuyor sanki.




  • Sevgili Daneel,
    Aslında CD player'dan digital bağlantı(optik/koaksiyel) yaptığımda da stereo'da surround backleri bi-amp olarak kullanabiliyorum. Bence bendeki sorun sanırım avr'nin DSP'sinde.
    5.1 digital sinyali aldığında sur.backlerin multi room özelliğini kapatıyor, sadece kendi yerinde yani 6. ve 7. back kanalları olarak kullanmayı zorunlu kılıyor, aksi takdirde normal olarak digital 5.1 sinyal girdiğinde
    pre out çıkışlarından analog sinyal her zaman çıkışa hazır ki, biz sub bağlantılarımızı genelde pre outdaki sub çıkışından yapmaktayız.
    Ancak bu pre out çıkışlarındaki analog frontları cd olarak tanımlayıp multi room'da cd input olarak girdiğimde hoparlörden ses gelmiyor. Demek ki DSP multiroom'a izin vermiyor 5.1 digital sinyalde
    selamlar
  • Ben genede mevzunun kopya koruma kaynaklı olduğunu düşünüyorum, gönderdiğiniz problem yaratan dijital sinyaller kopya korumalı olarak gönderiliyor ve bu sebepten zone2ye gönderilmiyor bence.
  • Aynı şey kopya korumalı CD'ler için de olması gerekmiyor mu? ben de kopya korumalı bir kaç CD var bir de onları bir deneyeyim bakalım Digital girişlerden..

    Bir de DVDplayer'dan analog 5+1 sinyal alıp avr'ye analog giriş yapacağım, front çıkışlarını da Y kablo ile ikiye bölüp bir çiftini front girişini bir çiftini de back sur. a giricem bakalım ne olacak. Bu Y kablo ile alınan analog sinyalde bir sinyal/bilgi kaybı olurmu sence ?

    Bu arada senin center bi-amp için hatırladığım Onkyo ve Yamaha'nın amiral gemisi en üst modellerinde sanırım 10+1 çıkış olması lazım, sana 875 bile yetmiyor galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 4 Mart 2008; 16:47:49 >
  • Amiral gemileri bana manasız geliyor, bundan sonra gidilecek yer processor poweramp kombosu olur sanki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel

    Amiral gemileri bana manasız geliyor, bundan sonra gidilecek yer processor poweramp kombosu olur sanki.


    Aslında benim de derdim bir preampli ama kardeşim fiyatları inanılmaz, aşağıda linklerini veriyorum,
    Src elektronikte bir tane var Denon AVP-A1HD 17.000.YTL!!!
    aynı konuda bir topic te açtım aynı linkleri oraya da veriyorum, oradan devam edebiliriz bu yeni nesil ses formatlı preampli mevzuuna
    http://forum.donanimhaber.com/m_21595520/tm.htm

    Link 1:http://www.srcelektronik.com/DENON_DENON_AVP-A1_HD_SURROUND_PRE_AMPLIFIER_UID_4336_.htm

    aynı modelin arka tarafına bakarmısınız, insan kafayı yer yahu;

    link 2:
    http://www.homecinema-fr.com/forum/viewtopic.php?t=29854842




  • @rg206 dostum bilmeden şöntleme yapıyorsun ama
    inanın ki başımı ağrıttınız.hayret ettim.
    H/K avr550 mi 3550 mi?
    bi-amping için çok kanallı çıkışlar lazım.biliyoruz.
    Dostum bi-amping yaparken hangi kanalları istiyorsun?
    5.1 modda stereo bi-amp peşindesin. surround back, multi room özelliğinde. avr bir görebilseydim. B channel yok mu?
    şimdi dijital iki tip yoldan bağladığında multi room u CD in seçsen de o anda DVD 5.1 dijital bağlı(ister analog olsun.), CD seçtiğinde DVD modu iptal olmuyor mu? o vakit hep dediğim şeylerden aptal aptal fikirler işte. yeni nesil ses formatları çıkmadığında 6.1 film adeti 5 parmağı geçmezken 7. kanalı ne yapalım deyip avr den all pre out pre out çıkışından SW çıkışı surround back giriş (in)yaparım; pasif subwoofer çalıştırırım. bu bir şöntleme şeklidir ama sağı solu belli olmaz riskli iştir.
    gelgelim dvd moddan çıkıp (başka açıklaması yok çünkü; aynı an da CD ve DVd çalışamaz) multi room u CD olarak seçersen cihaz istediği halde çok kanallı pre out devre dışı kalır.çünkü DSP o şekilde çalışır.
    yapacağın en kolayı B kanalını kullanmak.cihazı tanımıyorum anlamıyorum. diğeri analog bağlantı yapman. çok kanallı analog bağlantnda 7 kanallı giriş (in) ise yazdığın gibi Y kablo ile bölmen sonuç almana olanak tanır.sinyali bölmen dvd nin sinyal çıkış gucune bağlı şöyle 2mV rms civarındaysa sorun teşkil etmez en fazla amplinin giriş hassasiyeti önem kazanır ki hassasiyet iyiyse sorun değil; diyelim giriş hassasiyeti ortalamaysa volume azcık yuklenirsen ama normal yoldan bağlı kanallar ise şiddetlenebilir.en kuvvetli olsalık ise ki öyle geliyor bana bir değişiklik olmayacağıdır.
    Daneel PSU bi-amp bağlantı full yuklenme görüşüne bayıldım.guzel. bence yine de 2 kanalı beslemek daha iyi.
    Hoparlörlerde bi-wiring terminaller aynı zamanda bi-amp ın şartlarından biri olan aktif crossover görevini hop.de ki pasif crossover görevi üstlenir ve işlem basamğında yeri sondan ikinci. yani crossover da HF ve LF kanallar birbirinden ayrıdır.




  • Dostlarım, iki gündür seyahatteydim, foruma giremedim, çözüm önerilerinize teşekkür,
    Nihayet sorunuma bir çözüm buldum,

    Cantan dostum, H/K avr 5550, A/B veya A+B vs. maalesef yok, tek çözüm m.roomla s.back'leri kullanmak.
    dediğin gibi yaptığım galiba şöntleme, bu sanki mekanikteki devirdayim makinasına benziyor hani şu herkezin hayali olupta asla mümkün olmayacak kendi kendine enerjisini üreten araç. gerçi bu konuyu sevgili Daneel benden çok daha iyi bilir, benim de yaptığım o galiba, avr'nin preout'larından çıkıp tekrar avr'ye girmeye çalışıyorum ama avr yemiyor bu numarayı tabii
    Her neyse çözümüme geleyim,
    manuel kitabını tekrar göz gezdirdim ki, hatayı işlemlerdeki sıralamada yapıyormuşum, aslında DVD olarak digital girişini önce belirleyip sonra molti room özelliğini aktif yapılması gerekiyor, daha sonra molti room kaynağını belirliyorsun, en sonunda da sadece OSD ekranda aktif olan "advanced" diye bir menüde "MR SB" (MultiRoom SurroundBack)diye bir ikonu aktif etmek gerekiyor.
    Tabii bunları yapınca 5.1 digital(koaksiyel/optik) girişle yine bi-amp olmuyor front kanallar, dediğin gibi DSP izin vermiyor,
    ama ben DSP'yi şöyle kandırdım DVD player'ın analog çıkışlarındaki Left Front ve Right Front'ları sanki CD left right gibi avr'nin analog CD girişine bağladım, multiroom'da CD in olduğundan otomatikman front hoparlörlerin mid/tiz sürücülerinden aynen front sinyalleri aldım tabii.
    Gerçi bu bağlantıyla hem player'ın DAC'ı hem avr'nin DAC'ının ayrı ayrı olması sebebiyle ve bağlantı şekliyle faz farkı sorunu olabilir ama ilk dinlememde belirgin bir fark ortaya çıkmadı, ayrıca frontlar güçlenince center ve surround'lar biraz zayıfladı ama bu sorunu da hem player'dan hem de avr'den +/- desibel oynayarak düzelttim biraz, Bu arada baktım da benim player'ın DAC'ı da fena değil 192khz/24 bit desteği var, avr'nin DAC'ı altında ezilmedi,
    Bir de yukarıda sormuşsun baktım AVR'nin ınput sensivity/impedance 200mV/47kohms, DVD Player'ın 350mV/47k

    Genel sonuç, frontların bi-amp olarak sürülmesiyle 5.1'de de çok belirgin bir iyileşme oldu, sahneleme ve çevreleme etkisi çok daha iyi eskiye nazaran, bass punch'da haliyle çok çok daha iyi, yani ben yaptığımdan fazlasıyla memnunum. Şimdilik çalışmalar böyle
    Selamlar...




  • "advanced" diye bir menüde "MR SB" (MultiRoom SurroundBack)

    Dostum hallettin işi yani.dvdp'ın çıkışı zayıf geldi bana.nedir o phono mu?dvdp ve avr ın DAC rın da zaman farkı olmaz gibi geliyor bana. olmaz yani.
    dvdp ve avr ın DAC rı brbirine iyi karşı iyi olma üstünlükleri iyi olabileceği kadar kötü de olur ihtimali kadardır.
    +/- db ayarı olması iyi dengesizlikleri kaldırır.avr adı ustunde tum bbunları yapsın artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.