Şimdi Ara

4K monitör ve AMD Radeon R9 295X2 ile Ultra HD deneyimini test ettik (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
4.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onca reklam var da bir tane doğru düzgün kamera almıyorsunuz. Ekran da, siz de, video da gazete kağıdı gibi gözüküyor
  • almayı düşünmüyorum ben fark göremedim.full hd den biraz daha iyi bu arada 5 bint tl lik ekran kartı var 25 fps alıyorsunuz çok saçma olmuş bu da demek oluyor ki o ekran kartı 5 bin tl yi haketmiyor.

  • Bu ürünü temin edebiliyorum. İsteyen arkadaslar irtibata gecebilirler... :)

  • 4k da oyun oynarken 16xaa 8xsaa vs acarsak kac cigolayt ekran karti gerekir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k teknolojisinin pc'den ziyade tv icin gelistirildigini dusunuyorum o yuzden pc'de oturmasi seneler surecektir ama tv'de genelde dizi film izlendigi icin parali sinema kanallarinda hbo gibi kanallarda bir kac seneye yayginlasir 4k filmler cunku pc gibi isletim sistemini duzelt programini ayarlar oyununa gore kart uret gibi dertleri yok film hazirlayacaklar o da cok zor bir sey degil.tv'de 4k'nin ayagini baglayan sey tv fiyati olacaktir bu yuzden tv'de de hemencecik yayginlasacak bir sey degil.
  • Küçücük laptop ekranının full hd olması bana ne kadar saçma geliyorsa bu da o derece saçma benim için. Ekran boyutunu büyütmeye ihtiyaç duymadıktan sonra aynı alana 10 kat fazla pixel sıkıştırsan ne faydası olacak ki? 22"de 1080p kullanırken bile standart ayarlarda bazı yazılar küçük kalabiliyor. Bir önceki monitörüm 19" 1440x900 idi, çok açık söyleyebilirim netlik konusunda ayırt edilebilecek bir fark yok.

    Hele 4k... Teker teker herşeye zoom yapmak gerekecek, performans namına birşey kalmayacak, hakkını vermek için devasa boyutlarda dosyalar kullanmak gerekecek. Getirisinden çok götürüsü var...

    Yüksek tazeleme hızları(120+ HZ), 10 derece kafamı çevirsem yamulmayacak görüntü(ekonomik IPS paneller çıkmaya başladı), akıcılığın frame değişimlerinden en az etkilenmesi(Gsync), düşük geri bildirim süreleri(üst seviye TN paneller, Gsync) benim için çok daha önemli teknolojiler ve monitör değiştirirsem bunlar için değiştiririm.

    Gelenektir şöyle özetleyim: 4K=çöp.




  • 2k yeter. 4k şimdilik çok fazla. retina macbook pro var 15" , bence onun çözünürlüğü bile fazla. piksele çok önem veren birisiyim ona rağmen fazla diyorum :)
  • Maşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k nın güzelliği bence şu olur orjinalde adam 4k üzerinde çalışır yapar oyunu
    sen onu 1080 e çekince cam gibi olur...
    640 480 görüntünün oyunun 1920 1080 çekildiğinde çamurlaşmasının ters hali....
  • Erdi bey, video da win7 nin 4K da sorun çıkardığından bahsedildi acaba ne gibi bir problem oluşuyor açıklayabilir misiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PsychicPower

    quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    12 saniyelik 4k video 750 mb yer kaplıyor. Türkiye'de kim internetten bir 4k film indirip izleyebilir ki ancak blurayin 4-5 katı alana sahip diskler satılırsa video vb izlenebilir 4k monitörde. Oyun olayına gelirsek full hd çözünürlükte açıp da 100 fps değerde oynayabilmek, 4k'da 25 fps oynamaktan daha iyi bir oyun deneyimi verecektir.

    Aslında çok güzel bir noktaya deyindiniz hocam. Türkiyedeki altyapıyla 4k film indirip izlemek şuan hayal gibi bir şey. Ama bir de olaya şu yönden bakmak lazım, 4k yaygınlaştıkça bu ülkedeki berbat internet hizmetlerini lokomotif misali ileri çekecektir. Bizimkiler hala geri kafalılık (aslında daha ağır söylemleri hakediyorlar) ediyorlar ancak bu özellikle 4k ile böyle devam edemez. 1366x768'i bırakmayan Casper ya gelişir yada rakipleri karşısında ezilir. 8-16 mbps dayatan saçma firmalar da hem fiber sunan firmalara karşı kan kaybeder hem de yabancı firmaların online servislerinin önünü tıkadıkları için baskı altında kalırlar.
    Yeni nesil konsollarda da yabancılar altyapıyı geliştirme yoluna gidiyorlar. Neden? Çünkü öteki türlü altyapı o kadar canlı yayını yada yükselen oyun boyutlarını kaldırmıyor. 4k olayı da böyle. Bizim firmalarımız da her zamanki gibi geri kafalılık ediyor, hiçbir gelişim sunmadan milleti tırtıklama peşindeler. Yeni nesil konsolları anlayamadılar, iyi anlamalarını da beklemiyorduk zaten ama 4k gibi bir devrimden kaçışları yok. Kendileri daha çok kaybeder o zaman.

    çare yify :) şaka bir yana

    bence erken gelen tekonoloji neden ?

    1- yıllarca 200-300 watt ekran kartları vardı misal (tahmini) 10 yıl önceki kart 80nm 200w çekiyo 1366*768 oynuyoduk. şuan 1080p 28nm 200w da iken 500-600w ile geleceği yakalamaya çalışmak mantıksız. 3-4 sene sonra 10nm gpu 300w ile 60fps oynanabilecekken itelemektir bu... ben odada bide klima istemem server odası sanki.

    2-blueray 4k oynatıcı standartı bile yok. mkv h265 ıvır zıvır ile videoları paylaşıyorlar. 12 gb 20 dklık video indirdim. gigabit ethernetli 60-70 mb okuma hızlı nasdan izlerken donmalar oldu 1998 lere döndüm birden..pcye atıp ssd üzerinden okuyabildim. sahne geçişlerinde bitrate tavan yapıyor. sistem kaynaklarıda darboğazda.

    3- 28" monitöre 60 cm mesafeden bakarsanız 55 derece görüş açısı kapsar. thx standartı 36-40 derece arası. aynı mesafede 4k diye 32" hayali kurmayın oyunda düşmanı göremeden ölürsünüz !11 ideal monitör 24" hatta 22" dir.
    ekran büyürse koltuğunu geri almak zorundasın buda eşittir değişen bişi olmaz...

    özetle insan oğlu için (ilerde kartal gözümüz olmaz ise) oyun film için monitör 1440p ile noktalanmıştır. not: makina tasarım yada grafikerler hariçtir ayrı bir konudur.




  • KISA ÖZET : 4K da adam gibi oynamak için en az 10 15 bin TL harcamak gerek(Sadece Ekran kartı ve Monitöre) :D
    Mal mıyım hayır bu yüzden 1080p devam :d

  • 4K yı video film gibi uygulamalarda da görmek lazım ama söylendiği gibi ideali 30" ve üzeri bencede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    12 saniyelik 4k video 750 mb yer kaplıyor. Türkiye'de kim internetten bir 4k film indirip izleyebilir ki ancak blurayin 4-5 katı alana sahip diskler satılırsa video vb izlenebilir 4k monitörde. Oyun olayına gelirsek full hd çözünürlükte açıp da 100 fps değerde oynayabilmek, 4k'da 25 fps oynamaktan daha iyi bir oyun deneyimi verecektir.

    Merhaba,

    4K destekli akıllı telefonlar ile çekilen 12 saniyelik 4K videolar genellikle 100MB civarında yer kaplıyor.

    Tabi dosya boyutu, çekilen cihazın desteklediği video formatı ve çekim parametreleri (bitrate değeri vb.) gibi kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

    Teşekkürler.

    Erdi Bey öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Benim bildiğim 4k videoların çok yer kapladığı. mesela şu sitedeki videolar gibi:http://www.elementaltechnologies.com/resources/4k-test-sequences

    Belki de bitrateleri çok yüksek ya da sıkıştırılmamış olduğu için bu kadar çok yer kaplıyor olabilirler. Cep telefonlarıyla çekilen 4k videoların hem bitratelerinin düşük olduğunu sanıyorum hem de üstteki örnek videolar gibi profesyonel makinelerde çekilmediği için ses 5.1 vb değildir herhalde bilmiyorum 4k çekebilen bir telefona sahip değilim :)




  • asus dizüstü kullanıyorum bilgisayarı neredeyse 1.5 2 yıl önce aldım 2 adet full hd monitör bağladım sağ ve sol olmak üzere birde dizüstünün full hd ekranı ile 3 ekranlı sistem oldu ekran kartı olarak intel 4000 ile nvidia geforce gt650 m 4 gb ekran kartı var oyunlarda tek monitör 20 - 25 kare oranında performans alıyorum ortalama ve bunu 4 k ile kıyasadığımda neredeyse 5000 tl lik ekran kartı ile aynı performansı veriyor ben video düzenleme web tasarım işlemleri sosyal medya hesaplarının takibi gibi işlerde 3 monitör ile harika keyif alıyorum ve rahatlık oluyor halen sistemimde ssd yok en kısa sürede alıcam ama ssd olmamasına ragmen harika performans almaktayım oyun hariç bu yüzden sizin sistem oyuncu bilgisayarına kesinlikle yakışmamış 4 k monitörler iyi ana göz için sakıncalı ben daha 15.6 inç full hd monitörde yazılara yeni alışmışken 4k da kör olurum sanırım ve ssd ile de sistemimi neredeyse 3 katı hızlandıracağımı düşünmekteyim





  • çok güzel bir inceleme öğrenme açısından bilgilendirme olarak çok başarılı işler yapıyorsunuz bizlerin alıp deneyemeyeceyimiz bir sistem teknolojinin gidişi performansını sayenizde örenmekteyiz başarılar

  • Battlefield 4'te mantle ile nasıl bir performans veriyordu en azından onuda bir test etseydiniz
  • Böylesine bir ekran kartını 4k falan diyerek zorlamaya gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • santanio kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında her yeni standarda geçişte ara dönemlerde bir sürü eksiklik yaşamıyor muyuz? Benim demek istediğim bu tarz geçişlerin yarattığı teknolojik sıçramalar. 4k'ya geçişimiz ssdlerden tutun işlemcilere, ramlerden tutun ekran kartlarına her parçanın yeniye adaptasyon için doğrudan veya dolaylı gelişmesine yol açacak. Rekabeti daha da kızıştıracak. Bu sadece donanım dünyası ile alakalı tarafı. TV sektöründe de üreticiler fark yaratmak için çok farklı girişimler içerisinde. Disk teknolojisi de bir sıçrama yaşıyor. Internet altyapısı da geliştirilmek zorunda buna bağlı olarak. 4k'yı erken buluyorsanız 1080p ile devam edip 4k'nın getirdiği ve daha da getireceği gelişimlerin tadını çıkarın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx57 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler inceleme icin. Bence 4K'nin en buyuk getirisi buyuk boyutlu TV'lerde olacaktir. Buyuk ekranda 4K oyun oynamak oldukca keyifli olacaktir. Aslinda gecenlerde bir SteamOS incelemesi yapmistiniz ordaki TV 4K bir TV idi. Hazir sistemi kurmusken ve elinizde de UHD bir TV varken oyle bir inceleme yapsaniz fena olmaz. En azindan buyuk ekeanda net bir sekilde gormus oluruz 1080p ve UHD farkini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.