Şimdi Ara

4G ihalesi yerine 4,5G ve 5G ihalesi yapılacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada iki haftadır Balkanlar'da 4G şebekesinde gezdim durdum. LTE için adamlar 3., 7. ve 20. bantları kullanıyor. Yani yaklaşık 800, 1800 ve 2600 frekanslarını kullanıyor. bantgenişliği olarak da 10 - 15 ve 20 MHz kullanıyorlar. Aynı operatör farklı bölgelerde farklı bant genişlikleri kullanıyor.
    Bunlardan muhtemelen 20 MHz olanı LTE-Advanced teknolojisine yakın bir şeydir, 15 de olabilir. Ama 10 MHz bant standart 4G LTE herhalde.
    Ayrıca Polonya'da ses görüşmeleri de 4G üzerinden değil 3G üzerinden Circuit Switched Fallback ile sağlanıyor. Yani ses görüşmesi vakti şebeke sizi 3G'ye alıyor ve görüşme sonrası tekrar 4G'ye alıyor. Kısa aralıklarla çağrı atmak istediğinizde de bu 3G - 4G arası dolaşımdan dolayı "ağda kayıtlı değil" hatası alınıyor. :D
  • Şimdi bende sony xperia z2 var 4g destekli 5g ye geçince kullanamayacakmıyım 5g yi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktay_42

    Şimdi bende sony xperia z2 var 4g destekli 5g ye geçince kullanamayacakmıyım 5g yi

    5 yıl sonrada z2 kullanmayı düşünüyorsan evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktay_42 kullanıcısına yanıt
    Biz 5G'ye geçene kadar o Z2'nin dumanı tütmeye başlar, rahat ol. :D 5G'nin ne olduğu belli değil ki, şu an piyasada olan ve gelecek birkaç yıl içinde piyasaya çıkacak telefonlar 5G'yi kullanamayacak. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Şu anda 3G bile doğru düzgün Hız yada kapsam Alanı düşük ilen 4g geçmenin neyin Kafası anlamıyorum.3G her yere yüksek hızlarda verdikten sonra 4G geçmeleri gerekiyor.Şehrin merkezindeyim Turkcell vodafone Avea hizmet Sıfır 40 kilobyte bağlanıyorum demek istiyorumki cumhur başkanı haklı çöplüğe çevirecekler yalnız 5g hakkında katılmıyorum o bile fazla bu ülkeye Adam gibi 3G hizmetini verirsin sonra dersin işimizi düzgün yapıyoruz her yerde 3g var ve hızlı tamam isterse 6G geçsin önemli değil!

    Şu kafayı bir bırakın artık. Önce şunu verin sonra onu verirsiniz ne demek? En iyisi ne ise onu versinler bundan sonra 3G'ye fuzuli yatırıma ne gerek var?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Bir çok ilçede şu anda 3G yok iken sen neye hizmet olaraktan 4g yada 5g vermeyi düşünüyorsun zaten bir çok cihaz 4g desteklemiyor 3.5 g ile çok hızlı iken baz istasyonunu bir bölgeye değilse dağıtarak yaparlarsa Hız ve kapsama problemi kalmaz köyleri kasabaları mahalleleri geçtim ilçe merkezlerinde doğru düzgün yatırım yok siz anca gelsin gelsinde belli yerlere koyacaklar belli zaten Büyükşehir harici koyacaklarını zannetmem.Siz devamlı seyahat etmediğiniz için konuşuyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Baz istasyonları dağıtılarak kurulursa operatörlerin masrafları da artacak. İnsanların radyasyon radyasyon diye söylenip durduğu günlerde baz istasyonu sayısını arttırmak kolay bir şey değil. Burada Turkcell şikayetimiz üzerine ikinci bir baz istasyonu kurdu, kurulumda polisler etten duvar ördü çalışanları halktan koruyabilmek için. :D
    Bir süre sonra zaten 4G'de de baz istasyonu sayısının arttırılması ve dağıtılması şart. Qualcomm, Ericsson vs. teknolojide öncü çoğu şirket ev içi trafiğin geniş ölçekli baz istasyonlarından alınmasını sağlayacak mini baz istasyonu tipi aletler geliştiriyor.
    3.5G çok hızlı değil! Ülkemizde İnternet pahalı olduğu için az mobil İnternet kullandığımız içinn hızın yüksek olduğunu düşünüyoruz. Kimse kullanmadığı için hız düşük, kullanımın yoğun olduğu yerlerde hız birkaç Mbit bile çıkamayabiliyor. Mesela İstanbul'da Esenler otogarında Turkcell'de kaç test yaptım hız, yarım Mbit ve zar zor bağlanıyor.
    Her operatörün belli bir yatırım planı var. Bu plana göre 3G kapsamasını genişletiyor operatörler. Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi ve hatta Kırca vs. köylerinden tut, Trakya'da Kapıkule sınır kapısına kadar Turkcell'in ilçe merkezlerinde 3G olayını büyük oranda hallettiğini görüyorum. Hatta geçen yıl çekmeyen pek çok köyde vs. de 3G var artık Trakya'da. Çekim sorunu olan yerler mutlaka var ama zamanla onlar da giderilecek.
    Sensorly'den az çok durumu görebilirsiniz..

    3G ile 4G'nin vereceği performansı sağlamak 4G'den çok daha pahalı bir yatırım gerektirir. Bir 4G LTE-A istasyonu 300Mbit çıkış yapabiliyorsa, DC-HSPA+ 3G istasyonların 43Mbit çıkışı ile aynı çıkışı elde etmek için ya on tane istasyon kurmanız ya da o kadarlık donanım ve kapasiteyi tek istasyonda kullanmanız lazım, bu da daha maliyetli çıkıyor eninde sonunda. Maliyeti geçtim dediğim gibi halkın tepkisinden dolayı o kadar basit işler olmaktan çıktı bu mesele.

    Zaten kurulumda öncelik yoğunluk olan bölgeler olacak, maksat buralardaki 3G yoğunluğunu ve hız düşümünü kırmak. Bundan sonra zamanla 4G şebekesi tüm ülkeye yayılmaya devam edecek. Mesela dediğim Esenler otogarına kurulacak ve oradaki trafik 3G, 4G olarak ayrılıp cihazın desteklediği teknolojiden hizmet sağlanarak trafik iyileştirilecek. Ayrıca kullanılacak farklı bantlar da farklı bölgelerin ihtiyacını karşılayabilecek, LTE band 20 ile 800 MHz frekans ile geniş kapsama alanları elde etmek mümkün. Avrupa'da bizden başka 4G geçmemiş ülke az. 4G çekiyor ama her yerde mükemmel mi mesela? Değil, ama 800 MHz frekans ile geniş kapsama alanı ile 2 - 3 diş çekimin olsa da iyi bir performans alabiliyorsun. Polonya'da dağ bayır pek çok yerde iki diş de olsa 4G sinyali alınabiliyor mesela. Bana göre de keşke 3G kurulumu devam edeceğine bırakılıp 4G'ye devam edilse direk, ancak kullanıcı cihazları uyumlu değil ve altyapı kurulumu işte... Çünkü zaten daha iyisi LTE-A teknolojisi var, 3G yatırımına para harcayıp birkaç yıl sonra hadi 4G yatırımı deyip ekstra yatırım maliyeti oluşuyor sadece.

    3G iyi bir teknoloji ama 4G varken tartışılmaz ve artık yavaş yavaş yoğunlukla baş edemez hale gelmeye başlıyor. Böyle yerlerde kapasite artışı veya istasyon kurulumu yapılabileceği gibi 4G şebekesine geçilerek de daha uzun vadeli çözüm sağlanabiliyor. Bu da hem kullanıcılar hem de operatörler için daha uygun kalıyor. Gelecekte artan trafiği karşılamak için de 4G daha iyi. Ha 3G ful potansiyeline kadar kullanılıyor mu? Hayır! 4G'dekine benzer geliştirmelerle 336 Mbit hız mümkün deniyordu 3G ile de ama planlara göre o hızı görmemiz gereken yıllara geldik ve o hızı veren ülke yok. Çünkü aynı bant genişlikleri ile 4G ile Gigabit hızlar vermek mümkün.




  • Gazetede okudum belirli bi seneye kadar 1km uzun tünel kapsama nüfusun %95 ini kapsama hızlı tren karayolu kapsama zorunluluğu getirilecekmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıldım off.4G yavassa ben daha bir şey söylemek istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten 4g gelse bile insanların 4g telefon almaları zaman alacak bizzat denediğim için söylüyorum 4g felaket şarjımı çabuk bitirmişti bundan dolayı 3G açacaklarına eminim çoğunun elinde son model telefon bile olsa ki s4 Türkiye Modeli'nde 4g bulunmuyor.Örnek vermek gerekirse evet Hız yükselecek , Ping ve donma sorunları ortadan kalkacak yalnız çekim alanı düşecek , Şarj daha çabuk bitecek ve paketler aynı kalacak bu sefer daha çabuk internetin bitecek Yanlışlıkla bir yere dokunsan anında yüklenecek mobil şirketlerde suç bulmuyorum yüksek vergi verirsen mecburiyetten Turkcell keyfindenmi yüksek fiyatlı paketler çıkarıyor.A lisansı aldığı için mecbur kalıyor şu varki şirketlerin Önünü açacağına iyice kapatıyorlar 4g çöplük 5g geçelim ona göre özel telefon alırız onu geçtim ilk okuldan üniversiteye Geçmek gibi bir durum bu ne kadar sağlıklı olabilir ki ama lisans konusunda Önünü açarlarsa çok yoğun yerlerde Şart Taksim , Kadıköy , Avm gibi yoğun yerlere Şart ileride tahmin ediyorum uydu ile İnternet'e gireceğimiz günler olacağı için bu teknolojileri Konuşmak için daha erken daha zararlarını bilmiyorken yaymanın Anlamı nedir testler daha sonuçlanmadı acaba açıklanmasını mobil şirketler önlüyor mu bilinmez sonuçta deli para Dönüyor sizin yorumunuzu okudum beğendim yalnız Verdiğiniz site tam yeterli veri olmadığını biliyorsunuzdur Türkiye bence nerede baz istasyonu var söylemiyor halk kargaşa çıkarır diye tahmin ediyorum çünkü vodafone koordinat verdiğimde onlar haritasına bakıyorlardı.Teşekkür ederim hocam bilgi için
    Birde hocam Turkcell nasıl iletebiliriz 3G çekim sorununu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 3 Ağustos 2015; 4:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • türkcel bizim köy yakınlarına yaptığı , yaklaşık olarak 2km uzakta olan 3g vericisinin sinyali bizim mahallede 3g çok düşük kalıyor.
    yerim rize kalkandere hurmalıkköyü
    telefon lumia 1520
    telefonumla bizim burda 3g en çok 3-4 çizgi oluyor ...
    note 3 ile 3g en çok 2-3 çizgi oluyor
    note 3 telefonda network signal info programıylada 3g en çok ,sinyal %64 ,asu 17 oluyor..
    rizede türkcell merkezlerine gidiyorum 3g çekmiyor diyorum , biz anlamayız müşteri hizmetlerini arayın diyorlar
    müşteri hizmetlerini arıyorum yaptığı kontrollerde bölgenizde çekim problemi yok diyorlar..

    benim öğrenmek istediğim vericinin bizim köye doğru 3g sinyalini daha güçlü yapmamız için nereye ve nasıl müracaat etmemiz gerekiyor ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende pek biliyorum ancak akrabam bu baz istasyonları bakımında Çalışıyor abi diyor çekmiyor mu bizim köyde doğru çeviririm diyor burada 3G çeker yor siz bildirdiğiniz zaman ise en fazla Yapacakları sizin kordinat bilginze doğru çevirmek vericide sorun varda çözmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Biz 5G'ye geçene kadar o Z2'nin dumanı tütmeye başlar, rahat ol. :D 5G'nin ne olduğu belli değil ki, şu an piyasada olan ve gelecek birkaç yıl içinde piyasaya çıkacak telefonlar 5G'yi kullanamayacak. :D

    Hocam durmadan telefon değiştiren biri değilim 10 sene sonrada z2 kullanıcam batarya ömrü bitmezse (bitsede değiştiririm bataryayı) şu anki 3g bile bana göre yeterli nedenmi 5g geldi diyelim isterse 100mbit olsun ve en büyük sorun KOTA 2gb veya en fazla 5gb ve üstü (pahalı) (evde 25mbit 150gb uydunet kullanıyorum uygun fiyata) oparatörler ise sana 4gbi 40tl ye zor veriyorlar kota olduktan sonra 5g ninde bi anlamı kalmıyor kısaca ben 5g var kota 2gb video bile izleyemezsem anca sitelerde yada forumda gezeceksem 100mbitin ne anlamı kaldı ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne şiş yansın ne kebap demişler..

    Cumhurbaşkanı lafını yemesin diye , 4g değilde 4.5 muhabbeti olmuş..

    Hayurlısı olsun

    Umarım erkenden yapıır şu ihale.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Sensorly, kullanıcı verisi toplayan bir site. İstasyon konumu zaten göstermiyor. Onun için CellMapper var ki bu tür programlar ile o haritaları büyük oranda oluşturan benim, seyahatlerimde açıyorum veri topluyorum hani. :)
    4G 800 MHz ile verilirse kapsama sorunu dağa az olacak ki bu frekans da frekans ihalesinde verileceğine göre kırsal kesimde bu frekans kullanılacaktır.
    Uydu vs. için uzun zaman var hocam. Ayrıca onun radyasyonu falan da şu anki teknolojilerle yüksek olacak, çünkü kilometrelerce açık alana ve kapalı mekanlardan gönderim yapmak durumunda.
    Radyasyon konusunu kendi sağlığımızı düşünerek fazla abartmamalı. Hani ihtiyacımızı görüp bağlantıyı kesip cihazı elimizden bırakmalı.
    Yaklaşık baz istasyonu konumu için de Türkiye.gov.tr sitesini kullanabilirsiniz, orada yaklaşık mesafeyi gösteren bir uygulama var.
    Çekim sorununu da 532 arayıp müşteri hizmetlerine bildirebilirsiniz, ya da Facebook ve Twitter kanalları üzerinden de bildirebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • oktay_42 kullanıcısına yanıt
    100Mbit'in anlamı zaten kotaların yükselmesi, şu an hız sınırlı olduğu için kotaları fazla azaltamıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    100Mbit'in anlamı zaten kotaların yükselmesi, şu an hız sınırlı olduğu için kotaları fazla azaltamıyorlar.

    Kotalar hiç yükselmiyorki azaltsınlar ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktay_42 kullanıcısına yanıt
    Ahaha, acı gerçekler bilinç altımdan ortaya çıkmış. :))
    İşte artması için kapasitenin artması lazım diyecektim. :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beğenmediğiniz ırakta 4g var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Ahaha, acı gerçekler bilinç altımdan ortaya çıkmış. :))
    İşte artması için kapasitenin artması lazım diyecektim. :))

    İsterse 6g gelsin 1000gb/sn olsun yine artmaz burası türkiye adam sana 4gbi 40tl veiriyor hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.