Şimdi Ara

4G ihalesi ertelendi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afatsumrimedya

    kardeş dünyada ortalama 190 ülke var ve Global Mobil İletişim Hizmeti Sağlayıcılar Birliği’nin (GSA) verilerine göre dünyada 112 ülke 4G’ye geçmiş durumda ve bir çok ülke de (78 ülke 4g kullnamıyor) test aşamasında yani bu kadar körmüsün bu istatistikleri göremeyecek kadar..!
    onu da geçtim cb. sn. recep tayyip erdoğan 4g'de geç kaldık 5g'ye geçelim dedi hemen yok siyaset bilmem ne diyerek karşı çıktınız sizlere yağmurlu havada su bile vermemek lazım ama 5g'yi sizlere rağmen getireceğiz..!

    Benim dediklerimi tekrar ediyorsun.

    />

    http://www.worldtimezone.com/4g.html

    Türkiye ve Afrika ülkeleri kaldı 3G kullanan yazıyorum, gelip 78 ülke 4G kullanmıyor görmüyormusun istatistikleri diyorsun.

    Size rağmen 5G'yi getireceğiz ne demektir ? Beynini peynir ekmekle mi yedin ? Kim karşı çıkıyor burada 5G'nin gelmesine, ben karşı çıktım mı ? Milletin sinirlenmesinin nedeni firmaların hazırız demesine rağmen cumhurbaşkanı denilen konuyla ilgisi alakası olmayan bir şahsiyetin 2 kelimelik lafıyla herşeyin silinip süpürülüp çöpe atılması, bahane olarak da aptalca nedenler uydurulması.

    Dünyada 5G kullanan ülke yok, bizden teknoloji konusunda 500 yıl önde olan Japonya'da bile geliştirilme aşamasında halen. Çok mu meraklısın yerli teknolojiye ? İhalesini yapar getirirsin 4G'yi, 5-10-15 sene de 5G'yi kendin üretir kendin getirirsin. Bunca hazırlık yapıldı ne diye geri adım atılıyor ? Akp yanlısı heriflere çok diyorum sana da diyeyim, yorum yazarken beyninizi kullanın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Şu adamın herşeye karışmasından bıktım yıldım usandım artık ya Allah tez zamanda bizi kurtarır inşallah

    amin
  • tez zamanda öyle bir kazık atarki,bütün oy verenler şok etkisi ile uyanırlar.hoş arada olan bizlere de oluyor ya neyse... Taraf tutmayın tarafsız olun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Hiç ümitlenme hocam. Sene 2006 2007 üniversitede wimax denemeleri yapıyorduk. 50km çapında müthiş hızlar almıştık o zaman TTnet engel oldu proje bir anda rafa kalktı 3G gelecek diye. Fakat 3G ile wimax hızlarına erişemedik bile. 20mbps üstünü gören oldu mu 3G de ben göremedim de. Wimax o zaman 100mbps 'a kadar olanak sunuyordu.

    4G de de yine aynısı olacaktır. TTnin araya girmesi de bu yüzden zaten. 2600mhz için 4 şirket yarışacak deniyor ama şimdiden belli kimin alacağı TTnet elbette daha doğrusu Turk telekom. Yine AKN li ve dandik interneti sunacaklar kablosuz olarak hızların fiyatları ise dudak uçuklatır bundan %100 eminim. Bu nükleer santral kurulsunda ucuza elektrik kullanım demek gibi birşey. Şu ülkede hiç bir şeyin fiyatı ucuzlamaz vatandaşın lehine olmaz umutlanmayın artık boşuna. 75GB akn 16mbps verecek sana ayda 80 liraya 4G modem de hediye diyecek Bu fiyatıda haberdeki mobil sorumlulukları olmayacak denmesi üzerine yazdım. Yoksa ötv öiv GSM tarifesi üzerinden alınırsa fiyat daha da artar.

    AKN 'yi getiren TT, sanki yasa çıkmış gibi tüm ISS 'lere dayattıran da TT (TTaltyapısını kullamayan ISS'ler).

    Uzun lafın kısası sadece teknolojik olarak yenilik olacak, fiyatlar konusunda bir gram değişiklik olmayacaktır mobil iletişim vergisi düşmedikçe.

    Çok haklısınız wimax bir zamanlar en büyük umudumuzdu hatta HTC wimax destekli telefonunu hatırladığım kadarıyla Rusya'da satmaya başlamıştı. Hep bahaneler neymiş verimi düşükmüş arkadaş sen desene sizi kaz gibi yolamayacağız o sebeple bu teknolojiye geçmiyoruz!

    Diğer bir konuda arkadaşlar bilenler şu sorumu cevaplayabilir mi rica ediyorum. Cepten TV'yi bedava izliyoruz sınırsız ama neden internette kotalar çok sınırlı?

    Biliyorsunuz Turkcell tv plusta Turkcell'in interneti üzerinden yani 3G üzerinden TV veya film izlediğimizde kotamız etkilenmiyor, düşmüyor. Ben merak ediyorum oturup saatlerde film izlesem kimse arayıpta çok izlediniz kotanızı sınırlıyoruz düşürüyoruz demiyor. Yani demekki internet altyapısını zayıflatmıyorum. Bu 3G zımbırtısı benim gibi telefondan tv ve film izleyenlerden etkilenmiyorsa nasıl oluyorda 1-2 taş çatlasa 4 GB internet paketlerinden etkileniyorki bu kadar küçük paketler yapıyorlar? Bilale anlatır gibi anlatıyorum kusura bakmayın telefonumu açsam sabahtan akşama kadar Turkcell üzerinden film izlesem beni bırakın mahallemde oturan 50 kişi aynı anda film izlesek belki hız biraz düşer ama hizmet devam eder kimsede hızımızı sınırlamaz kotayı aştık diye. Ama internet paketi alıyoruz 4 GB birkaç gün kullanan bitiyor ek paketler ayrı kazık ben bu işten birşey anlamadım. Arkadaş madem bana bedava film izletirken internetin çökmüyor ki bir ay kullansam 100 GB'a varan veri çekmiş olurum o halde 4 GB'ın 5Gb'ın hesabı neden yapılıyor?

    Cevap sadece bizi soymak için mi yoksa mantıklı bir açıklaması var mı? Kotalar artarsa hız düşer verim azalır derseniz merak ediyorum biz tv plustan film izlerken o verim azalmıyor mu?

    Tek açıklaması var vatandaşı yolmak hocam. Şu an kampanyasız bir kullanım ile yalın 16mbit internet 99 liraya geliyor. Ve bu sözde 16mbit üstelik 75GB AKN var yani esasında 3mbit internet. Ülkenin durumu bu işte. AKN telekomun aç gözlülüğünden ortaya çıktı. Bant genişliğini sınırlandırayım da daha çok hat satayım. Bu geçmişte gelişmemiş ülkelerde kaldı artık gelişmiş ülkelerde AKN falan yok varsa da günlük vardır o da yıllar önce Almanya da vardı. 12 den sonra kota sıfırlanırdı. Bizdekiler ise paragöz, altyapı geliştirmeden daha fazla kullanıcı sayısına ulaşmak amacındalar.

    Fiber ağla kaplamışlar ülkeyi bla bla bla. Yemişim fiberini, hiç göremiyoruz o fiberi nedense. 16 mbit diye 10mbit 'ı gazlıyorlar bana sonra hattın bu kadar destekliyor diyor. 1 hafta önce sorunsuz 14mbit alırken ne oldu da düştü diyorum. Biz nerden bilelim diyorlar. Böyle rezil bir kurum oldu işte TT sıfır müşteri memnuniyeti. Peki nereye şikayet edeceksin ? Etsen sonuç alacak mısın ? Yokkkk. Ben yıllarca sabit ücret ödeyeyim. Ama aldığım hizmete bak, 15 sene öncesinin bakır kabloları hala.

    Mobilde internetin pahalı olmasının nedenini ise kimse bilmiyor. Yurt dışında da böyle sanırım bazı ülkelerde mobil veri çok pahalı. Eskiden izlediğim belgeselde anlatıyorlardı ama şimdi durum nedir bilmiyorum sormak lazım tanıdıklara.

    Uzun lafın kısası bu ülkeden hiçbir nane olmaz.




  • herşeye güler geçerim burası Türkiye sonuçta derim tamamda burdaki 4g yi kendimiz üreticez zırvasına inanan beyinler harbiden vatana hayır için yok edilmeli lan adam ihaleyi tanıdığına vericek sana gene bakır alt yapı sunucak sende hüloğ çekcen
  • Bırakın DH de yorum yazmayı, okuma yazması olupta hala padişah diye sarılmalaını anlamıyorum!
    Teknoloji sitesinde gezeceksin ama teknoloji gelmesin dedi diye birisi sende gelmesin diyeceksin!
    Özgürlüğümüz bile kısıtlı isim veremiyorum belkide gelip evden alırlar!!!

    Din tüccarlarına soruyorum; Atatürk zamanında dini kullananlara yaptığı baskıları göz önüne getirmek istiyorsunuz da zavallılar, bugün cemaate yapılanları CHP yapsaydı ne derdiniz? Bu adamlar ki başları secdeden kalkmayan dini sonuna kadar yaşayan, okuma yazma oranı yüksek dindar bir kesim ve siz onları İNLERİNE gireceğiz diye tehdit ediyorsunuz!!! Hapse atıyorsunuz siz dinsizmisiniz şimdi!!!

    Yani Atatürk yapınca dinsiz, siz yapınca çok dinli mi oluyorsunuz!!!


    Anlayacaklar elbet vardır içinizde ama emin olun salağa yatıp, hakaret edecekler daha fazla olacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Arkadaş ne garip yorumlar yapıyorsunuz. Atatürk bu ülke dediğin Türkiye ise önemli biri, ama Osmanlı ise önemli değil tabii ki batıp gidecekti zaten. :D Mason fason neyse, bu ülkenin kurtuluşunu sağladı mı, sağladı; iyi kötü bir şekilde temellerinin atılmasını sağladımı sağladı, az bir saygınız olsun. Kendini geri bırakarak batmış bir ülkeye daha çok saygı gösteriyorsunuz adeta. O kadar iyiyse Osmanlı gücünü korusaydı da o hale düşürmeseydi kendini.

    Meclis kurulduğunda sen türk değilsin diyerek dışlayanlarda aynı zeka fukarası zavallı varlıklardı Atatürk' e Cumhur Başkanı olduğunda da yine aynı zihniyetti akılları sıra o zaman Atatürk bizlerde astı o yüzden düşmanız diyorlar ama ne kinmiş be öhh bunlar mezardayken de bitmez bu kadar yıla rağmen bitmedi ise.

    Mareşal Fevziyi önümüze koyarak bir duvar seti çekerek aklınız sıra tarih dersi vermişsiniz ama bilmediğiniz bir şey var herkes Rütbe alabilir ama o Rütbenin hakkını verebilen Tek lider kişilik Mustafa kemal Atatürk' tür bunu böyle iyice kafanıza kazıyın siz kendiniz dünyadan bile güçlü görebilirsiniz belki daha sokaktaki kedi yada köpek bile sizi tınlamazken bu neyin aklı şimdi ?? ve madem bu kadar zor geliyor kapı göstereniniz olmuş esas kapı size açık çünkü sizler hıyanet ile hareket ediyorsunuz sizlere ihtiyacımız yok zaten kabullenmiyorsunuz bu tarihi ve Cumhuriyeti o zaman ne işiniz var yaşıyorsunuz gidin nereyi istiyorsanız Türkiye dışında orada yaşayın. neden Türkçe konuşup yazıyorsunuz ? gidin eski Osmanlıca yazıp konuşun Atatürk' ü kabullenmiyorsan onun sağladıklarından da faydalanmayın. hem Atatürk'ün her yaptığını yapın hem de dışlayın o bizden değil diyerek. eğer o sizden değil diyebilecek kadar küstahsanız bizler de sizleri kabul etmiyoruz diyerek dışlarsak ne anlamı kalır bu işin ? ben , sen, o, biz, şunlar, bunlar ile hiç bir şey elde edemeyiz bu şekilde.




  • Aslan Turk Telekom. Tayyibin desteği ile 5-6 yıl daha tekel olmaya devam edecek. Tek başına iktitarın zararları işte bunlar.

    Türk rekabet kurumu, rekabet kanunlarını hiçe sayıyor. Bunu kime güvenerek yapıyor. İltimasları dağıdan Tayyibe güvenerek yapıyorlar elbette !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Şu adamın herşeye karışmasından bıktım yıldım usandım artık ya Allah tez zamanda bizi kurtarır inşallah


    Kanki naber ya

  • popo kılları yine döktürmeye başlamış yok sınır kapısı orada vs vs
    sanki devlet babasının malları küfür edicem sonra olan bana olacak admilere havale ediyorum artık.

  • Döt gılları yine çıkmış piyasaya,
    arkadaş sizde zifte sürülecek akıl yok:)
    olmadı 6g bekleyelim.
    tayyyyip ve çeteside elbet defolup gidecekler yalamalar....

  • Teknoloji konusunu ne hale getırdınız.Bu kafalarla napcanız 4g'yi 5g'yı.
    Bu ülkede 2 konu varki çıkmaz sokak.BİRİ siyaset diğeri futbol. SIz kendi fıkrnızı nekadar yüksek sesle ve tekrarlayarak soylesenızde herkez kendi açısından bakar.
    İki grupta kendi çıkarlarına calısırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoploss30 -- 17 Mayıs 2015; 22:38:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki 4g bizede biran once gelmeli .... gelmelide kota yerlerde surunup hiz artisi olacak yine...ilk once onu cozmeliler...turkiyede gsm firmalarinin verdigi en babasi 4gb kotali internet simdikinden daha hizli tuketsek ne olur??? Kota onemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 18 Mayıs 2015; 0:42:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes bilmem ne yapar akape yasaklar, neden acaba, ne çıkarları var kesin, vurgun yapma peşindeler.,,

    arkadaş 5g ye geçsen şu an piaysadaki hiç bir tel 5g de çalışmaz ama 4g de çalışır, daha 3g yi beceremiyorsunuz, hey Allahım 3-4 kıronun eline kaldık vah halimize...

  • Ne kadar kindar ve öfke dolusunuz ya. her şeyden olay çıkarıyorsunuz, gözünüz kör kulağınız sağır olmuş. Operatörler 3-4 milyar Euro para verecek bu işe, adamlar genel seçimler sonuçlansın isteyecek tabiki kendileri istemiştir ertelensin diye

  • 6 senedir TTNet abonesiyim. Bulunduğum mevkide bir kere bile iyileştirme yapılmadı. Bir ara, 100 m. mi 200 m. mi ne fiber döşediler, daha faydasını göremedik. İyileşme olmadığı gibi ha bire abone ekleniyor. Bölgeye, neredeyse koskoca bir şehir kuruldu, hala yatırım yok. 8 MBit bile 4'lerde geziyor, her kopma olduğunda hız 1 MBit azalıyor. Bunlar mı 4G verecek, hikaye hatta hikaye de değil, hikayenin gerçek olma şansı var. Masal bu 4G masal; bu alt yapıyla mı 4G çalışacak? Bırakın 5G'yi, 10G bile çalışmaz ben söyleyeyim.
    Hatta şunu da ilave edebilirim; bakın TTNet'in internet sağlama hızı, "Bilgi Toplumu Stratejik Planı Taslağı" yasalaşmadan artmayacak. Çünkü, maddelerinin arasında, "servis sağlayıcıların maddi problemler ve belediye vb. kurumlarla olan problemler nedeniyle, alt yapının devlet tarafından sağlanması"nın kabul edilmesini bekliyor. Bu taslak ne zaman kabul edilir, o zaman TTNet'in hız problemi ortadan kalkar. Adam resmen para harcamak istemiyor. Bu firma, ortalama 1.5 milyar dolar net kar açıklamaktadır, son 2-3 senedir. Nereye gidiyor bu paralar diye sorarlar adama?





  • yerli üretim için yapılmış ve yerli firmaları koruyan bir erteleme olması hasebi ile elimde 4g yi destekleyen telefonla değil 2-3 ay 1 yıl bile bekleyebilirim.. bu ertelemenin isabetli olduğunu düşünüyorum..
  • eleman teknoloji forumunda takılıp, 4g gelmese ölürmüsünüz diyor. ayni kişiler patates 5lira olunca yemeseniz ölürmüsünüz, etin kilosu 50 lira olunca yemeseniz ölürmüsünüz diyen tipler. ölürüz arkadaş ölürüz sizlerden farkli olarak insanız. insan gibi yemezsek, diğer insanların yapabildigi güzel şeyleri yapamazsak ölürüz. siz doğal ortamda seleksiyonunuza devam edin elbet biteceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fz18

    yerli üretim için yapılmış ve yerli firmaları koruyan bir erteleme olması hasebi ile elimde 4g yi destekleyen telefonla değil 2-3 ay 1 yıl bile bekleyebilirim.. bu ertelemenin isabetli olduğunu düşünüyorum..

    keşke bu iyi niyetliliğini destekleyebilme imkanımız olsaydı ama olmadığı için çok ama çok üzgünüm . maalesef Siz ve sizin gibi i niyetli insanların halen var olması gerçekten ilginç ama maalesef siz ve sizin gibi iyi niyetlilerinde zehirlenebilmesi için elinden geleni ardına koymayan sahte din tüccarı maskeli insanların hiç bir zaman bitmeyeceğini bilmek üzücü bir durum ama bu erteleme asla Türk firmalarını koruma amaçlı olmayacaktır emin olabilirsiniz.

    Bu adamların derdi seçim sonrası daha iyi bir yapılanma ile daha iyi ceplerini doldurabilmektir.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.