Şimdi Ara

4850 xp sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 4850 takılı olan sistemimde xp kullanamıyorum
    hiçbir program kuramıyor ve çalıştırmıyorum.
    bunun için bazı ayarlar mı yapmam lazım bi yardımcı olursanız sevinirim.
    şimdiden sağolun



  • Önce sorunu tam anlayalım. Sisteminize 4850' yi taktıktan sonra mı program çalıştırmamaya başladı ? Kuramadığınız ya da çalıştıramadığınız programların verdiği uyarılar neler ? Bu kart için özel bi' ayar yapmanız gerekmez (Windows kullanımında).
  • şu şekilde format attım xp açıldı ondan sonra kurmaya çalıştığım herhangi bir programda tıklıyıyorum açılacakmış gibi yapıyor yani mouse yanında kumsaait çıkıyor sonra bireden hiçbirşey yapmamış gibi devam ediyor.
    kuramadığım programlar çok fazla mesala .net framework ati direver 3d mark herhangi bir oyun vs

    bu gibi programları vistada rahatlıkla yapabiliyorum. sorunu bir türlü anlamadım.

    şunu düşünmeye başladım acaba ekran kartıyla ilgili bir yerde dx 10 u devre dışı mı bırakmak lazım ben zaten xp driver yüklüyorum halbuki.
    bir anlam veremedim. yarımcı olabilel çıkar mı acaba
  • Yani sisteminizde Vista vardı da XP' ye mi çevirdiniz? 4850' yi de sonradan eklemediniz de önceden var mıydı? Windows kurulumu sırasında herhangi bir sorun oldu mu? (Mavi ekran yada dosya kopyalanamıyor gibi) Dx10' u kapatmak gibi bi' şey yok bildiğim kadarıyla da... Doku hızlandırması, 3d hızlandırması gibi ayarları kapatmak var ama bunların çözüm olacağını sanmıyorum ki standart kurulum yapmaya çalışıyorsunuz. .NET yada 3d Mark kurulum sırasında GPU ile ilgilenmez. Oyun felan oynayamıyorum deseydiniz neyse. Sıkıntı işletim sistemi kaynaklı olabilir. Diğer donanımınızı da yazarsanız daha iyi olurdu. XP' de 64 bitlik donanımlarda sorun olabiliyor. 64 bitlik XP kullanmanız gerekebilir diye tahmin ediyorum.

    (Düzeltme: Hepsinden önce remin takılı olduğu slotu değiştirmeyi deneyin.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 16 Ekim 2009; 11:17:39 >




  • anakarttan şüpheleniyorum. normalde sıkıntı olmması lazı ama asus p 5b bana sistemin zayıf halkası gibi geliyor. ama işin saçma kısmı vistada çalışıp xp de çalışmaması vistada çalışmasa anlayacam ama orada çalışıyor.

    xp yüklerken hiçbir sıkıntıyla karşılaşmıyorum. her format çekmemde harddiski yavaş olarak biçimlendiririm
  • aklıma şu geldi benim yeni ramler dd2 1066 2*2 gb dı formatlarken bunlar takılıydı bundan olabileceğini düşündüm wski ddr2 800 leri taktım hala aynı sorun devam ediyor. normalde ram değişikliği bir ayar değişikliği gerektirmez şimdi bu eski ramlerle bidaha formatlayayım mı. bence işe yaramaz ama denemekte fayda çıkabilir mi
  • Faydası olmaz, ama rem değiştirdikten sonra güvenli kipte açmayı deneyebilirsiniz denemek için. Anlayamadım sorunu. Mümkünse 64 bitlik XP kurmayı deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.