Şimdi Ara

4670k gtx 780 slı darboğaz yaparmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    hocam boyle düsünmeyın yapan var rahatca kullanan ama multıplayer maplerde bilemem ama :D
  • Yorumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CryZENx kullanıcısına yanıt
    Forumumuzda benim bildiğim kadarıyla bu konuda çok yetkili ve bilgili arkadaşlar bende biraz buna dahil olabilirim (Zamanında forumu çok araştırıp ettiğim için bu konularda) i5 en güçlü gpu'ları besler Fakat SLI veya CF söz konusu olduğunda i7 önerilirdi ki Bununla ilgili forumda birçok yazı konu test v.b okuduğumu gördüğümü de belirtirim Şahsen böyle bir konfigürasyon kullanacak olsam i7 tercih ederim Neden derseniz bu konfigürasyon çok maliyetli olduğundan ve yüksek performans için yapıldığı ve istenilen de bu olduğu için i7 bu konuda hız aşırtma'da uygulandığında i5'e nazaran beklentiyi karşılayacaktır Şahsen i5 bir işlemcinin her ne kadar hız aşırtılsa da böyle bir konfigürasyonu "tam olarak" veya başka bir deyişle "i7 kadar" besleyemeyeceği kanaatindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 5 Nisan 2015; 17:34:43 >
  • bencede yapmaz ama iki tane 780 paran varken gidipde 4670k gereksiz olmazmı sence.
  • CryZENx kullanıcısına yanıt
    http://www.anandtech.com/show/8426/the-intel-haswell-e-cpu-review-core-i7-5960x-i7-5930k-i7-5820k-tested/7

    Belli bir gücün üzerinde olduğu sürece CPU kaynaklı fps düşüşü minimum seviyelerde olur. Buradaki test 2 adet gtx770 ile yapılmış, oyunlarda 780sli ile cpu darboğazı açısından hiç bir fark olmayacaktır. 3 fps için 600 lira daha pahalı işlemci almak mantığa aykırıdır. Bu forumda i7 4790k alıp hakkını veren çok az insan vardır, sadece aa i7 varmış i5'ten iyiymiş ve pahalıymış diyerek alıyorlar. O yüzden kafaya takmanıza gerek yok, ben de yakın zamanda gtx970 sli yapacağım aynı işlemci ile ve hiç bir sorun olmadığını yabancı forumlardan inceleyerek öğrendim.




  • CryZENx kullanıcısına yanıt
    4690k 4.8ghz ile 970 sli kullanıyorum. Hiç bir sorun yok.
    4.2ghz ile rahat kullanırsın. Oc merakım için 4.8ghzde kullanıyorum.
  • Bu tür soruların cevabını yabancı forumlarda bulmanız daha kolay olur, tek önerim çözünürlüğü 1080p nin üstünde tutmanız yönünde olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

    quote:

    Orijinalden alıntı: false shepherd

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

    4790k 4.6 ghz de bile ucu ucuna kurtarirken sizin islemcinizin darbogazin kralini yapacagi asikardir. He ben takintili adam degilim derseniz ona bisey diyemem ama kart kullanimlari 90 altinda seyretmesi bana hic huzur vermez.

    Oyuna göre değişir.
    4.5 5960X'in sınır yapacağı durumlar da var.

    Konuya, "4670K, beklediğim FPS'yi verir mi?" şeklinde bakmak lazım. Önem verilen oyunların testleri araştırılabilir.

    Haklısınız .. Telefondan yazınca aceleye geldi bir duruma acıklama getireyim ;

    Oyun derken mario da bir oyundur BF4 te CRYSIS te. Oyun ama hangi oyun ? Burada acıklama kısmına hangi oyunu kriter olarak almamız lazım onu yazmak lazımdı yazmadık.

    Acıkca soyliyeyim 4670k hic kullanmadım. Fakat elimizde olan 4770 ve 4770k ların 2 li 780 lerde stok hızda dahi kullanım oranlarının 80-85 leri zor gordugunu tespit ettik. Acayım biraz daha 780 ler stok hızda işlemciler de gittigi yere kadar oc edilmiş haldeydi. Burdan 4670k, 4770k dan dahamı iyi dahamı kotu tartısması cıkmasın.

    Sonuc olarak 4770k nın yerine 4790k yı takıp 4.6-4.8 civarına oc edince kartların kullanımlarının 95-98 arasında oynayamaya basladıgını gorduk. (kriter alınan oyun BF4 ve MP haritadalarda. Monitor 1080p 144 hz dir.)

    Yapmaz diyen arkadasların hangi oyunda yapmayacagını yazmalarını, en azından benim yaptıgım hataya dusmemelerini tavsiye ederim. Yoksa minecraft ta 1000 fps alma garantisini ben veririm.

    5960X ile ne olur bilemem ama 4960X in 4.6 ghz de 3 tane 780 i dedigim oyun icinde olmak kaydı ile butun oyunlarda %100 e yakın bir kullanım oranı gordugumuzu soyleyebilirim.

    İyi forumlar...

    Hiç bir oyunda darboğaz yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şöyle sıkıntı olur bazı oyunlar işlemciye inanılmaz yük bindirmekte örnek olarak gta v olabilir.Çünkü gta 5 de nüfusu artırdığınız da işlemci kullanımı %100 altına kolay kolay düşmeyecektir durum böyle olunca ekran kartları kendini belli aralıklarda kendilerini frenliyecektir ama oyunu oynarken öyle fps kaybı yaşamazsın sadece anlık kısa süreli bir takılma olur.Her oyun da darboğaz olmaz ama yeni gelen oyunlar yavaştan 4 core birden yüklenmeye başladılar kimi oyunda sorun yaratmaz kimi oyun da yaratabilir.Kısacası nüfüs ve kalabalık bazlı oyunlar da ekran kartı kullanımları düşebilir ama öyle fps kaybı yaşamazsın ama sonuç olarak bir frenleme gözlemleye bilirsin.Bu frenlemeler kimine göre sorun olmaz kime göre rahatsız edici olabilir.Bu seçim sana kalmış.Darboğaz yapar mı evet kalabalık detaylı oyunlarda yapar.
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    Sizden kucuk bir ricam olacak. Eger 970 ler ile sli yaparsaniz bana bir pm atarmisiniz? Bu konfigurasyon ile alakali sormak istedigim birsey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.