Şimdi Ara

4060 TI Garip bir yırtılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, kasım ayında ''PNY GeForce RTX™ 4060 Ti 8GB XLR8 GAMING VERTO'' ekran kartını satın aldım. Aldığım günden beri oyunlarda vb hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ancak aldığım günden beri aşağıda paylaştığım videodaki yırtılma ile karşılaşıyorum. Ama bu durum sadece webde dolaşırken yaşanıyor bu yüzden çok önemsememiştim ve ekran kartından olmadığını düşünmüştüm ama geçen canımı sıktı pek çok şey denediğimde sorunun ekran kartından olduğunu anladım. Masaüstü, oyunlar gibi yerlerde hiç sorun yaşamadım. Yalnızca twitter, youtube gibi sitelerde karşıma çıkıyor. Garantiye mi göndermeliyim?


    Denediğim çözümler,


    1-Eski bir nvidia driver'ını yükledim düzelmedi


    2-Format attım düzelmedi


    3-Başka bir tarayıcı denedim yine aynı sorun


    4-Ekran kartını başka bir pc'ye taktım yine aynı sorun


    5-Başka bir monitör denedim yine sorun var


    6-Başka bir kablo denedim yine sorun var


    7-Displayporttan çıkış alıyordum HDMI denedim yine sorun var


    8-Hertz değişikliği yaptım 60 hertzte de 165'te de aynı sorun


    9-Benchmarklarda ve stress testlerde hiçbir sorun yok.

    Onur Anilganyoutube
    Weird Black Tethering
    https://www.youtube.com/watch?v=lW7Rv3ysNUk&feature=youtu.be







  • https://forum.donanimhaber.com/rtx-3060-ekran-sorunu--157775098#157776560


    hocam bu sorunu sadece siz değil çoğu kişi yaşıyor ama kimse pek söylemiyor,

    sorun ekran kartından değil bence,

    tarayıcı ayarlarında donanımsal hızlandırmayı kapatınca düzeliyor ama sanki browser ağırlaşıyor , oyüzden ben açık takılıyorum alıştım artık her sekme geçişinde gri izleri görmeye :)

  • donanımsal çökertme resmen.

  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    Hocam valla şuan ben de kapattım donanımsal hızlandırmayı bir soruna denk gelmedim. Çok teşekkür ederim gerçekten. Çok ilginç bir sorun ama ya, oyunlarda falan asla olmuyor ya da benchmarklarda. Sadece böyle tarayıcılarda yaşanıyor. Ve sekme geçişinde değil de aşağıya kaydırdığımda falan yaşanıyor. Heralde çok eski driverlarda sorun yok çünkü eski driver da denemiştim. Bunu neden düzeltmiyorlar acaba.

  • el.ixira E kullanıcısına yanıt

    hocam ilginçtir bende denemek için yeni çıkan beta driveri deneyeyim dedim sanki düzeldi gibi, hiç gri ekran çıkmadı şimdiye kadar 1 saattir.

    Ya sorunun aslında nvidia driver kaynaklı olduğundan baya emindimde bunu düzeltmeleri niye bu kadar vakit aldı onu hala anlayamadım. bu sorun 3-4 aydır var galiba.

    İsterseniz driveri indirip donanımsal hızlandırmayı açıp deneyin ,tekrar devam ederse kapatıp kullanmaya devam edersiniz.



    linkteki siteye gittikten sonra sol altta click here yazan yere tıklayıp indirebilirsiniz.

  • o donanımsal hızlandırma tam olarak ne yapıyorsa bir çok soruna sebep oluyor

  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    Bunu deniyeyim ben de. Zaten bu hotfixteki maddelerden biri şu şekilde:

    • Potential stutter may be observed when scrolling in web browsers on certain system configurations [4362307]

    Çok teşekkür ederim.

  • dün ben 17.30 sürücü konusuna atmıştım hotfix ile vsync sorununu çözmüşler diye ama denememiştim. 20'de konuma yazdım sen de o ara açmışsın başlığı görmedim. sonra 1.5 saat kadar prime video izledim tam ekran edge win10'da bir sorun yoktu 4060ti. edge chrome türü tarayıcılarda ati sürücüleri de sorunluydu 2023 son aylarında ama 24.1.1 ile çözmüş olabilirler denemedim tam ekran ama 40 preview sürücüsü ile tam ekran izleyemiyorum amd sistemde. mozilla kullanıp geçmek lazım aslında ama edge atsan atılmaz satsan satılmaz bir şey olduğu için sıkıntı yani kaldırması zor hadi yaptın diyelim yine bir şekilde izi kalıyor gömmüş çünkü adamlar win10'a ve win11'de kaldırabiliyorsunuz deseler de ben offline win11 iş yerindeki sistemde çok uğraştım düzgün kaldırmak için. mesela kaldırdım diyorsunuz ama tweak programlarında hala açılışta görünüyor cache oluyor yok ki kaldırdım yahu deseniz de öyle chrome gibi kolay kurup silinmiyor. bükemediğin eli öpecen ben win10'da yanına başka bir şey bile kurmadım fortnite sistemi çünkü o ama yine 12 13 oyun oldu şunu da deneyelim kuralım derken. 4060ti ile mw2 gow rdr2 gibi aaa oyunları düzgün oynayabileceğimi hiç düşünmemiştim sırf düzgün ve hesaplı 4070 yok diye almadım bir de 7800xt güçlü bir kart ama fortnite uyuz bir oyun olduğu için 4060ti alsan daha iyi yani bu oyunda. pcie 8x'miş 4060ti'ler onu bilmiyordum ama resize bar açınca sorun olmaz sanırım? palit 14600'e aldım 28'e 4070 tuf vardı yani iki katı da verilmez fortnite için yazık 16x pcie olacak diye yani orası da eksik kalsın. 





  • Benim video izlerken falan bir sorunum yok, saatlerce video, dizi, film izledim hiç sorun olmadı. Oyunlarda da sorun olmadı. Sadece webde aşağı kaydırırken sorun yaşanıyor o da nadiren. Ama sonuçta böyle bir sorun var. RX470 kullanıyordum bunu almadan önce. Hala update alıyor amd tarafından ve o tarafta böyle bir sorun yaşamadım o kartla. Şuan bu sorun çok yaygın sanırım ancak sadece webde yaşandığından çoğu kullanıcı benim ilk başta yaptığım gibi çok önemsemiyor sorunu. Ve yanlış anlamadıysam windows veya nvidia kaynaklı bir sorun. Sorunun demelinde de dx11 var. Şöyle bir başlık buldum. Bunu da deneyeceğim. DX11 den opengl'e geçince sorun düzeliyormuş chrome tabanlı uygulamalarda. Bir de mouse'u oynattığın yerde siyah şeyler çıkması gibi bir sorun varmış ancak benim sorunumla bu mouse ile ilgili olan sorun farklı sorunlar olarak bahsediliyor. Benzer bir görüntü oluşuyor ancak kaynakları farklı.







  • el.ixira E kullanıcısına yanıt

    uzun diye okumadan direkt daldın herhalde bak bir de şöyle söyleyeyim sen gelirken biz dönüyorduk. en az 3 aydır bununla uğraşıyoruz biz sadece video değil krom tabanlı tarayıcılarda görüntü bozulması vardı son hotfix sürücü ile artık yok nokta. ama dersen işsizim uğraşacam be my guest.. ya nedense bu konu açanlar gelen mesajları kişisel algılayıp onlar hariç bütün Türkçe bilen bilmeyen herkesin okuyabildiğini anlamıyor. belki kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yapıp herkese kurun nalet şeyi yediniz sorun da sorun diye kaç aydır diyorum yani bana ne ki senin video mu ne izlediğinden bik bik yapıyorsun video izlerken falan sorunum yok diye? falan diye bir de... yiyim senin sorununu ya ala ala ya zorla kızdırıyorlar adamı.

  • Birader ne anlatıyorsun ya? Sen gelirken biz dönüyorduk falan laflara bak. Bir şeyi yanlış falan anlamadım ya da kişisel anlamadım. Kafanda ne kurmuşsun? Yazdığın şeyleri anlamaya çalışana kadar 10 kere okudum. Yaşadığım sorundan bahsetmişim, yok edge atsan atılmaz satsan satılmaz yok 7800xt güçlü bir kart falan. Bu dediklerinin konu ile nasıl bir alakası var? Neyine cevap veriyim bu dediğin şeylerin.

    Sorun yaşanan ve yaşanmayan yerleri belirtiyorum. Yiyim sorununu diyorsun. Abicim yiyeceksen sorunu konuya dahil olmayabilirsin. Türkçem gayet düzgün. Sen önce bir cümlelerini toparla. Her yer her yerde cümlelerinde. Ben sana ters bir şey yazmadım. Kişisel algılıyor konu açanlar diyorsun bence sen kişişel algılıyorsun. Sana yanlış konuşuyorsun falan diyen olmadı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.