Şimdi Ara

4 port modeme lap top bağladık internete çıkmıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konunun yeri burasıymış ! bilemedim ama... 4 port modemim var 2 portuna pc bağlı çalışıyor. Yalnız bugün arkadaş şirkette kullandığı laptopunu getirdi taktık ve internete çıkmıyor. Bunun ayarı nerden yapılıyor ? Şu durumda i.e. açında 10.0.0.0 üzerinden ağa girmeyi deniyor onu gördüm... Fakat Ağ bağlantısına baktığımda Al Bağlantısı ip olarak 192.168.1.2 almış gördüklerim bunlar... Acil bilgi verebilirseniz sevinirim.



  • Ağ bağlantilarim bölümünden Obtain ip adress automaticly (Otomatik ip adresi al) ve Obtain dns server automaticy (Otomatik dns sunucu al) bölümlerini işaretleyerek yeniden deneyiniz. Laptop makina şirkette kullanilirken 192.168... ile başlayan ipyi statik olarak kullanmaktaymiş. Laptop bu nedenle doğru ip, dns ve gateway iplerini alamadiği için internete çıkamamakta.


    Yukaridaki adımlar probleminizi çözecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-2 -- 10 Haziran 2006; 13:47:13 >
  • Otomatik ip al,otomatik dns al nerde ? masaüstündeki ağ bağlantılarımaa sağ tıklayıp özelliklerden girip yerel ağ bağlantısı bulup oradan bulamadım bunları !
  • 1-) Laptopta ağ bağlantilarima sağ tıklayin ve özellikleri seçin.
    2-) Açilan pencerede Yerel ağ bağlantiniza tıklayin ve özellikleri seçin.
    3-) Açilan pencerede İnternet Protokolü (TCP/IP) üzerine çift tıklayin.
    4-) İlk pencere açılan ayarların tamamini otomatik al olarak seçip tamami tıklayin.
  • Zaten öyle seçili ! Fakat internet explorer'i açınca 1.0.0.0 ip'si üzerinden açılış sayfasına bağlanmayı deniyor ! Fakat yerel ağ bağlantısı'na çift tıklayıp Destek başlığına bastığımda ise 192.168.1.2 ip'sini aldığını görüyorum laptopun ve modeme bağlı diğer makinaların paylaşıma açtığı dosyaları görüyor laptop.
  • O zaman problem explorer üzerindedir, muhtemelen bir proxy sunucusu kullanmasi için ayarlanmiş. Bu ayara ulaşmak için;

    1-) İnternet Exploreri açin.
    2-) Tools (Araçlar) u seçin.
    3-) İnternet Options (İnternet seçenekleri) seçin.
    4-) Connections (bağlantilar) tabini seçin
    5-) Açılan pencerede Lan settings (Yerel ağ ayarlarına) tıklayin.
    6-) Açilan penceredeki tüm tikleri kaldirin ve sadece Automaticly detect settings (Ayarlari otomatik olarak algila) bölümüne tik koyun.
    7-) Apply (Uygula) diyerek işlemi sonlandirin ve internete tekrar bağlanmayi deneyin. İşlemi yaptiğiniz pencerede üzerinde hemen çalişmayabilir o yüzden bu pencereyi kapatarak yeni bir pencere üzerinde deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.