Şimdi Ara

4.5G VINN WiFi Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Köyde kullanmak üzere 4.5G VINN paketlerinden birisini almayı düşünüyorum. 4.5G Turkcell VINN WiFi MW40V1 modemini de alacağım.(150 Mbps kadar destekliyor.)

    Bizim köyümüzde evin bulunduğu konumda ceviz ağaçları, fındık ağaçları vs çok olduğundan ötürü telefonlarımızda mobil veri olarak internet her konumda çekmiyor. Kolumuzu dik tutuyoruz mesela bazen H+, bazen 4.5G bazen E yani hiç çekmiyor. Evin biraz üst tarafına gidince 4.5G çekiyor mesela öyle bir ortam.

    Benim merak etmek ettiğim nokta şu. Bu modemle kullandığım internetin algılamasıyla kendi telefonum (iphone 7 plus, galaxy s6) algılıyıcısından daha iyi midir? Yani o cihaz telefonun algılayamadığı sinyalin daha fazlasını yakalar mı? Yani kısacası verim alabilir miyim?

    Turkcell müşteri hizmetlerini aradım. Bana çok kesin konuştular. Bizim hızımıza yetişemiyor bu modemler falan dedi. (kendi vınn wifi modemleri) Bende size aynı bahsettiğim gibi köy ortamını anlattım. Telefondan daha iyi çektiğini, daha iyi algıladığını falan söylediler. Bende mantıklı buldum ama yinede size sormak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgtucel -- 16 Ağustos 2018; 17:26:16 >







  • Mantıklı değil açıkçası hocam bant genişliği frekans aynı sonuçta tamam bir iPhone veya samsung amiral gemileri kadar olmasada aynı seviyede algılar sinyali ben yıllarca kullandım telefonun çekimine hemen hemen eş değer haa şunu yaparsın mesela iyi bi nokta belirler bırakırsın vınnı oraya şebeke türünüde sadece 3g yapar işine bakarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modemlerin hiç biri telefondan daha iyi çekmiyor ayrıca telefon zayıf çekiyorsa modemi yükselen koyarak belki daha iyi bir sinyal yakalanabilirler ancak burada unutulmaması gereken boyle durumlarda uploadun cok zayıf olacağı download ise nispeten daha iyi olacağıdır, bir de boyle durumlara modemi otomatik yerine sadece 3G ve sadece 4g modunda test edip stabil olanı sonra sürekli kullanmak faydalı oluyor, cesmede bizim yazlıkta otomatik modda tt 4g iki kademe uzaktan band 20 cekiyor hiz 5 mbps ama 3G ye sabitlersem ayarlardan 900 MHz ile 25 mbps nin altına düşmüyor full cekiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinyal zayif veya zaman zaman 2g.3g.4g gelip gidiyiyorsa 4.5 gmodemin sinyal yuksekligine zerre faudasi olmaz.bence 21 mbit veriyi destekleyen turkcell usb vınn al yeterli.fazl para verip 4.5 g vınn almana hiç gerek yok.4.5 g nin tam oturmasi icin 10/15 yil gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.