Şimdi Ara

3x Fan (Destek-Tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 ay önce vatan bilgisayardan aldığım rx 580 8gb 256 bit ekran kartım çok ısınıyor. Sanırım bunun sebebi bir işlemci fanı ve bir egzoz fanı olması. Yeni fan almak istiyorum kasamda ön tarafta 3 fanlık yer var. İnternette biraz araştırdım içeri ve dışarı hava üfleyen şekilde varmış. https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cy120-cyb1-120mm-rgb-led-fan.html Bu ürünü almayı düşünüyorum. Kaçı içeri kaçı dışarı üflemeli ? Sanırım ters takarsam içeri temiz hava veriyor düz takarsam içeride ki havayı dışarı salıyor, doğru mudur? Yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Ucuz fiyatlı rgb fanların hava sirkülasyonu düşük hızlarda oldukça zayıftır.Yüksek devirde kullanırsanız tabi ki hava sirkülasyonu artar ama aşırı şekilde rahatsızlık verir.Bu durumu cooler master td500 kasada bizzat yaşadık. Bu fanlara para vereceğine forumda satılan nochtua fanlardan iki tane alır, hem sessiz hemde hava sirkülasyonu iyi bir kasa havalandırmasına sahip olursun.İstersen bilişimporttan be quiet fanlarda alabilirsin.Ben bizzat kullanıyorum ve çok memnunum.
  • ORGENERAL36 O kullanıcısına yanıt
    TD500 kasa alma arifesinde olduğum için soruyorum, kasayla beraber gelen ARGB fanların kalitesi nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3x fan alacağım vatan bilgisayardan önerebileceğin bir fan var mı ? Birde nasıl bağlantı yapmalıyım ? Üç fan da içerideki havayı dışarıya mı üflemeli yoksa bir tanesi dışarıda ki temiz havayı içeriye mi üflemeli ?

    3x Fan (Destek-Tavsiye)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fanların hava sirkülasyonu 900 ile 1000 devir arasında cok zayıf. Zaten 1000 devir üzeri oldukça ses yapıyor. Maksimum 1400 devirleri görüyor ve bu durumda hava sirkülasyonu makul seviyelere ulaşıyor. Kasanın ön bölümüne 2 adet 14 cm fan takmayı denedik ama ön bölümdeki fan yuvaları yapısı nedeniyle rezalet bir hal alıyor. Kasa gerçekten geniş ve yapılı. Kasanın en eksik yönü fanları diyebilirim.
  • Bütçenizi bilmediğim için THERMALTAKE Pure 12 3x120mm ARGB modelin tavsiye edebilirim. Kasanız cooler master mb520 modeli gibi duruyor. Anakartınızda yeteri kadar fan yuvası yok fan çoklayıcıya ihtiyaç var.(3 veya 4 pin en az 3 başlıklı olanlardan)
  • Çok teşekkürler biraz araştırdım sanırım egzos fanı ile idare etmem gerekiyor aldığım fanların hepsi dışarıdaki temiz havayı içeriye almak zorunda doğru mudur ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ORGENERAL36 O kullanıcısına yanıt
    O zaman ekstra fan masrafı çıkacak bir de alırsak Bu durumda yakın fiyatlı Phanteks P400A Digital daha iyi gibi duruyor
  • Fuu1907 kullanıcısına yanıt
    Hayır, monte ettiğiniz şekle göre bu değişir. Genel olarak kasanın ön tarafındaki fanlar serin havaya kasanın içine doğru üfler. Arka taraf ve üst taraftaki fanlar ise kasanın içinde oluşan sıcak havayı dış ortama atar. Eğer bütün fanlar kasanın içine hava üfler ve bu hava düzgün bir şekilde atılamazsa pozitif basınç olur ve sıcaklıklar artar.
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    Bu durumda ne yapmalıyım ben egzos fanı ve işlemci fanı var alacağım 3 fan serin havayı içeriye mi üflesin yoksa 1 tanesi dışarıya mı üflesin ? Ve hangisi en dışarıya üflesin, sıcak hava yukarı çıkacağı için sanırım en üstteki fan diye düşündüm ama :) ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Phanteks p300 montajını yapmış biri olarak, P300 ile gelen egzoz fanın yapısı ile r400a digitalde gelen fanların yapısı aynı gibi duruyor. Ben p300 deki egzoz fanı başarılı buldum diyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.