Şimdi Ara

3GS den IP4 kullanımına başlayan biri olarak yaptığım tespitler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle telefonun artı özellikleri, beklentiler düzeyinde kişiden kişiye değişmekte. Bundan dolayı 3GS yerine IP4 almak için öncelikle kişi beklentilerini göz önünde tutması gerekmektedir.

    1) Fotoğraf çekimi daha iyi ama 3GS ile IP4 fotoğraflarını yan yana koyarsanız çok önemli farkı hissetmezsiniz. Ama AKŞAM çekilen yakın çekim fotoğraflarda flaş farkı önplana çıkıyor. Resim büyütünce daha kaliteli oluyor. Ama kim resmi büyütüyor ki:)) Bunun dışında resim çekmesi ile 3GS ile çok fark olmasa bile yeni eklenen ayarlar ile resim çekme psikolojisi daha güzelleşmiş.

    2) IP4 teki sorunlara gelirsek, bende proximity sorunu yoktu, zaten olan kesimde herhalde 10.000 de birdir. Bu da zaten yeni yayınlanacak OS4.2 sürümü ile tamamen çözülmüş. beta versiyonunu test tedenler bizzat belirtiyor. Telefon çekmemesine gelince bunu çok dert etmeyin. Telefonla görüşmede ve ya internette belirgin negatif bir etkisi olmuyor. Çoğu insan sorunu 3G çekiminde Edge sık sık geçmesine bağlıyor. Ama zaten 3GSde de bu sık sık oluyordu. Bu durum bulunduğunuz yerdeki çekim gücüylede doğrudan ilgi var. Ayrıca Bumper kılıf oldukça estetik ve telefonu iyi koruyor. Yan sanayide ürünler 30 TL ye satılıyor. Orjinelinden de hiçbir farkı yok. Diğer kılıflar belli bir zaman kullandım ve hiç beğemmedim. Tamam telefonu iyi koruyor ama biraz da telefonu görmek lazım. Sonuçta ölümlü Dünya:) Koruma olarakta sağda solda satılan 5 Tl lik ön ve arka filmleri şiddetle tavsiye ediyorum. Hem yeterli koruma sağlıyor hem de kayganlık hissini hiç azaltmıyor. Invisible Shield türünde olanlar kesinlikle telefonun kayganlığını azaltıp, Iphonun en önemli özelliğini azaltıyor. Ayrıca zamanla eldeki yağları absorbluyor. Ve kötü bir görüntü oluyor.

    3) Arkadaşlarımın dediğine göre sesim artık karşı tarafa daha yüksek volume de ve daha kaliteli geliyormuş. 3GS te etrafımda ve ya telefonun konuştuğu kişinin etrafında ses varsa duymak daha zordu. Bu benim için önemli bir değişim.

    4) Pil ömründe ciddi bir artış olmuş. Tabi 3G bağlantı ile internette surf ve ya video izlerken pil ömrü çok çabuk bitiyor. Buda oldukça normal. Diğer uygulamalarda pil ömrü farkediliyor. En basit örnek olarak, Şuan en popüler oyun olan Angry Birds oyunu 1 saat ara vermeden oynadığımda IP4 deki pil değişim yüzdesi 3GS göre oldukça az oluyor.

    5) Telefon 3GS kasasına göre oldukça kaliteli ve göze daha hoş geliyor.

    6) Hız konusunda ram'ı daha fazla olmasına rağmen kullanıcıya önemli bir fark gözükmemektedir. 20 uygulama açtığımda 3gs ile IP4 arasında program geçişlerinde bir fark görmedim. Tabi IP4 te ilerde özel oyunlar çıkıcak olması düşüncesi insanı motive ettiği gerçek. İnsanı yaşatan sonuçta umuttur.

    7) Itunes da her şeyin Back Up ını aldığı için yeni telefona geçişte hiç bir fark gözükmüyor. Hatta IP4 ü aldığımda sekronize ettikten sonra Hesap makinesinde 3GS de en son yaptığım işlem duruyordu:)

    Şimdilik bu kadar. Bu maddeleri 20 tane çıkarabilirim. Ama şuanlık ilk aklıma gelen önemli değişikler bu kadar.







  • güzel yazmışsın eline sağlık
  • arkadaslar cuma günü aldım telefonumu genpadan 41. hafta üretimi, hersey güzel giderken dün itibarıyle kullanım bilgilerine girdigimde pili yüzde 70ten sonra çizgi çekiyor ve dondu kaldı öylece. home power tuslarıyla kapatıp açtım bugun ise hiçbişey yokken durup dururken kendiliğinen kapanmış, çok canım sıkıldı sebebi ne olabilir acaba? jailbreak yapmadım orjinal haliyle kullanıyorum
  • sırf 5. maddene tam zıt dusuncem oldugu ıcın ıp4 almıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afyonteam
    sırf 5. maddene tam zıt dusuncem oldugu ıcın ıp4 almıyorum

    Bende 5. Madde için senin gibi dusunuyordum. Ama IP4 aldiktan 1 gun sonra telefonun keskin hatlari daha cok hoşuma gitmeye başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delimavii67
    arkadaslar cuma günü aldım telefonumu genpadan 41. hafta üretimi, hersey güzel giderken dün itibarıyle kullanım bilgilerine girdigimde pili yüzde 70ten sonra çizgi çekiyor ve dondu kaldı öylece. home power tuslarıyla kapatıp açtım bugun ise hiçbişey yokken durup dururken kendiliğinen kapanmış, çok canım sıkıldı sebebi ne olabilir acaba? jailbreak yapmadım orjinal haliyle kullanıyorum

    3gs varken 1 yıl suresinde dedigin olay bana bir defa oldu. Home ve Power tuşuyla açtım. Daha sonra boyle bir sorun yaşamadım. Sende bir kaç defa olursa servise vermeni tavsiye ederim.
  • Suan pil %94 civarında ve yine oldu tel dondu kaldı. Hergun boyle olacaksa kötü durum, bayramdan sonra servise veririm artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delimavii67
    Suan pil %94 civarında ve yine oldu tel dondu kaldı. Hergun boyle olacaksa kötü durum, bayramdan sonra servise veririm artık

    Servise ver tabi ki. Ama sorununu iyi anlat. Adamlar kurcalarken bu sorun olmazsa sana aynen iade ediyorlar;(
  • Bence en önemli özelliğinden yani retina ekrandan söz etmemişsin
    bende senin gibi 3gs den İp4 e geçen biri olarak diğer izlenimlerine katılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.