Şimdi Ara

3dmax grafik gina geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeter Artik!!!...

    fenalik geldi.kimisi diyor sakin ha intele girme,kimisi diyor intelden şaşma.

    after effect ,3dmax tarzi program kullanicam.

    ama kendim q9550 olan sistem kurmustum.sonra xeonu soktular aklima.gereksiz gibi geldi.

    Sonra ,kuzen Avusturya'da yasiyor,kendisi tanitimlar hazirliyor.Photoshop kulalnioyurm illaki amd al.intelle karsilastirdim .intel kasiyor diyor.

    intele aldanma diyor.

    bu tarz video düzenleme ve tasarim programlarini kullacagim bi pc almak istiyorum.yardimci olursaniz cok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pin_tim -- 22 Ocak 2009; 16:22:33 >



  • testlerde okuduğum kadarı ile 3d max gibi çok çekirdekli uygulamaların gerektirdiği durumlarda intel daha önde. özellikle ön bellek miktarını fazla olması da buna etken.

    ancak oyun / office uygulamalarında fiyat/performans yönünden bakınca amd almak daha mantıklı.
  • Valla Avustralya'da yasayan mi, yoksa Turkiye'de yasayan mi daha iyi bilir bilemem ama, sahsen ben Athlon 6400+ ile e8400'e cevap veriyorum...

    Catia, Solidworks, Photoshop ve 3D Studio Max programlari da kullaniyorum ve cok ciddi bir kasilma yasamadim.. hic bir isim de beklememistir.. Dosya actigim zaman render isim biraz yavaslar ama kullandigim hic bir dosyada yigilma yasamadim... Hep boyle smooth bir sekilde devam ediyor yaptigim isler.. Benimki 2 cekirdekli... ama sen eger bir q9550 islemcisini karsilastiracaksan 4 cekirdekli bir AMD islemcisi ile karsilastiracaksin... onun icinde performans adina karsisinda durabilecek islemci olmasi adina AMD Phenom 2 920 ve 940 islemcilerini tercih edebilirsin.. ama bir AMD Phenom x4 9950 ve 9850 islemcisi de kotu degil... onlarda gayet guyzel islemciler..

    yada illa Intel diyorsan da sorun olmaz, istedigin islemciyi alabilirsin.. isteyene q9400'de yetiyor...
  • q9550 işini görür diye düşünüyorum.
  • Esasen hic boyle ugrasmayip denemek lazim.. sahsen bende benchmarklara pek guvenen bir insan degilim...
  • Alma imkanınız varsa i7 öneririm ya da çift işlemcili bir sistem elbette daha iyi olur ama fiyatı da uçuk olur, bunlar olmaz derseniz q9550 her türlü bu tür işler için iyi bir işlemcidir.
    Şu adreste render testlerini görebilirsiniz.
    http://www.tr3d.com/index.php?f=4&oku=4632&id=forum
  • q9550 alıcaksan al dostum güzel bir performans alırsın
  • ben 6600 kulaniyorum 7 000 000 vertexli islem yapiyorum memnunum bi ara 25 000 000 vertexe kadar cikmisti dosya oda kasti zaten kasmasa suphe ederdim 4gb ram ati 4850 ekrankarti.....
  • Bence Phenom II 940 BE al derim Testlerde q9550 ye fark atıyor
  • Selamlar!

    Sayın pin_tim arkadaşımız, hangi işlemciyi alırsan al, bence her türlü işlemci ile bu işler yapılır. Önemli olan ayarlar. 3Dmax'ta V-Ray render motorunu kullanıyorum, LOW THREAD PRIORITY diye bir seçenek var. Onu işaretliyorum ki diğer işlemleri de sorunsuz yapayım. Takılma filan söz konusu değil, işlemciye göre işlem uzayabilir, ama asla takılma v.s. olmaması gerekir ne AMD'de ne de INTEL'de. Büromuzda bir grafiker var, AMD64 3000+ ile Photoshop'ta işlem yapıyordu. 6000+ aldırdım 3GB ram aldırdım. 3Dmax'ta video render (20 saatlik) yapılsın diye bırakıyorum orada, o da Phtoshop CS3 kullanıyor, hiç bir yavaşlama ya da kasılma yok ki, belki bir resmi 3-5 saniye daha yavaş kaydedebilir, ama onu zaten gözden çıkarmak lazım. Evde imzamdaki sistemi kullanıyorum, aynı şekilde 3Dmax açık ve render sürüyor, yanında eşim AUTOCAD'ta çizim yapıyor. Arada o kalkınca (ona makine alamadım hala ) ben oyuna giriyorum. HL2 Ep2 mesela. Kasılma mı var? Yooo, gayet tüm işlemler yapılıyor. AMD işlemcisi olsa kasılma mı olurdu? Yooo, tüm işlemler bölüşüyor. Peki 3Dmax'ta çizim yaparken, valla ben 200MB'lık dosyalar ile uğraşıyorum. Evdeki bilgisayar kasılıyor, bürodaki 6000+ da kasılıyor. Ama bu tür dosyalarla çalışırken artık bir QUADRO ya da FIREGL lazım. Çizimi döndürürken, profesyonel ekran kartı olmadığı zaman 5-6FPS alırsın, profesyonel ekran kartı varsa (En kötüsü olsa bile) 30-40 FPS alırsın.
    Son olarak, aynı fiyat segmentinde olan işlemciler aynı performans verir, OC filan dikkate almıyorum. Grafik uygulamalarında işlemci belli bir noktaya kadar götürür, AMD olsun, INTEL olsun. İş ciddiyse, profesyonel ekran kartı - ŞARTTIR.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.