Şimdi Ara

3D yazıcılar arasındaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, son zamanlarda 3D yazıcı üzerine merakım var. Forum veya YouTube'dan birçok araştırma yaptım ama kafama bazı şeyler takıldı. Baskı denemeleri yapmak içinde kendi 3D yazıcısını toplamış bir tanıdığımın yazıcısını geçici olarak aldım ve yakın zamanda kendisine geri vereceğim. O yüzden kendime bir yazıcı almak istiyorum.


    Merak ettiğim birkaç şey var;

    1. Birçok yazıcı var ve bu yazıcılar arasındaki farklar tam olarak nedir? Boyut veya hız ile ilgili farkları var ama onun dışında ne gibi bir farkları var onu merak ediyorum. Mesela 30 bin bandında satılan bir yazıcının 10 bin bandında satılan yazıcıdan hız veya boyutu dışında ne gibi farkları? Yazılımsal veya mekaniksel farklar çok etkiliyor mu?

    2. Yüksek fiyatlı bir yazıcıdan aldığım baskıyı düşük fiyatlı bir yazıcıdan almam çok mu zor?

    3. Dilimleyici programlarını iyi kullanırsak düşük fiyatlı bir yazıcı ile yüksek fiyatlı bir yazıcı arasında fark kalmış olur mu?

    4. Toplama bir yazıcı piyasada satılan yazıcılardan daha mı avantajlı olur?


    Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.








    1. Hız deyip geçmeyiniz, 15mm/s hız için bile daha rijit ve titremesi azaltılmış bir yazıcı gerek. Bunun için de daha kaliteli parçalar kullanılmalı. Ayrıca kaliteli parça daha az bakım ve onarım demektir.
    2. Vaktiniz ve paranız varsa zor değil. Örneğin, bir Prusa Mini'yi "Bear Mod" ile daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz ama yoğun işçilik, para ve zaman gerektirir. Vaktim yok, hobim 3D baskı diyorsanız kaliteli makineleri alın. Vaktim var, hobim 3D yazıcı diyorsanız ucuz bir yazıcı alın.
    3. Fark her zaman olacaktır. Yüksek fiyatlı makineler slicer'daki ayarları yüksek oranda doğruluk ile yerine getirecektir.
    4. Cevap vermek çok zor. Kaliteli parçalardan toplanmış bir Voron'u Prusa'ya tercih ederim. Ama kim topladı, hangi parçalar ile topladı, toplarken hata yaptı mı, bunları bilmek gerek.


    Kısacası "Hobim 3D yazıcı." diyorsanız ucuz bir makine, "Hobim 3D baskı." diyorsanız pahalı bir makine alın.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.