Şimdi Ara

3d yazıcı düzgün basmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Önceden güzel yazan yazıcım şuan aşırı kötü basıyor. Turuncu olan önceden basılan gri ise şuan basılan. Sebebi nedir? Xyz junior printer. 3d yazıcı düzgün basmıyor 3d yazıcı düzgün basmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Bana göre, turuncu olan dahi iyi değil.

    Filament değiştirdiğinde ısı kulesi bastır. Hangi sıcaklık ayarında filamentin güzel baskı verdiğini bul, o sıcaklık ayarında bastır.

  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    Hocam makine kendi kendine basıyor. Bazen çok kaliteli basiyo(nadiren) bazen ise böyle baskı veriyor. Anlamadım bende ara ara işte kaliteli baskı çıkıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yatak kalibrasyonu yaptınız mı bir de Z ekseninizi kontrol edin.

  • Broon kullanıcısına yanıt
    Ettim hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3d yazıcı düzgün basmıyor
    3d yazıcı düzgün basmıyorwww.thingiverse.com
    Temperature Calibration Tower by m4RT1n
    https://www.thingiverse.com/thing:1478258

    İyi ısınmayan, yeterli akışkanlığa ulaşamayan bu yüzden yapışmayan plastik problemini öncelikle aş. Öncelikle ısı kalibrasyon kulesi ile kontrolünü yap. Sonuç alamazsan ısıtıcını ve ısı sensörünü kontrol et. Isıtma bloğun komple kontrolden geçmesi gerekir. Yine olmuyorsa extruder düzgün bir şekilde plastiği itemiyordur.

  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    Hocam taplaya yapışıyor şuan. Lakin, mesela arada çok güzel baskı veriyor iken , arada çok kötü baskı veriyor. Garantiden yeni komple baş geldi ama ondada aynı sorun var. Yani sorun eritici de deil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Filament çapını kontrol et. Filament sürme oranını programdan kontrol et.


    Normal filament 1,75mm çapındadır. Sendeki filament çapı farklı ise filament sürme oranını değiştirmen gerekiyor. Geçenlerde Porima filament aldım 3 kiloluk 1,60mm çıktı. 1,75 / 1,60 = 1,093 fark var, filament sürme oranını %10 artırdım, %110 yaptım normal basmaya başladı. Sonra baskıda eksik katman ve fazla baskı taşması problemleri gördüm. Filamenti başka bir makaraya sararak 2-3 metre arada bir kumpas ile ölçtüm, filament çapı 1,50mm ile 1,80mm arasında değiştiğini gördüm. Filament çapı hep aynı ise çok iyi baskı alıyorsun fakat sürekli değişen bir çapı varsa baskıyı mahfediyor. Senin de problemin bu olabilir. Bu farklı çap sebebiyle filament komple çöpe gitti. Eğer farklı çaplanma var ise başka bir firmanın filamentini dene.

  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    Hocam porimo ortalama 400tl siz bu fiyata ne önerirsiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha önce ABG firmasının üretim tesisine gittim, yine berbat bir baskı problemi ve değişken çap sorunu vardı. ABS tipi filamentden 5 makara aldım ve ara katmanlarda kopmalar, kalkmalar gibi problemler yaşadım. Çapı düzgün ayarlanmamıştı. PLA sında çok fazla problem yaşamadım. Hatta prototipleme için kullanacağımdan karışık renkli filamentlerinden aldım. Gri ve mor karışımı geldi, eritme kazanında renk değiştirdiklerinde arada çıkan yarısı mor yarısı gri renkte basılmış PLA. Şahane baskı alınca ABS de sipariş ettim. Hüsrana uğradım, gidip fakbrikasında ne olup bittiğini anlamak için görüştüm. Cihazlarını gösterdiler, ABS yerine STH verdiler. STH gayet güzel bir filament çıktı. Acayip dayanıklı, plastik değil sanki alüminyum dayanımda bir malzeme gibi, alüminyum kadar olmaz ama plastik gibi kırılgan da değil.


    Ana ham madde plastik parçacıkları, pelltler beyaz renkte, içine renklendirme için renk pigmentleri katıyorlar. Bu pigmentler plastik akışını, ısı iletkenliğini değiştiriyor. Extruder içinde düzgün ısınmayan plastik kalın geliyor, makaraya sararken çekmeyi artırıyorlar böylece inceliyor fakat düzgün bir çap değişimi olmuyor. Piyasadaki extruder filament makineleri ısıtma sistemini de kontrol ederek kalın akış olduğunda ısıyı artırıp karıştırma milini yavaşlatacak bir sistemleri yok. Bu yüzden makine bir ısıya ayarlı, extruder mili tek hızda dönüyor. Viskozite sensörleri yok. Bazı malzemelerde ayarları mükemmel tutarken bazılarında tutmadığından berbat bir filament çıkıyor. Bu extruder makinelerini tasarlayan arkadaşlar plastik enjeksiyon makinesini kopyalamışlar. Filament için daha düzgün bir makine tasarlardım şahsen. Özellikle ticari olarak piyasaya hakim olmak istiyorlarsa çift milli, ön karıştırmalı, viskozite için sıcaklık ve mil hızı ayarlı bir sistem kurardım. ESUN gibi dünya çapındaki firmalar her renk ve tip için iyi ayarları tutturabilen firmalar.


    Porima PLA sını alma, önermem. ASA veya ABS basabiliyorsan, yazıcın yüksek sıcaklığa çıkabiliyorsa porima düzgün çıkartıyor.


    PLA olarak ABG filament firmasının Neon yeşili ve Mor renklerinde en az problemi yaşadım.


    +80 ₺ daha verip ESUN alırsan daha dertsiz baskı alırsın.


    Aşırı baskı almıyorsan, ticari olarak bir kazanç derdin yoksa, baskı için yazıcı ayarlarını yapamıyorsan +80₺ ver. En azından yazıcı ayarları nasıl yapılır öğrenirsin başka filamente geçene kadar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.