Şimdi Ara

3d printer hakkında soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, 2 gün önce creality ender 3 v2 satın aldım. 3d yazıcılar ile daha önce pek bir geçmişim olmadı. İnternette birçok bilgi var fakat her yer farklı bir şey söylüyor. Siz değeri forumdaki dostlarımın da düşüncelerini almak istiyorum. Öncelikle satın alır almaz yatak kalibrasyon yaylarını sarı sert yaylarla değiştirdim öneriler üzerine. 1-2 baskı aldım henüz daha sipariş ettiğim filamentler gelmedi test filamenti ile ufak tefek şeyler deniyorum.
    Şuan ufak bir kurukafa basıyorum 5cm yüksekliğinde. %10 dolgu ve 200 mikronda basıyorum. Şuan yarısını geçti neredeyse fakat sol tarafı tertemizken sağ tarafı nokta nokta pütürlendi. Basım ayarlarında mı bir hata yapıyorum yoksa kalibre tam olarak doğru olmadığı için mi böyle oluyor? (Filamentten de olabilir diye düşünüyorum kalitesiz sonuçta. Ama sadece sağ taraf.)

    Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

    3d printer hakkında soru?

    3d printer hakkında soru?







  • Extruder motor hızlı. Biraz yavaşlatmak gerekir gibi. Hangi programda çıktı aldın? Cura?

  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Evet hocam cura’dan aldım. thingiverse üzerinden aldım zaten modeli. Ayarlamalarda ise sadece ilk katman hızını düşürdüm
  • Sadece sol tarafında olduğu için büyük ihtimal ayarlardan düzeltilir.

    Bu çıktıyı alıp test etmek gerekir. İki direk arasında aşağıdaki gibi filament varsa geri çekme mesafesini arttırmak gerekir. Bir de sıcaklığı 5-10 derece düşük olarak test edilmesi gerekir.

    https://www.thingiverse.com/thing:2563909






  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.