Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.921
Cevap
191
Favori
287.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aliexpress üzerinden sovol sv06 plus alsam acaba gümrüğe takılır mı

  • yusuforhan kullanıcısına yanıt

    Merhaba Yeni yazıcı aldım herşeyi bağladım eksenler çalışıyor sensörler çalışıyor ısınmada bir sıkıntı yok fakat curada model hazırlayıp cihaza start verdiğim zaman ısınma derecesine gelip homeda yukarı aşağı yapıp duruyor ve resümeye geçıyor resüme dediğimde ise hiç tepki vermiyor yazmaya başlamıyor sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

  • babyace kullanıcısına yanıt

    150 Euro üstü ürün takılabilir satıcı ile konuşup daha düşük bir değer yazdırabilirsin ama çok abartmanı tavsiye etmem 110 dolar vb yeterli olur.

  • Merhaba. Benim elimde Prusa i3 MK3S+ bir yazıcı var. Nozzle düzgün takılmadığı için filament akması yapmıştı. Ben de bunu düzeltmek amacıyla ısıtıcı bloğunu sökmek zorunda kaldım fakat blok su an öyle bir noktaya geldi ki artık kullanabileceğimi sanmıyorum. Cihazın üzerinde orjina e3d v6 hotend takılıydı. Sizce aşağıdaki linkte olduğu gibi muadil bir parça takmam cihaz açısından bir sorun oluşturur mu. Düşünceniz nedir?


    -En son linkteki orjinal parça ama fiyatı sebebiyle onu almak istemiyorum.




    https://store.metatechtr.com/e3d-v6-aluminium-heaterblock?gclid=CjwKCAjwyeujBhA5EiwA5WD7_U9CUgfB4emStuGSPMzm-O3tUXCnWkQTU-GWmC1EXBYsp69USzJa9RoCbbQQAvD_BwE





  • Arkadaşlar selam. Anycubic i3 MEGA S 0.6 mm nozzle takılı yazıcımda çok acayip bir sorunla karşılaştım ve yardımınızı istiyorum. Baskılarımın ilk 4 5 katmanı çok garip bir şekilde kıvrımlı çıkıyor. z ofsetini değiştirdim marlini güncelledim düzelmedi. Sonradan baskılarımın z yüksekliğinin bozuk olduğunu farkettim ve Z-step değerini de değiştirdim. Z yüksekliği düzelmesine rağmen bu sorun halen devam ediyor. Ne yapmamı önerirsiniz.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021


    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




  • Furky.51 F kullanıcısına yanıt

    slicer ayarlarindan olabilir. hazir profillerden biri ile ayni baskiyi almayi denedin mi?

  • Default profil ayarlarını hiç değiştirmeden deniyorum ama hala aynı sorun devam ediyor. Bl touch ı devreden çıkarıp denedim yine de düzelmedi. Buna sebep olacak mantıklı bişey bulamıyorum çok saçma geliyor.

  • antisocial77 A kullanıcısına yanıt

    Hocam sorunu buldum. İlk katman seviyelemesi zaten cok önemli değil dengeli olsun yeter kafasındaydım ama işler öyle olmuyormuş maalesef. Bl touch bi 5 6 katman boyunca tablanın düzlüğünü isteniyen seviyeye getirebilmek amacıyla nozzle ı kaldırdıkça kaldırıyormuş. Tekrar manuel yatak kalibrasyonu yapınca düzeldi. Resimde de görüldüğü üzre tabla end point den -1 mm kadar uzakta kaldığı için o fark ilk 5 6 katman boyunca nozze fazlaca kaldırılarak çözülmeye çalışılıyomuş. Anlatabilmişimdir umarım :)

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




  • cam mi var?

  • Merhabalar kendi yaptığım yazicida endstop kısa devresi sebebiyle arduinoyu yaktim ve degistirdim marlini yükledim fakat ekrana yazı gelmedi sadece mavi ışık ilk başta beyaz kutucuk gösteriyor sonra oda gidiyor bu reprap ekranı kütüphaneye ihtiyacı olmayan sanırım discount smart display olarak geçiyor küçük ekran bunu nasıl çözebilirim yazımsal bir problemmi vardır yoksa lcd yidemi yaktim
    ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba , bugun anycubic photon m3 preium yazıcımı almış ve ilk test baskısını yapmış bulunmaktayım.. önerilere açıgım sizce yapmış oldugum ayarlar ile devam mı yoksa gözden mi geçirmem gerekli

    elagoo 8k waterwashable resin ile baskı alıyorum. sagdaki ince sacakları yıkarken kopardım :D





    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
  • herkese selamlar. ilk defa alacağım. en düşük seviye olmasa da fiyat performans ürünü bir cihaz bakıyorum. önerilerinizi duymak isterim.

  • fdm bakiyorsan ender 3 v3 se piyasaya cikti. ya da ke versiyonunu bekleyebilirsin. neptune elegoolari da inceleyebilirsin. prusa ve bambu pahali oldugu icin onermedim, butcen varsa oncelik bunlar olabilir tabi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carbonfiber-Nylon ile baski almaya basladim. Makinenizin bu materyali basabilecek kapasitesi oldugundan bahs etmeyecegim zaten o ilk nokta ama hafife aldigim bir konuyu paylasayim.

    Nylon un ciddi oranda hidroskopik bir mazleme oldugunu heryerde okumama ragmen fazla hafife almisim. Bu filament acik ortamda 2 gun kalsin, GG. Baski alamazsiniz arkadaslar.

    Kafayi yemek uzereydim, vakumlu paketten cikardim 2 gun baski aldim 3. gun arka arkaya 5 kere nozzle tikandi, ki printeri aldigim gunden beri 1 defa bile nozzle tikanmamisti. neyse nasil acildiginida ogrenmis oldum basit bir islemmis.


    Neyse, eger filament nem cekmisse nozzle dan cikarken kucuk patlama sesleri ve bildiginiz buhar cikiyor. Bunlar az olsa da farkettim ve print uzerinde kucuk delik gibi hatalar olusuyordu.

    Printerimin(X1C) Filament kurutma ozelligi var, 80C derecede 12 saat kuruttuktan sonra resmen bir mucize gibi mukemmel baskilar almaya basladim ne tikanma ne bir hata ne bir puruz.

    Tabi bu is boyle printerda kurutup sonra aciga koyunca bitmek bilmeyen bir donguye giriyor.

    Filament kurutucu kucuk makineler var onlardan siparis verdim. Boylece filamenti ordan hic cikarmadan ve nem kapmasini engelleyerek baski alabirsiniz.


    Filament kurutma PLA icin falan tamamen gereksiz, acikta aylarca dursa da birsey olmuyor ama nylon, carbonfiber-nylon karisimi gibi filamentler icin 2-3 gun acik hava yetiyor, inanilmaz.





  • o biraz da iklimle alakali. denize cok yakinim dolayisiyla nem cok. devamli baski almiyorum o yuzden filament uzun sure acikta kaliyor. gecen gun biraz da can sikintisindan diy filament kurutucu yapayim dedim, o bile farketti ozellikle abs de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABS farkli, petg de ayni onlarda nem cekiyor ama nylon kadar degil. 1 sene acikta durmus PLA ve ABS filamentim vardi, abs bayagi nem cekmisti ama PLA sanki kutudan yeni cikarmisim gibi 1 sene sonra aynen basmaya devam.

    Genelde filament siklikla kullanilmayacaksa vakumlu posette tutmakta yarar var.

  • uzun suredir yoksun, ne bir yeni printer ne bir upgrade ne yeni proje vs birsey gormedik.konunun lokomotifi sensin hocam. anlat biraz. @orhanyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antisocial77 -- 23 Ekim 2023; 14:32:43 >
  • antisocial77 A kullanıcısına yanıt

    Bende cok proje var ama hepsi 3d dizayn, elektronik dizayn ve kod yazma ile alakali bastan sona urun dizayn ediyorum ama onlara da pek meraklananlar yok :) Asil simdi onlara odaklandim cunku bambulab i aldigim gunden beri artik 3d printer isini bitirdik valla lokomotif gibi baski kalitesi hala ilk aldigim gunku gibi bakim falanda yapmiyorum hic, birtek nylon baskida zorlandim ilk defa ama oda materyalden kaynakli. Daha iyisi cikana kadar ki bundan daha iyisi anca herhalde bi SLS makina olur.


    Gozumu dikiyorum onlara ama cok pahalilar hala. Soyle 5k dolar civarlarina dusseler belki dusunurum ama hic olacak gibi durmuyor. Makinenin krali bence onlar.

    Yurtdisindan bir print firmasina SLS print icin urun verecegim bakalim sonuclar nasil olacak acikcasi daha once kimseye de yaptirmadim, cok ovuyorlar acayip saglam urunler cikiyor diye. Yani bisiklete pedal bile yapiliyorsa bu makine ile cikan urunlerin ciddi saglamlikta olmasi gerek ki bu muazzam bisey.

  • ilk kez senden duydum slsyi, biz hala tabla ayariyla ugrasiyoruz :)

    degisik bir sistemmis ama cok yavas,cok pahali. daha birkac sene yolu var gibi. muhtemelen malzemesi de pahalidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antisocial77 A kullanıcısına yanıt

    MJF yi hic soylemiyim ozaman :D SLS uzun zamandir var ama fiyati dusmuyor. en onemli ozelliginden birisi supportsuz basim almasi, 1 tane bile supporta ihtiyac yok cunku basim alani 360 derece supportlu oluyo o yuzden cok super bir sistem. Malzemesi de undan ince nylon partikulleri ve pekte ucuz degil tabiki ama iste oyle bir dayaniliklik varki mesela Z ekseni yada X, Y ekseni arasinda saglamlik farki yok. Normalde FDM yani bizim sistemlerde Z ekseni herzaman cok daha zayiftir.

  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.