Şimdi Ara

3d/2d/Render/Video Composing için tavsiyeler lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar; anakartım gigabyte ma790xt-ud4p, işlemcim, phenom ii x3 720 BE (4. çekirdek yok, 3,6 ghz ocli), ati hd 4890, 2*2gb kingston ram var şu an(1333). xilence 750 watt ps, zalman cnps 9900 fanım var. eski bir sistem.

    bölümüm gereği ziyadesiyle 3d render projelerim oluyor, oyunla aram yok. after effects kullanmaya başladım, fakat makinemin baya zorlandığını farkediyorum. Bu zorlanmadan dolayı corsair vengeance dual 8gb almayı düşünüyorum. diğer ramlerin 1333 olmasından dolayı bunları da mı aynı frekansta kullanacağım ve kullandığım programlarda performans artışı gözlemleyebilecek miyim? zira taskbarda ram kullanımının 3gb gibi seviyelere geldiğini görmedim. yeri geldi en kalantor 4 programı aynı anda çalıştırdım ama 3gb sınırını görmedim. ram işini çözemiyorum.

    ayrıca, ramlerin üzerine bütçem elverdiğince performans artışı yapacak bir şey düşünüyorum. 300-350 lirayı aşmayacak ve sistemime uyum sağlayacak şekilde. işlemci ile ssd arasında kararsız kaldım. işlem yaptığım projeler büyük ölçekli oluyor. (7-8 saatlik render süreleri, 10-15 gb lik medya dosyaları gibi)

    işlemci mi yoksa ssd disk mi alayım? işlemci alacaksam eğer bu işlemci, hızı yüksek çekirdek sayısı az olanlardan mı yoksa çekirdek sayısı fazla hızı düşük olanlardan mı olmalı? oyun yok. tamamen after effects, rhinoceros, 3ds max, photoshop, illustrator, premiere gibi programlar için, nadiren de olsa bu programlardan 2-3 tanesi aynı anda açık olabiliyor. Overclock performansı iyi bir işlemci de olabilir, fanı boşta bekletmeye gerek yok.

    son olarak, 4890'ın gpu sundan faydalanabileceğim herhangi bir uygulama var mı? render işlemlerinde destek olarak kullanılabileceği söyleniyordu, fazla anlamıyorum bu donanım işlerinden, yardımcı olacak herkese teşekkürler.







  • Hdd yerine islemci almayi dusunun renderde en onemli bilesen islemcidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.