Şimdi Ara

3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
21
Favori
27.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    @mito1172



    İşte burda hocam aslında her açıdan çekmiştim. Kasa çok ilginç cidden , kasa için soran çok oluyor ayrı bir inceleme konusu açmayı düşünüyorum. Bu arada daha önce sistem montajını bu kadar kolay yaptığım bir kasa olmadı, yani anakartı takmasından tutun güç kaynaığı yerleştirmesine kablo toplamasına kadar güç kaynağı arka tarafa gidince acayip rahat bir iç hacim kalmış içerde. Bu sayede havalandırma da rahat sağlanıyor. Ayrıca modifiyeye de kesinlikle uygun bir kasa.

    @Mar00N

    Evet hocam, fiyatları uygun. 04 Mayıs 2018 tarihinde almışım , GamePower Hypnos kasayı , içinde 3 tane ring kırmızı fan ile geliyor , bir tanede ben almışım 4 tane olsun takım olsun diye oda 53.20TL imiş. Bak aynı fan şu kırmızısı bitmiş mavisi kalmış
    https://www.incehesap.com/gamepower-gf-30b-fiyati-37086/

    O tarihten bu tarihe bir sıkıntı olmadı ne kasada ne fanda.

    Şimdiler de şunlar ,https://www.incehesap.com/gamepower-silence-argb-fan-fiyati-43640/



    Molex ile psu'ya bağladım güç verdim hocam , zaten güç için 1 tane molex var 1 tane de adresleme kablosu , ikisi de dişili erkekli. Molexleri birbirine takarak gidiyorsun , adresleme kablolarını da. Bu kablolar epey uzun. Yani yeterli seviyede. En son tek kabloyu anakarttaki yuvaya takıyorsun. Bu şekilde sorunsuz çalışıyorlar.

    @Timeguard

    Aynen hocam amd nin stok fanı nedense ilgimi çekiyor. Evde 240'lık rad var Ryzen 1700 de hep kendi fanıyla kullandım , şuan bunda da acele ettiğim söylenemez
    Teşekkürler bilgilendirme için. Emeğinize sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orjinal cin mali olmuş güle güle kullanin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasa gerçekten şık olmuş elinize sağlık helal olsun Game Power’a

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam monitörün markası nedir? Birde memnun musun?
  • Yav şu çin malı diyip dalga geçenleri anlamıyorum. Ekipmanı geçtimde, kasa ve fan dışında kalitesiz malzeme yok. Kaldı ki kasa ve fanında kalitesiz olduğunu sanmıyorum gayet iş görür bence. Boş yapmayın. Herkes sizin gibi 1000 tllik klavye kullanmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Sanırım son 10 senedir bilgisayarım her tarafı açık çalışıyor. Tozlandığı doğrudur. 100 tl ye süpürgesi var, keyfine göre belli peroyotta temzlersin.. Ki kapalı kasaları da tozdan koruyamazsın.

    Lakin benim bu öneriyi getirmemdeki asıl sebep, o kadar fan acaba optimum çalışıyor mu test yapılması idi. Çok çabuk yapılabilecek bir test.

    Kendi arabama, sonradan elektrikli fan uygulaması yaptım. optimize edilmiş ve edilmemiş uygulamalar arasında dağlar var.

    Soğutucular üzerindeki fanların bir çoğu aradan hava çekiyor ve bu yüzden çok fazla verim kaybı oluşuyor.

    mesela bu arkadaş 5 derece düşürmüş.




    Ki bu arkadaşta olumu konuşuyor.



    Tabi en faydalısı, daha serin bir havayı ısı noktalarına yansıtmak.

    Burada en önemli mesele test edip görmek.




  • ellerine saglik cok guzel bi build olmus.

    Bu RGB konularini gorunce hep aklima geliyor, sene 2000 miydi 2001 miydi, isikli borular ile , tek renk RGB bile degil, mavi bilgisayar vardi o zamanlar buyuktu sonra yok oldu gitti sanirim, ora cok degisik urunler getirirdi. O senelerde ici aydinlatmali kasalar kullanir, renkli power kablolari, Ide sata falan kablolari kullanirdik. Donanimhaberle o senelerde tanismistik bilgisayar konusundaki bu hevesimiz. dandik dundik islemcilere overclock kasislarimiz, kasalari estetik olarak degisik seviyelere cikarmaya calismamiz.. Gorenler ne alaka derdi :D Guzel gunlerdi. Artik bunlarla ugrasamiyoruz tabi ama boyle guzel yapan ugrasan insanlari gorunce mutlu oluyoruz.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    kasa kapakları açık kullanmak bence yanlıştır kullanan kullanır bir şey diyemem

    kapak kapalıyken toz yine girer tabi ki ama açıkken girdiğinden çok daha az girer artı güncel kasalarda artık toz filtreleri var gayet güzel koruyor örnek bendeki kasa 7 ayda bir bakarım abartılı toz girmez ayrıca bendeki soğutucu toz çektiğini görmedim yön itibari ile çekse de arkadan atar yani bu tip soğutucu kullanmak daha temiz

    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]




  • Parçaların fiyatlarını ve toplam maliyeti de ekleseydiniz tam süpper olurdu. Özlenen bir konuydu zira.
  • Konu çok güzel olmuş elinize sağlık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linus'un testlerine gore ARGB %50 performans artisi sagliyormus. Dogru mudur?
  • Monitör aoc 32 2k, 1400tl gibi bir fiyatı var ben 1.5 sene önce incehesaptan 990tl ye almışım, geçenlerde kampanya ile 1350tl ye düşmüştü, ips panel değil üst seviye bir monitör de değil ama 2K ya geçiş monitörü olabilir. Yine geçen hafta viewsonic in aynı klasmanda bir monitörü 1500tl ye düşmüştü, o bir de ips panel ve çerçevesiz ekranı. Bu tip bir monitör alacaklara ben aoc yerine viewsonic i tavsiye ederim daha iyi bir monitör.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskilerden gelen bir konu olmuş. tebrikler, hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci yi oyunlarda 80 derece ve civarında, render da 90 derece ve altında standart fanı ile tutmak mümkün ama fanın yanında durmak biraz zor tabi doğal olarak epey sesli çalışıyor soğutmak için.

    Bu seviyede bir işlemci tercih edilecekse bence daha kaliteli bir soğutma çözümü bakılmalı, bende şimdilik idare ediyorum ama 360 lık radyatörü olan bir soğutucu bakıyorum, belki yurtdışı dan da alabilirim. Öngörüm şu şekilde, intel zaten soğutucu koymuyor kutuya, AMD koyuyor ama bu şekilde üst seviye işlemci alınmaya niyetlenilirse, şöyle güzel bir soğutucu almakta yarar var ve kullanıcılar bunu düşünmeli. Fiyat performans olarak Ryzen işlemcilerin çoğunun intel de denkliği yok zaten, birde 4.nesil Ryzen ler de muhtemelen bu sokette desteklenecek, bu sebeple yatırım yapmakta bir sakınca yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni sistemde, eski sistemdeki güç kaynağı ekran kartı ve ssd yi kullanmıştı, onların yerine 2.bölümünden aldığım parçalar geldi. Bunlarla eski sisteme de can vereceğiz, mimar arkadaşımızın ofisinde kendine yer bulmuş olacak inşallah


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sisteme harici bir cpu soğutucu şart bence, güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ful RGB her yeri yanar döner kasa toplayanlar gece nasıl bilgisayarı açıyorlar hiç anlam veremiyorum. Bana ses sisteminin sarı ışığı bile gözümü alıyor karanlıkta millet gökkuşağı yapıyor kasayı bir de masanın üzerine koyuyor. Aklım almıyor...
  • 45 dk da işletim sistemi dahil bitti bu sefer


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    Argb konusunda bilgi eksiğiniz var arkadaşlar, tüm fanları in renkleri istediğiniz tüm renklerden olabiliyor ve açıp kapatabiliyorsunuz. Yani dikkat dağıtıyorsa renkleri değiştirebilir yada nasıl yanıp döneceğini ayarlayabilir yada kapatabilirsiniz. Video çekip koydum onu izleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reis harika olmuş , emeğine sağlık güle güle kullan parça seçimleri çok iyi
  • RGB ile ARGB farkı nedir?


    Bu ışıklar ekstra elektrik yakıyor mu düz sisteme göre?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 11 Kasım 2019; 14:21:51 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.