Şimdi Ara

385. Dönem (Kasım 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları [YERLER AÇIKLANDI] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
9
Favori
94.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kiss Ya Matilda kullanıcısına yanıt
    whatsapp.com
    KASIM 2021 CELP DÖNEMİ
    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser
  • mr.machine M kullanıcısına yanıt

    Piyade okulunda makine mühendisi ve diğer mühendisliklerden tanıdığım birkaç arkadaş vardı. Ama ağırlıklı olarak besyo, iibf, fen-edebiyat, eğitim vb. gibi mezunlar çoğunluktaydı. Bunların dışındada çeşitli bölümlerden birer ikişer arkadaşlar vardı. Piyade sınıfındaki çeşitliliği diğer sınıflarda görmek pek mümkün değil.

    Mühendislik bölümleri topçu sınıfına seçiliyor ağırlıklı olarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu celp döneminde gidiyorum. 3 ay sıkı diyet yapıp 140 kilodan 118 kiloya indim. Boyum 1.93. Makine mühendisiyim.


    Yedek subay, yedek astsubay ve komando seçeneklerini evet olarak işaretledim.


    Benim öğrendiğim kadarıyla geçen sene kasım celbi 36 bin başvuruymuş, bunların 26 bini önlisans ve lisans mezunu. 6 bin uzun dönem alınmış. Bu kasım celbi de 34 bin başvuru varmış.


    Yukarıda bir arkadaş bahsettiği gibi YouTube kanallarında daha çok katılım oluyor. Örneğin tarih güncellemesi ile ilgili videoda yaklaşık bin yorum vardı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizb13

    380. dönem yedek subay (hudut) olarak yaptım arkadaşlar. Sorusu olanlar sorabilirler.

    veteriner hekimlere çıkıyordur umarım yedek   


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertugrul60 E kullanıcısına yanıt

    Evet olabiliyorsunuz. Acemi birliğiniz “Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı“dır.

  • ertugrul60 E kullanıcısına yanıt

    Bizim bağlı olduğumuz taburda piyadeleri karakollara gönderdikleri için veteriner asteğmenler takım komutanlığı yapıyordu. Pişman olabilirsiniz benden söylemesi :)))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizb13 -- 9 Eylül 2021; 20:4:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekimi bekliyorum yedek subay gelirse ne ala gelmezse kısa yoldan 6 ay yapar geliriz ne çıkarsa bahtımıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar önceki dönemlerin başlıklarından, YouTube videolarından ve internetten toparladıklarımı paylaşmak isterim.


    -Öncelikle her zaman şunu söyleyen görüyorum: '' Ben işlemlerimi ilk ay yapmıştım neden 3. grup çıktım?''. Hangi grupta gideceğiniz tamamen şansınıza bağlı. Örneğin bizim celp dönemimiz için 31 Ağustos'ta başvurusunu tamamlamış biri uzun dönem yapabilir veya başvurusunu 1 Haziran'da yapan biri de 3. gruba kalabilir.


    -Sınıflandırma sonuçları açıklanmadan yaklaşık 12 saat önce(yani bizim için 21 Ekim, saat 22 civarı) Pertem'de askerlik bilgileri aratıldığında tecil tarihleri değişmiş oluyor. Yani hangi grupta olduğunuzu öğrenmiş oluyorsunuz. Burada kasım veya aralık tarihini görüyorsanız kesinlikle kısa dönemsiniz, dönüşü yok. Eğer hala ekim olarak görüyorsanız 1. grup ile gideceksiniz ama hala uzun dönem/kısa dönem belli değil.

    (Pertem'de askerlik bilgisi aratmak için siteye girip E-Devlet ile giriş yapın, bilgilerim kısmından ilerleyin.)


    -Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak işlemler sırasıyla;


    1- E-Devlet'e giriş yapıp Asal Sevk Başvurusuna girip Covid-19 anketi dolduruyorsunuz. Anketin sonunda size test için yer soracak. Seçtiğiniz ilçede belirtilen yere gidip testinizi yaptıracaksınız.

    2- E-Nabız'a giriş yapıp tahlil sonuçlarım kısmından test sonuçlarınızı kontrol ediyorsunuz. Negatif çıkarsa yine E-Devlet'ten Sevk Belgesi'ni alıyorsunuz. Garanti olsun diye en az 2 çıktı almanızı öneririm.


    *Arkadaşlar bu sevk belgesini alırken dikkat edilmesi gereken bir husus var. Belgeyi alırken saate çok dikkat edin. Bunu anlamanız için bir örnekle anlatayım. Diyelim ki yol izniniz 2 gün. Siz belgeyi pazartesi günü saat 23'de aldıysanız salı ve çarşamba size yol izni sayılıyor. Eğer 1 saat bekleyip belgeyi alırsanız çarşamba ve perşembe size yol izni sayılıyor. Yani hazırlanmak için bir gününüz daha oluyor. Buna özellikle 1. grup çıkanlar dikkat etsin çünkü zaten zamanının çok kısıtlı olacak.


    *Sevk belgesini aldıktan sonra birliğe katılıyorsunuz. Yani sorun yaşamadığınız takdirde askerlik şubeye gitmenize gerek yok.


    -2. ve 3. grupta olanlar sınıflandırma sonucu açıklandıktan sonra sakin olsun henüz işlem yapmayacaksınız.


    -Yol izni nasıl hesaplanıyor? Burada önemli olan ikametgah adresiniz. Bu adres ile katılacağınız birlik arası 0-800 km arası ise 1 gün, daha fazla ise 2 gün yol izni veriliyor. (Eğer bu belgeyi askerlik şubeden alırsanız bu mesafe şubenin adresinden ölçülür.)


    -Pekişmesi açısından örnek vereyim. Belgeyi aldığın gün pazartesi ve gideceğin birlik 900 km ötede ise salı ve çarşamba günleri yol iznin var. Perşembe günü son katılış tarihin olur.


    *Yahu ben bir şey anlamadım bu ne hesap kitap diyorsanız basiti var. Sevk belgesinde yazılan sevk başlangıç tarihi askerliğinizin başladığı(yani şafak saymaya başladığınız tarih), birlik katılış tarihi ise birliğe katılmanız gereken son tarihtir. Ben önceden önlem almak isteyen olur diye açıklamak istedim.


    -Yol harcırahını PTT şubelerinden kimliğiniz ile gidip çekebilirsiniz. Sevk belgesini aldıktan 1-2 gün içinde yatıyor. Bu parayı almazsanız yanmaz. İsterseniz çarşı izninizde(tabi açılırsa) veya askerliğiniz bitince alabilirsiniz.


    *PCR testi sonucu pozitif çıkanlar eğer kısa dönemse bir sonraki gruba(eğer 3.grupsa sonraki celp dönemine), uzun dönemse sonraki celp dönemine kalıyor.


    --------------------------------- --------------------------------- ---------------------------------


    -Askere giderken götürülmesi gerekenler konusu da çok tartışılır. İhtiyacınız olanlar orada verilir veya kantinden satın alırsınız diyenler oluyor fakat ben kendimce götürülmesi gerekenler listesi oluşturdum onu da paylaşayım.


    +Öncelikle orada nakit kullanılmıyor o yüzden yanınıza kart almanız gerekiyor. Hatta temassız özelliğini de açtırmanızı tavsiye ederim.

    +Tıraş malzemeleri, şampuan, sabun, diş fırçası ve macunu, deodorant vb kişisel bakım ürünleri ve bunun için mümkünse küçük bir çanta.

    +Tırnak makası, çengelli iğne, yara bandı.

    +Ayna (Bu tabi küçük bir ayna olacak ki duşta tıraş olmanız lazım olursa diye.)

    +Tuvalet kağıdı ve ıslak mendil. (İlk zamanlarda kalmadığı ve bulunamadığı oluyor diye.)

    +Bot tabanlığı, vatkası, boyası.

    +Bir tane bot için bir tane dolap için olmak üzere iki adet kilit.

    +Kulak tıkacı.

    +Ekstra çamaşır ve çorap. Bunlar için de eğer isterseniz temiz/kirli çamaşır sepetleri. (Ekstra dememin sebebi verilenin yeterli olmadığı söylendiği için.)

    +Yastık kılıfı. (Mavi.)

    +Küçük not defteri ve tükenmez kalem. Ayrıca eşyalara isim yazmak için keçeli kalem.


    Ben bunların öncelikli olduğunu düşünüyorum. Tabi isteyen hiçbirini götürmez veya daha fazlasını götürür. Ayrıca birliğe teslim olduğunuzda ne kadar bekletileceğinizi bilmiyorsunuz. Çantanıza bisküvi ve su da koyun.


    Aklıma gelenleri kabaca anlatmaya çalıştım arkadaşlar. Eğer hatam varsa veya eklememi istediğiniz bir şey varsa yazarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkisHammer -- 12 Eylül 2021; 17:29:21 >




  • TurkisHammer T kullanıcısına yanıt

    22 ekim'de açıklamaları gerçekten baya kötü.

    Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Uzun dönem çıkarsak sudan çıkmış balık gibi birkaç gün sonra askeriyede bulacağız kendimizi. Keşke biraz daha zaman aralığı verselermiş. Her ihtimale karşı alışverişi 20 ekime kadar halletmek.

    Kasım celbi için 2 gün süre tanınmış galiba. Ağustos celbi için 3 gün.


    Liste gayet güzel.


    Yazı için teşekkürler, oldukça faydalı  

  • Gelin de gidelim. Kaldı 78 gün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celp ve sevk tercihlerini aralığı başa koymuşum. Elimle yedek çıkma olasılığını azaltmış mı oldum? Birde bölüm ortalaması çok mu etkili?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın itibariyle sonuçların açıklanmasına tam bir ay kalmış oluyor.

    Hepimizin aklında ufak tefek sorular vardır herhalde. Benim aklımı kurcalayan birisi absürt olmak üzere şu an için iki sorum var;


    1- Turkcell’in Askercell isimli hattını almayı / numaranızı çevirmeyi düşünüyor musunuz?

    Bazı yerlerde bu hattın gerek olmadığını bazı yerlerde ise bu hattı satın almadığınız taktirde telefona el koyulacağını yazanlar olmuş (Bkz. Ekşi sözlük ve Şikayetvar.com)


    2- Askere giderken nasıl bir saç tıraşı olmalıyız? 😬

    Daha açık bir şekilde soracak olursam, örneğin subay tıraşı yaptırıp gittiğimiz zaman acemi birliğinde vs bir sorun yaşar mıyız?

  • @TheRebeliousTR
    Celp tercihinin yedek subaylık veya astsubaylık şansını azaltacağını sanmıyorum. Sonuçta TSK, ihtiyacına göre alıyor. Not ortalaması belirleyici değil. 373. Dönem havacı yedek subaydım, bizim bölükte bölüm birincisi, fakülte ikincisi olan da vardı; ortalaması 3 altı olan da vardı. Şans faktörü fazla.

    @Philologe
    Telefon işinde 2+2=4 gibi kesin birşey söylemek zor. Yerden yere fark eder. Ben riske girmeyip ankesörlü telefon kartı götürmüştüm. Evdekileri çaldır kapat yaptırıyordum, 4 TLlik kart ile 1 ayı ettim.

    Saç tıraşı konusunda, isterse saçınız belinize kadar gelsin ister subay tıraşı olup gidin, orada komutanın gözüne uzun gelirse berberhaneye yollar, 3 numaraya vurdurtur. Berber dediğime bakmayın gerekli teçhizat var ama içinde eli makas tutan biri beklemiyor. Ya birbirinizi tıraş edersiniz ya da dışarıdan 2 er çevirirler onlar ilgilenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam, bende yedek subaylık bekliyorum. Havacı olarak yaptığını söylediniz havacılık yönetimi bölümünden etrafınızda mezun arkadaşlar var mıydı acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boeıng777 B kullanıcısına yanıt

    373 - 376 dönemler arasında meslek kurası gelenler hakkında bilgim var. Aralarında uçak mühendisliği ile uzay mühendisliği mezunları vardı ama havacılık yönetimi yoktu.

    1. Ana Jet üssünde istihkamda yedek subaydım, uçuş hattı dediğimiz hangarlar ve kulede görevli yedek subay da olmadı. Bizim üste, yedek subay alımların hepsi destek grup komutanlığı altında bulunan 4 tabur ve 1 bölüğe yapıldı.

    Edit: düzeltme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 21 Eylül 2021; 21:43:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uachony indispensable kullanıcısına yanıt
    Nasıl katılabilirim hocam WhatsApp grubuna

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.