Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
294.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ProduceR. kullanıcısına yanıt

    Karantina olur büyük ihtimalle.

    Çoğu eşyanı yanında götür derim. İstikaklar geç dağıtılabilir. Çamaşırı elinde yikaman gerekebilir elde yıkama deterjanı götürsen işini görür. Maske ve dezenfektanını her ihtimale karşı bol götür.

    Eğitim gittiğin yere göre değişir

    Askercell ile ilgilide yazdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iptal55

    Arkadaşlar S.a. inşallah hepinizin hakkında hayırlısı olur. Bende şuan askerim 381. dönem 1 kasımda amasya'ya teslim oldum. Yedek astsubay adayı olarak. Şuanda Kıbrısta karantinadayım 3-4 günüm falan kaldı. 5 yıldızlı otelde takılıyorum 

    Varsa sorularınız yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarıyla.

    Hangi bölümden mezundunuz hocam?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iptal55

    Arkadaşlar S.a. inşallah hepinizin hakkında hayırlısı olur. Bende şuan askerim 381. dönem 1 kasımda amasya'ya teslim oldum. Yedek astsubay adayı olarak. Şuanda Kıbrısta karantinadayım 3-4 günüm falan kaldı. 5 yıldızlı otelde takılıyorum 

    Varsa sorularınız yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarıyla.

    hayırlı teskereler şimdiden kardeşim :) çarşı izni yok zaten şu telefon işini nasıl yapacaz acemi birliğinde tuşlu kullanacaz o kesinde usta birliğine gidince nasıl sokacaz? Ve hırsızlık olayı olurmu?


    Eşya olarak fazlalık yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum bir sırt çantası yeter. yanılıyormuyum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilimist B kullanıcısına yanıt

    Ya ne bilim attim oyle :) dur bari kopyala yapistir yapiyim da herkes gorsun bunlari


    sanıyorum ki pek azdır benim gibi askerlik yapan.**


    edirneliyim, 15 ay yaptım, acemi birliği amasya, usta birliği istanbul çıktı. 420 kişilik bölükte biz 5 edirneli de hadımköy'e düştük, geri kalan 415 kişi kıbrıs ya da doğu.


    şaşırmıştık, yani edirnelinin tekinin istanbul'a düşmesi zor bir ihtimal. kaldıki 5 kişinin birden düşmesi çok zor bi ihtimal.


    1.zırhlı tugay'a bağlı bir kışlaya gittim. kışlanın içinde hem tank taburu, hem de bizim gibi mekanize piyade taburu vardı.


    kışlanın özelliği her 100 kişiden 80 tanesinin ya hapisten çıkınca direkt olarak jandarma tarafından askeriyeye teslim edilmesi, ya askerliği bitirir bitirmez jandarma tarafından ceza evlerine teslim edileceği ya da bilimum sabıkası olan insanların gönderildiği br kışla olması.


    66. zırhlı tugay (hasdal kışlası)ın lav edilmesinden sonra ki bu hasdal dedikleri yerde, bu tüm psikopat ve hapis bekleyen insanları bir kışlanın içine tıkıp dışarıdan soyutlayarak askerliklerini bitirmelerine sağlamak üzere kurulmuş, aşırı şiddet hikayeleri anlatılan bir yer. burası lav edilince de bizim kışlaya gelmiş bu arkadaşlar.


    bizim taburun bir özelliği de 24 saat içinde tüm zırhlı araçlarla birlikte avrupanın ve ortadoğunun her yerine intikal edebiliyor olmasıydı.


    saray bosna'ya falan giden askerler bizim kışladan, yani barış gücüydük.


    günlerce yazsam bitiremem ama bi yerden başlamak lazım.


    şimdi barış gücü yetmiyor olacak ki bir de seebrig denilen bilmem kaç ülkenin kurduğu esktra barış gücü olayına daha girmiş olduk.


    abi iyi güzel, tamam da ulan dedim ya her 100 kişinin 80i psikopat.


    kışlada gördüğüm bazı vukaatları yazıcam ki yüzde 10u bile etmez.


    + botu kayboldu diye kavga edip birbirini bıçaklayan askerler


    + 2 gün firar edip 2 kişiyi öldürüp hiç bişey olmamış gibi kışlaya geri dönen bizim bölükte aynı koğuşta yattığımız asker


    + yemekhaneden aldığı bıçakla kendini jiletlerken bölük komutanına denk gelip, aynı bıçakla yüzbaşıya saldıran asker


    + nöbete diye gidip bali çekip silahlarla firar eden bizim bölükteki eftal ve onur isimli askerler(1 hafta gelmediler, sonra geri geldiler, ayılmışlar, kışlanın pangallık kısmında takılmışlar, kışlanın alanı aşırı büyük neredeyse 1 km x 8km genişliğinde. geldiler ama silahları ne yaptıklarını bilmiyolar, 15 gün çalılıklada g3 aradık, arama yaparken otların arasında bi askerin g3 kayışına takılıp düşmesiyle bulduk)


    + iştima sırasında yüzbaşıya saldırıp tabancasını almaya çalışan asker


    + 3 arkadaş cep telefonlarımızı bölük komutanının odasına şarja koymamız(o zamanlar yasaktı) ve yüzbaşının odasının tabur komutanının odası ile yanyana olmasına ve 24 saat nöbetçi beklemesine rağmen , yüzbaşının odasının kapısının kırılıp telefonların çalınması(bölük komutanın postası da bize dahil zaten anahtar bi tek onda var)


    + doğulu bir arkadaşın camdaki cam macunun koparıp sigaranın içine koyup içmesi(adam afgan macunu getirmiş memleketten, cam macununu söküp yerine afgan macunu çekmiş cama), benim tertiplerimden , trakyalı olup da uyuşturucuya bulaşıp müptela olan arkadaşlar bu liste böyle yüzlerce binlerce örnekle uzar gider.


    +sakıncalı olarak görüp yazmadığım daha çok şey var.


    bu anlattığım bölük komutanım da askeri ataşe olmuş buradan da selam gönderiyorum kendisine.


    şimdi böyle bir ortam içindeyiz, sürekli tatbikat, sürekli eğitim, tatbikatlar uluslararası, bizimkiler ingiltere'ye gidiyor, romanya askerleri bizim kışlaya geliyor, bizimkiler italya'ya gidiyor, italyanlar bizim kışlaya geliyor, öyle albay gelcek denetleme olcak gibi değil büyük uluslar arası tatbikatlar.


    araç aramadan tut, meskun mahal baskınlarına, g3, mg3, kanas, roketatar, tank, tanksavar, uçaksavar, havan ve daha sayamadığım bir sürü silah atışları denetlemesine kadar ki, istanbul gibi yerde hiç atmasam en az 10 bin mermi atmışımdır. o derece eğitim. iyi de abi iş yapacak adamlara bakıyon, toplasan 20 kişi, bunu şöförü var, havancısı var, çeşitli atış takımında olanlar var, öyle bi ortam oluyordu ki, sabah havan atışı denetlemesine giriyordun, öğleden sonra havanı bırak çık gzpt üstüne uçaksavar at, ordan in git kanas at , onu bırak g3 e geç, ee abi yapacak adam yok, komutanlar ne yapsın, böyle normal insanların gözünün içine bakıyolardı, mantık aranmıyor malum, denetleme var, bizim genç uzman çavuşlar bile rütbeleri söküp er gibi atışlara girdiğini görürdük, uluslararası denetleme, yapılacak abi başka çaresi yok.


    şimdi bunun haricinde herkesin görevi var abi, nöbetler var, bir sürü nöbet yerimiz var, gerçi nöbetlerde mermi yok, neden? 2 sene önce 2 nöbetçi birbirine sıkmış kulubeden kulubeye, ötekisi gitmiş başkasına sıkmış böyle acayip bir ortam.


    neyse özetle bi şekilde bitirdik askerliği de, ateş etmediğim hiç bi silah kalmadı, mini m den, stenfield tüfeklerine kadar(ingiliz ve amerikan askerleri ile tatbikattayken)


    https://eksisozluk.com/entry/117939820?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @ProduceR. Ben Amasya'da yedek astsubaylık eğitimi alacaklar için söyleyeyim. Bizde karantina olmadı ama işler sıkı tutuldu. Biraz saçma gelecek size ama koğuşta 50 kişi yatıyorduk. Diğer bölüklere ya da merkez kantine tek başına gitmemiz yasaktı. Akşam 6-7'den sonra dışarıya çıkmak yasaktı sadece sigara içmeye çıkanlar sıra ile 5'er dakika çıkıp giriyordu. Bizim koğuş giriş katta olduğu için yangın çıkışından kaçıyorduk.

    Er olan tanıdıklarıma karantina uygulandı. Ama nasıldı tam olarak bilmiyorum.

    Maske-mesafe sürekli söyleniyor. Araları açın, yakın durmayın, dipdibe oturmayın vs. Ama akşam koğuşta dipdibe herkes gerisini sen düşün :)

    Genelde sabah 6 kalk olur. 7:30'a kadar kahvaltı,mıntıka ve traşını halledersin. 8'de içtima olur. Ondan sonra eğitim alanına gider günlük program neyse onu uygularsın. Koronadan dolayı spor yoktu bize. Eğitimlerde az ve basit yorucu birşey yapmadık hatta eğitim alanında oturmaktan sıkılıyorduk öyle söyleyeyim sana. Derslerde yine eğitim alanında yapıldı buz gibi havada donduk resmen. Dershaneler var ama koronadan dolayı kapalı. Öğlende yemekhaneye gelirsin tekrar yemeği yer eğitim alanına geri gidersin koğuşunla birlikte. Akşam 5'te tekrar gelir akşam yemeği yersin sonra gün bitiyor zaten geri kalan zaman senindir :)

    Askercell olayını şöyle söyleyeyim. Bizde ilk girişte askercell varmı diye sordular yok deyince telefonları aldılar. Var diyenlere baktılar tek tek. 3 gün sonra turkcell geldi 150 tl'ye telefonları almak için mecbur aldık askercell'i sizde nasıl olur bilmiyorum ama sivilde askercell daha ucuz diye duydum.

    Samsung B310 sanırım modelin adı arkadaşların çoğunda bu model vardı. Hafıza kartı takılıyor müzik için vs. Benimkinde sadece radyo vardı.

    Giderken eşyalarını al. Bizde temizlik malzemeleri 10. Gün falan dağıtıldı iyiki kendim götürmüşüm diyorum. İç çamaşırı al 3'er 4'er adet alsan yeter orada da veriyorlar. Traş setini al. Kalıp sabun ve şampuan al. Hatta sabunu 2 adet al çamaşırlar elde yıkanıyor. Birini çamaşırlarda kullanırsın. 2 tane alt-üst yatarken giymelik kıyafet götür. Yalan yok 70 gün boyunca aynı pijamayı giydim. Yıkasam kuruma ihtimali yok giymeye başka birşey de yok. Keşke 2 tane götürseydim dedim. Kitap al okumak için. Siyah içlik al. Askerden gelince tekrar giyersin yeşil alma gereksiz. Bot ve valiz için kilit al.

    Tavsiyem herkese fazla yüz vermeyin herkes beleşçi orada. Herkese güvenmeyin. Kendi çevrenizi kurun yeterli olur. Başka aklıma gelen birşey yok :)





    @ekalfwons Ameliyathane Hizmetleri mezunuyum dostum.


    @Resmideli Eyvallah sağolasın kardeşim darısı hepimizin başına inşallah :) Biz yedek personel olduğumuz için telefon serbest ama erlere yasak. Onlarda bir şekilde sokuyorlar dışarıdan er olarak gidersen sende halledersin usta birliğine gidince ama dikkat et yakalanırsan askerliğinin uzama ihtimali yüksek. Şuanda fazla asker olmadığı için milletin askerliğini uzatmaya bahane arıyorlar. İlk tutanakta 1 hafta uzuyor askerlik.

    Hırsızlık ister istemez oluyor. Bot vs onları hırsızlıktan saymıyorum. Ama son günlerde arkadaşın android telefonu çalındı bulamadı çocuk.

    Fazla eşya almana gerek yok ama gece yatarken giymek için 2'şer adet alt üst pijamayı kesin götür. Diğerlerini yukarıda da yazdım.





  • iptal55 kullanıcısına yanıt

    Hocam acemi birliğine kitap götürmek serbest mi hem erler hem yedekler için?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şarapçı Orhan

    Hocam acemi birliğine kitap götürmek serbest mi hem erler hem yedekler için?

    Siyasi ya da sıkıntı açabilecek bir kitap götürmezsen serbest hocam.

  • iptal55 kullanıcısına yanıt

    Hocam çok hareketlilik yoksa kilo almayalım? 3 öğün yicez yakamadıktan sonra sıkıntı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerkanCaliskan

    Hocam çok hareketlilik yoksa kilo almayalım? 3 öğün yicez yakamadıktan sonra sıkıntı

    Valla Amasya'da spor yok o yüzden fazla kilo veremezsin. Yemekler kötü çıksa bile tost,pide,döner imkanları var fiyatlarda ucuz yersin sürekli. Diğer şehirlere gidersen ne olur bilemiyorum.

  • Askerde bu tur hirsizliklar oluyor mu valla benim birseyimi calanin gecmisini duduklerim

    https://eksisozluk.com/askerde-bot-calan-vardi-abartisi--5489750

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt

    Çalanı bulabilsen düdüklersin de :)))) sıkıntı zaten çalanı bulma :)))

    Ekşideki yazılar ve senin yazın çok güldürdü beni ya Allah da sizi güldürsün.Adamın walkmanini çalıp toprağa gömmüşler çıkarken götürmek için 😂😂 Ağlanacak halimize gülüyoruz ama napalım 😂. Kilit flan mi götürcez illa dolap flan kitlenmiyor mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 18 Ocak 2021; 10:23:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iptal55

    @ProduceR. Ben Amasya'da yedek astsubaylık eğitimi alacaklar için söyleyeyim. Bizde karantina olmadı ama işler sıkı tutuldu. Biraz saçma gelecek size ama koğuşta 50 kişi yatıyorduk. Diğer bölüklere ya da merkez kantine tek başına gitmemiz yasaktı. Akşam 6-7'den sonra dışarıya çıkmak yasaktı sadece sigara içmeye çıkanlar sıra ile 5'er dakika çıkıp giriyordu. Bizim koğuş giriş katta olduğu için yangın çıkışından kaçıyorduk.

    Er olan tanıdıklarıma karantina uygulandı. Ama nasıldı tam olarak bilmiyorum.

    Maske-mesafe sürekli söyleniyor. Araları açın, yakın durmayın, dipdibe oturmayın vs. Ama akşam koğuşta dipdibe herkes gerisini sen düşün :)

    Genelde sabah 6 kalk olur. 7:30'a kadar kahvaltı,mıntıka ve traşını halledersin. 8'de içtima olur. Ondan sonra eğitim alanına gider günlük program neyse onu uygularsın. Koronadan dolayı spor yoktu bize. Eğitimlerde az ve basit yorucu birşey yapmadık hatta eğitim alanında oturmaktan sıkılıyorduk öyle söyleyeyim sana. Derslerde yine eğitim alanında yapıldı buz gibi havada donduk resmen. Dershaneler var ama koronadan dolayı kapalı. Öğlende yemekhaneye gelirsin tekrar yemeği yer eğitim alanına geri gidersin koğuşunla birlikte. Akşam 5'te tekrar gelir akşam yemeği yersin sonra gün bitiyor zaten geri kalan zaman senindir :)

    Askercell olayını şöyle söyleyeyim. Bizde ilk girişte askercell varmı diye sordular yok deyince telefonları aldılar. Var diyenlere baktılar tek tek. 3 gün sonra turkcell geldi 150 tl'ye telefonları almak için mecbur aldık askercell'i sizde nasıl olur bilmiyorum ama sivilde askercell daha ucuz diye duydum.

    Samsung B310 sanırım modelin adı arkadaşların çoğunda bu model vardı. Hafıza kartı takılıyor müzik için vs. Benimkinde sadece radyo vardı.

    Giderken eşyalarını al. Bizde temizlik malzemeleri 10. Gün falan dağıtıldı iyiki kendim götürmüşüm diyorum. İç çamaşırı al 3'er 4'er adet alsan yeter orada da veriyorlar. Traş setini al. Kalıp sabun ve şampuan al. Hatta sabunu 2 adet al çamaşırlar elde yıkanıyor. Birini çamaşırlarda kullanırsın. 2 tane alt-üst yatarken giymelik kıyafet götür. Yalan yok 70 gün boyunca aynı pijamayı giydim. Yıkasam kuruma ihtimali yok giymeye başka birşey de yok. Keşke 2 tane götürseydim dedim. Kitap al okumak için. Siyah içlik al. Askerden gelince tekrar giyersin yeşil alma gereksiz. Bot ve valiz için kilit al.

    Tavsiyem herkese fazla yüz vermeyin herkes beleşçi orada. Herkese güvenmeyin. Kendi çevrenizi kurun yeterli olur. Başka aklıma gelen birşey yok :)





    @ekalfwons Ameliyathane Hizmetleri mezunuyum dostum.


    @Resmideli Eyvallah sağolasın kardeşim darısı hepimizin başına inşallah :) Biz yedek personel olduğumuz için telefon serbest ama erlere yasak. Onlarda bir şekilde sokuyorlar dışarıdan er olarak gidersen sende halledersin usta birliğine gidince ama dikkat et yakalanırsan askerliğinin uzama ihtimali yüksek. Şuanda fazla asker olmadığı için milletin askerliğini uzatmaya bahane arıyorlar. İlk tutanakta 1 hafta uzuyor askerlik.

    Hırsızlık ister istemez oluyor. Bot vs onları hırsızlıktan saymıyorum. Ama son günlerde arkadaşın android telefonu çalındı bulamadı çocuk.

    Fazla eşya almana gerek yok ama gece yatarken giymek için 2'şer adet alt üst pijamayı kesin götür. Diğerlerini yukarıda da yazdım.

    Maske, dezenfektan götürmeye gerek var mı veriyorlar mı? Koğuşta dahil maskeli mi takılıyoruz.

    Dersler için birşey götürmeye gerek var mı.

    Sivil hat sokamaz miyiz içeri?

    Çamaşırlar yeşil renk mi olmalı??


    Bilgilerin için teşekkür ederim hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pwmn

    Çalanı bulabilsen düdüklersin de :)))) sıkıntı zaten çalanı bulma :)))

    Ekşideki yazılar ve senin yazın çok güldürdü beni ya Allah da sizi güldürsün.Adamın walkmanini çalıp toprağa gömmüşler çıkarken götürmek için 😂😂 Ağlanacak halimize gülüyoruz ama napalım 😂. Kilit flan mi götürcez illa dolap flan kitlenmiyor mu?

    Kilitlenmez. hatta her sabah rutin olarak düzgün mü temiz mi diye kontrol amaçlı dolapların kapaklarını da açık bırakmanız dahi istenebilir.
    Telefondur mp3tür kişisel eşyalarınız gizliliği ve güvenliği için kapalı bir alanda (garaj odası nizamiye depo vs) görevli olun yada görevli olan askerle dost olun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @korkusuzmaraz Bizim bölükte 300 asker vardı. Botuna işaret koysan bile çalındığı zaman gidip herkesin botuna tek tek bakma şansın yok. Yani bulma ihtimalin çok düşük kardeşim.

    Dolaplar kilitlenmiyor her sabah içtimaya dolap kapıları açık bırakıp çıkarsın. Ben kulaklığı falan cebimde taşıyordum sürekli.


    @ProduceR. Ben 50 adet maske almıştım dezenfektan almadım. Her sabah maske dağıtılıyordu bizde. Dezenfektan götürsende çok dikkat etme şansın yok bir zaman sonra salıyorsun herşeyi  

    1 adet defter ile siyah, mavi renk kalem götür.

    Sivil hattı telefonun içinde değilde, cüzdana falan koyup sokarsın ona çok dikkat etmiyorlar.

    İçine giydiğin çamaşırların rengi önemli değil kamuflajları giyince dışarıdan gözükmesin yeter. Siyah içlikte yakası geniş olunca dışarıdan gözükmüyor.





  • Mustafaa000 M kullanıcısına yanıt
    Cebinde tasiyacaksin
  • Arkadaşlar buradaki çoğu kişi teslimden 2 hafta sonrasında bütün her şeyin ince noktalarını yakalar gibi geliyor bana. Çok gözünüzde büyütmeyin şu nasıl olur bu nasıl olur diye.Elbet bulunur bir yol :)

  • Gençler bu arada forumda bugünden sonra askerlik durum belgesinde tarihi değişen olursa buraya yazsın ki bizimde haberimiz olsun çünkü belge 12 saatte bir yenileniyor ilk gören haber versin yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 18 Ocak 2021; 17:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resmideli

    hayırlı teskereler şimdiden kardeşim :) çarşı izni yok zaten şu telefon işini nasıl yapacaz acemi birliğinde tuşlu kullanacaz o kesinde usta birliğine gidince nasıl sokacaz? Ve hırsızlık olayı olurmu?


    Eşya olarak fazlalık yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum bir sırt çantası yeter. yanılıyormuyum?



    Alıntıları Göster

    Adam yedek subay yanlış adama soruyorsun.O akıllı tel taşıyabilir kursiyer dönemi bitince sen taşıyamazsın.Çarşı izni gibi bir durumda yok onun için akşam işi bitince genel bir emir yoksa alınan çıkar gider evine.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: horozkentlix

    Sevgili ydk.astsubay/subay adayları kendi teorilerime göre 3000 er bin astsubay/subay alımı olsa 3 ana dal ayırsak bunları sözel sayısal eşit ağırlık şeklinde mantıken 1000er kişi alım olucak sanırım sayısal bölüme çoğunluk verilse 1500 750 750 alım olabilir. Buradaki yorumlara göre eşit ağırlık bölümlerinden astsubay hemen hemen 200 250 kişi var ona göre düşünün görüpte yazmayanlarıda katarsak yorumlarınızı bekliyorum

    İstihdam etmek için almıyorlar kardeşim.İhtiyaç için yani bazı ayak işleri için ucuz alternatif diye alınıyor subayların yapması gereken bazı işleri iteliyorlar işte.

  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.