Şimdi Ara

378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.467
Cevap
41
Favori
340.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler 22 sinde teslim oluyorum uçak bileti aldım ama korkuyorum uçaktan nasıl yenebilirim bu korkuyu
  • Arkadaşlar, "NOT ORTALAMASI" mevzusunu kafanızdan silin artık. 378.dönemim şuan. Acemilikte 2,22'de vardı 3,56'da vardı. Diğer bir husus ise "Ben şu şu bölümdenim bana yedek subaylık veya yedek astsubaylık çıkar mı?" gibi sorular. Bu hususun işleyişi ise şöyle: Örneğin, X şehrindeki Y birliği ilahiyat kadrosu açıyor veya hukuk. Bu açılan kadrolara göre de toplu bir alım gerçekleşiyor. Benim bu dönem gördüğüm kadarıyla alımların çoğu hukuk, sağlık, inşaat ve makineden oluyor. Bu dönem Polatlı'da 603 meslekçi asteğmen adayı kursiyer vardı ve bunun 103 tanesi hukuk, 60 küsürü inşaat, 50 küsürü makine mühendisliğiydi. Birde, yanılmıyorsam 250 civarı Takım komutanı asteğmen adayı vardı. Onların meslek grupları dağılımını bilmiyorum, eğitimleri ayrıydı ve hala acemilikteler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBoxing -- 8 Mart 2020; 9:56:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    Uçağa binerek. Ciddi söylüyorum, ben korkmuyordum ama çekiniyordum uçaktan. Fırsat da olmadı. Askerdeyken memlekete gidiş için izin aldım hafta sonuna, otobüs 1 günü yer diye uçakla döneyim en azından dedim. Uçak kalktıktan sonra hiç de sorun değilmiş dedim. Korkulardan, o korkuların üstüne gitmeden kurtulunmuyor kolay kolay, tabii hepsinde geçerli değil bu.
  • Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Bakaya kalmanın cezası nedir yakalanma durumunda zorla askere götürülme gibi bi durum söz konusu mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSergen -- 8 Mart 2020; 19:50:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,Sülüsler e devletde görünmüyor birde ne zaman teslim olmamız gerek ? son sülüs tarihi 18 mart yazıyor
  • TheSergen T kullanıcısına yanıt
    https://www.memurlar.net/haber/838389/bakaya-kalanlar-gunluk-idari-para-cezasi-odeyecek.html

    Kendiniz teslim olursanız 5 TL; polis götürürse 10 TL/günlük cezası var.
    Mesela sistemde 100 gün bakaya kaldıktan sonra şubeye gidip askerlik işlemlerinizi hallettiniz. İlk celpte askere gidersiniz. 100 günlük bakaya cezasını da nüfusa kayıtlı olduğunuz ilçenin askerlik şubesi tutanağa döküp size postalar (siz askerdeyken birliğinize de gelebilir). Tebliği kabul edip şubeye geri postalarsınız. Onlar da ikametgahınıza yakın vergi dairesine 500 TL borç çıkarır. E-devlette de gözükür. Öder kurtulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam peki çevirmede falan yakalanma durumunda zorla alıp götürme söz konusu olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheSergen T kullanıcısına yanıt
    Tutanak tutup bırakırlar. Firari olsaydınız (usta birliğinden kaçsanız) o zaman zorla götürüldünüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 378. donem, Yedek Astsubaylar olarak 1 aydan daha az vaktimiz kaldi mezun olmaya. Su anlik her sey yolunda ilerliyor. Sorusu olan arkadaslarimiz varsa yardimci olalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mart 19 da gidip teslim olsam bir fark var mı ? illa 22 de mi teslim olmam gerek ?

    EDİT:BİLECİK 9 JANDARMA SPOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noapte -- 12 Mart 2020; 6:11:20 >
  • Ramosesque R kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin ben uzun dönem başvuru yapıcam yeni sistemde hala aynı mı uzun dönem askerlik duyduğuma göre uzun 6 ay er olarak kalan 6 ay subay olarak mı yapıyoruz şuan nasıl oluyor maaş alamaya son 6 ay mı başlıyoruz bilgi verirmisin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alp2995 A kullanıcısına yanıt
    2 ay temel yedek astsubaylik egitimi alip ardindan 10 ay maasli olarak TSK mensubu oluyorsun. Ilk 2 ay 300 kusur lira harclik yatiyor. Toplam 12 ay gorev aliyorsun. Maaslar batida daha az doguda, yurtdisinda daha fazla. Er olursan 6 ay yapiyorsun, yedek subay veya astsubay olursan toplam 12 ay yapiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler tekirdağ çorlu 66.mekanize piyade tugayında görev yapan arkadaşlar var mıdır ? 45 gün acemi eğitiminden sonra usta birliği oraya çıktı? Yer hakkında bilgisi olan var mıdır ?
  • oguzokman kullanıcısına yanıt
    Neden 45 gün acemi eğitimi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar açıköğretim sınavları için izin veriliyormuş haftasonuları. Fakat bu izin kotamızdan mı düşüyor bilgisi olan var mı? Mesela 6 ay askerlik 6 gün iznimiz var 2 gün sınava gidersek 4 gün mü kalıyor kullanabileceğimiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vasquez BROM -- 19 Mart 2020; 23:59:14 >
  • Arkadaşlar yedek astsubayların izinleri iptal oluyormu 2 ay icersinde kullanidirilmask gereken 15 gunluk mehil izni yaniyormu yoksa daha sonra gelebiliyor mu? birde cuma gunu usta birligi aciklanicak pazartesi teslim olmasi gerekiyor dimi haftasonu memleketine gelse birsey olurmu yoksa 14 gun gozetm altindami tutucaklar? bu konuyla ilgili bilgilerinizi paylasirmisiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramosesque R kullanıcısına yanıt
    hocam bişey sorcam sağlıkçı var dediniz ya acaba hiç odyometrist ile karşılaştınızmı meslek olaraki. dipnot:odyometrist kulağın işitmesini ölçen teknikerlerdir. teşekkürler
  • 378. Dönem yedek subay adayı olarak yazıyorum Tuzladayız son 5 güne girdik artık salı günü kuralarımızı çekicez (covid-19 virüsü yüzünden mezuniyet 10 nisandan 3 nisana çekildi) genel olarak ne çok zordu ne kolaydı sonlara doğru biraz sıkılmaya başladık diyebilirim, ben kara piyadeyim ilk 21 gün yanaşık düzen eğitimi sonrasında dersler vs normalde derslerin bir kısmı sınıfta bir kısmı arazide(dağ tepe) fakat virüs muhabbetnden dolayı çoğu dersimiz arazide geçti açık alanda olmamız için.

    Kalma diye birşey yok bunu biliyorsunuzdur artık zaten sınavlardan 20 alan arkadaşımızı bile bi şekilde geçirdiler( aynı sınava tekrardan girdi sorular 1e 1 aynıydı) zaten sınavlar çok basit sınav akşamı bakarsan en aşağı 80 eğer 1-2 gün kasıyım dersen derecedesin. Ben sınavdan önce bakan tayfadaydım dereceye giremedim :)

    Bol bol çömel kalk yapıcaksanız yeri gelicek dizleriniz 4-5 gün sızlayacak ama bir şekilde bitiyor :) Benden 379 lara ve bir sonraki dönemlere tavsiye kimseyle laubali olmayın, herkese güvenmeyin dostunuz haricinde, her çeşit insan var mesafeli olmak en iyisi, başınızdaki komutanlar (sizden bir kaç önceki dönem asteğmenler) sizi korkutmaya çalışacaklardır her denilene inanmayın, özellikle tuvalet ve duşlarda yazanları okuyun çoğu doğru :))

    He unutmadan en çok sorulan sorulardan birisi telefon ve hat mevzusu hatta kesinlikle bakmıyolar ben cüzdana falan saklamıştım boşuna direkt tuşlu telefonla beraber sok arama vs olmuyor, andorid telefonu ilk 21 gün ben getirmedim ama getiren çok arkadaşım vardı valizleri aramıyolar sadece soruyolar telefonu olan varsa teslim etsin diye ( tutanak yersiniz vs vs) teslim eden çok oldu teslim etmeyen kullandı, yanınızda akıllı telefon getirecekseniz bile tuşlu telefonda getirin yeri geliyo komutanınızı aramanız gerekiyor vs akıllı telefonu ulu orta çıkaramayabilirsiniz :) askercelle kesinlikle boşa para vermeyin.


    Son olarak ortalama vs ile hiçbir alakası yok yedek subaylığın 2.20 de var 3.50 de bizim dönemde bölüm olarak iibf ağırlıklı diyebilirim karacılar, havacılarda çok fazla ilahiyat mezunu vardı :) denizciler karışık her bölümden vardı merak ettiğiniz birşey olursa sorabilirsiniz aklıma gelen bunlar.

    Bu yazdıklarım Tuzla piyade okulu için geçerli şuan durum bu 3-5 dönem sonra durum değişir bilemem bir sonraki dönem Tuzlaya düşen olursa mesaj atsın özelden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harvel -- 29 Mart 2020; 10:5:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Erkek arkadaşımda yedek astsubay onlarinda 10 nisanfi 3 nisana cekildi usta birlikgi sirnak silopi cikti topcu tugayi adestim yazıyor nasil bir yer bilgisi olanlar yazabilirmi...
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.