Şimdi Ara

367. Dönem [Mayıs 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.739
Cevap
47
Favori
303.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VuralSavaş61 V kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Ortalamanız tatmin edici düzeyde. Yüksek ihtimal yedek subaylık size çıkacaktır.
  • Zorba58 Z kullanıcısına yanıt
    Ben de Lisans mezunuyum, 28 Nisan olarak gözüküyor.
  • yasin2234 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen alabiliyoruz, dediğin gibi işsizlik sigortası yatması gerekli maaşından. İşkuru aradım açan yok izin alıp gidicem sormaya. Büyük ihtimalle teslim olmadan başvuru isteyecekler işyeri çıkış yapınca, yatan primlerin dökümleriyle beraber.

    Benim kafama takılan şey şu: yerler 21'inde mi belli olacak 28'inde mi. Çünkü sülüs 28inde gelirse istifa edip , dökümleri alıp işkura başvurmam imkansız hale gelecek. 1 mayıs zaten resmi tatil, apar topar 2 mayısta askere gidecez.
  • Zorba58 Z kullanıcısına yanıt
    Az önce, İstanbul/Kadıköy'de bulunan İŞKUR'a gittim.
    Terhis olduktan bir ay sonra, Terhis belgsi ile İŞKUR'a başvuru yapılması yeterliymiş.
    Askere gitmeden başvuru vs yapılmıyormuş.

    Ek olarak, askerden önceki çalışma koşullarının yeterli olması ve işten ayrılma sebebinin askerlik nedeni olması gerekiyormuş.
  • yasin2234 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de bugün izin alıp İşkura gittim. Bana da askere gitmeden önce bir başvuruya gerek olmadığını, gelince terhis belgesi ile işkura başvurulacağını söylediler. Dediğin gibi işten çıkma sebebi askerlik olması yeterliymiş.
    Bunun da böylece çözüme kavuştuğuna sevindim.
  • Herkese Merhaba,

    Selçuk Üniversitesi
    Elektronik Öğretmenliği 2,50/4
    Yedek Subay: Evet
    Komando: Hayır

    "E-devlette daha önce 31.03.2017 olan tarih, 28.04.2017 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur" olarak güncellendi.http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevk-islemleri linkte bulunan sevk tarihleri tablosundaki tarihlerle ilgili olabilir mi arkadaşlar.

    Yani kısa dönem askerlik isteyen arkadaşlarda bu tarih 02 Mayıs ile 8 Haziran tarihleri mi oldu yoksa herkeste aynı tarih mi var.
  • ircccan kullanıcısına yanıt
    Bende başta sizin gibi düşündüm hocam ama herkes öyleymiş..
  • emrecelik85 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı o zaman hocam cevap için teşekkürler.
  • Arkadaşlar bu tarih güncellemesi bizim kısa veya uzun dönem olmamızla alakalı bir durum değil. Sistem otomatik olarak en erken teslim olma tarihine tecil ediyor. Bunu askerlik şubesinden öğrendim. Hatta şu soruyu da merak edenler olabilir ben merak edip sormuştum sınıflandırma sonucunda 2.grup çıkarsak yani haziranın ortasında birliğimize katılacağımiz belli olursa o durumda kaçak duruma düşer miyiz diye sordum. Hayır sistem yine otomatik olarak kendisi ileri tarihe atacaktır merak etmeyin dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada yedek subaya herkes evet dedi galiba hayır çok az var gördüğüm kadarıyla. Hayırlısı olsun 😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okçu kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam herkes için hayırlısı herkesin ihtimali azalmış oluyor herkes isteyince
  • Karacı makine mühendisi ve jandarma hukukçu olacaklara Allah kolaylık versin. İki grubun kuraları neredeyse yarı yarıya kritik il olabilir. Aranızdan çok kişi yedek subay olacak zaten orası kesin. 364.dönem malum teşebbüsün yapılmasından iki hafta sonra acemiliklerini yapmaya başladığı için polatlıda 715 tane asteğmen adayı vardı. Çoğu kişi kısa istedim yedek subaylık çıktı diyordu malum olay nedeniyle kadroda oluşan açıklardan dolayı. Bu sayı denilene göre polatlıdaki en yüksek sayı idi. Siz de benim de içinde olduğum bu dönemin yerini dolduracağınız için bir çok kişi yedek subay olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdlsln -- 5 Nisan 2017; 10:4:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar işkur konusunda aydınlatır mısınız ?
    Benim 6. yılım şu an çalıştığım yerde yerler açıklanınca işten ayrılıcam tazminattır vs. alacağız zatende ..
    İşten askerlik için ayrıldığımı kanıtlama durumu nasıl olacak ?. Ben biliyorumda kuruma müracaat ederken ne diyeceğiz
  • rdlsln kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Ağzınızdan bal damlıyor :) Yedek subay olmayı gerçekten çok istiyorum ama bölümden dolayı ve ortalamamdan dolayı şansımı yüksek görmüyodum. Bu açıklamalarınız biraz olsun yüzümü güldürdü :)
  • Arkadaşlar merhabalar.
    Ben de Mayıs celbinde askere gideceğim.
    Hukukçu/Avukat olarak tecil bozdurdum. Not ortalamam 2,36. 6 aydır avukatlık yapıyorum. Uzun dönem çıkma ihtimali nedir?

    Uzun dönem çıktığında yemin törenimiz ne zaman olur? Ona göre hakimlik-savcılık sınavına başvuracağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • BayaT EkmeK B kullanıcısına yanıt
    Zaten sülüs gelince istifa edebilirsin. Sülüs belgesi askere gittiğinin kanıtı. İstifa dilekçende mutlaka askerlik görevini yerine getirmek için istifa ettiğini belirt. Bunu yapman yeterli. Eğer sıkıntı çıkaracak gibi bir firmaysa istifanı noter kanalıyla ulaştır firmaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorba58 -- 5 Nisan 2017; 14:8:20 >
  • emrecelik85 kullanıcısına yanıt
    bölüm önemli. misal en fazla hukukçu, makine mühendisi vardı bizim zamanımızda. alınanların yarıya yakını belki de yarıdan fazlası bu iki bölümdendi. geri kalan bölümlerde çok yoğun bir alım olmamıştı diye hatırlıyorum. askeriyenin ihtiyacı neyse ona göre alım olur her zaman. meslekçi olmazsa fiziksel özelliklerin yeterli ise takım komutanı da olabilirsin elbette. ama en güzeli meslekçi olmak.
  • kozanhan01 K kullanıcısına yanıt
    askeriyenin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan birisi hukuk. aslında referandum sonucuna göre ihtiyaç şekillenir. referandumdan evet çıkarsa askeri mahkemeler kapanacağı için alım nispeten az olabilir. ama evet çıkmazsa askeri mahkemeler açık olacağı için hakim ihtiyacı olacak. çünkü malum teşebbüsten sonra askeri hakimlerin hepsi alındığı için mahkemelerdeki boşluk bizim dönemde asteğmenlerle kapatılmıştı. ayrıca not ortalamasının çok da önemli değil gibi geldi bana. ama yedek subay istediysen gelme ihtimali yüksek sayılır. ama yedek subaylık isteyip kısa dönem olan, kısa dönem isteyip yedek subay olan da var. belli olmaz belki de benim yerime gelirsin:)

    tahminen 28 nisanda acemilik başlar ve 1 ay dolmaya yakın cuma günü yemin töreni olur. o da 26 mayıs gibi gözüküyor. en fazla 1 hafta sarkar. ama doğuda kritik ile düşersen 15 günlük iç güvenlik eğitimi de var. bizim dönemde olmadı ama bizden sonraki dönemlerin hepsi gitmiş yeminden sonra eğitime. aslında hiç aksilik olmaz. sınava her türlü girersin. o konuda yardımcı olunuyor her türlü. sınava gönderiyorlar.




  • Arkadaşlar öncelikle selamlarımı iletiyorum sizlere. Ben tarih bölümü mezunuyum ve diploma ortalamam 3'ün üzerindeydi. Yedek subay ve komando isteğimi belirttim. Ayrıca bu konuları bilmediğimden istanbul güngören askerlik şubesindeki görevli albaya acaba doğu görevi için dilekçe verilebiliyor mu diye sordum. Hayır cevabını aldım tabikide. Acaba doğuya yedek subay gidebilme ihtimalim nedir sizce? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zarkafa

    Arkadaşlar öncelikle selamlarımı iletiyorum sizlere. Ben tarih bölümü mezunuyum ve diploma ortalamam 3'ün üzerindeydi. Yedek subay ve komando isteğimi belirttim. Ayrıca bu konuları bilmediğimden istanbul güngören askerlik şubesindeki görevli albaya acaba doğu görevi için dilekçe verilebiliyor mu diye sordum. Hayır cevabını aldım tabikide. Acaba doğuya yedek subay gidebilme ihtimalim nedir sizce? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    Hocam Komando olursanız genelde acemiden sonra doğu kura çekme ihtimaliniz var. BEkm bir arkadaşım isparta eğirdir de yaptı acemeligi komando olarak , orada acemilik sonunda kuraları herkes kendi çekiyormuş buda Ağrı yi çekmiş ama diğerlerinin hepsi Hakkari Şırnak Diyarbakır gibi illeri çekmişler öyle söyledi yani. Komando olursanız bi anlamda siz belirliyorsunuz usta birliğinizi kura usulüyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.