Şimdi Ara

3500 Liraya Kadar Monitör Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,
    3000-3500 liraya kadar monitör arıyorum. Aradığım özellikler en az 144hz olması ve çözünürlüğünün 1920x1080'den fazla olması
    2560x1440 da yeterlidir. Boyut olarak maksimum 27 olabilir çok büyük olmasınıda istemiyorum.
    Paneller hakkında vs. çok bi bilgim olmadığı için yardım istiyorum.
    Şuan hali hazırda Asus vg248qe 144hz monitorum var, bi upgrade düşünüyorum.
    144hz olmasını arada bir oyun oynadığım için istiyorum fakat şu aşamada görüntü kalitesi yenileme oranından bi tek önde olmalı benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydonuis -- 29 Mart 2019; 19:50:51 >



  • Hocam fiyatı bütçemin biraz üstünde ama istediğim aralıkta da daha iyi bir alternatif bulamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lydonuis

    Hocam fiyatı bütçemin biraz üstünde ama istediğim aralıkta da daha iyi bir alternatif bulamıyorum.
    Ben de yeni sistemime monitör arıyorum bu bütçe seviyelerinde ips al diyor herkes ips de de cok alternatif yok asus pg279q var fakat o da 5 6 bin arası geziyor alamıyorum doğal olarak
  • Samsung 27hg70

    Fiyatı biraz istanbul borsasından hareketl HB saolsun. geçenlerde 3200 e kadar indi.

    VA panel görüntü kalitesi özellikle siyah performansı çok iyi, 144hz. görüntüsü oyun performansından 1 tık önde dediginiz için öneriyorum, keza IPS üst modelleri kadar hareketli görüntülerde iyi değil.

    iyi bir panele denk gelirseniz. bence kaliteli çok iyi bir ürün.




  • lemartes kullanıcısına yanıt
    Hocam kartım nvidia acaba bu kadar para vermişken g-sync mi arasam diye düşünüyorum. Yoksa bu hoşuma gitti, QLED olması görüntü kalitesi için bir artı mıdır?
  • msb_bjk kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı dertten muzdaripim. Artık eskisi kadar oyun oynamıyorum haftada 5-6 saat maksimum. O yüzden ips daha mantıklı gibi geldi ama yüksek hz ve ips olanlarda çok fiyatlılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lydonuis

    Hocam kartım nvidia acaba bu kadar para vermişken g-sync mi arasam diye düşünüyorum. Yoksa bu hoşuma gitti, QLED olması görüntü kalitesi için bir artı mıdır?
    QLED olması çokta etkilemeyecektir. Samsung kendine özgü isimler koymayı seviyor ürünlerine. Kendim kullandım cihazın renk kalitesi bence çok iyi. Fabrika kalibrasyonlu olarak geliyor ve başarılı. Ama kalite kontrol sorunları var deniyor. İlk satın alındığında iyi kontrol edilip gerekirse iade edilebilecek biryerden almakta fayda var.

    Benim almış olduğumda ciddi bir sorun yoktu. Ama iade ettim. Üstü köşeye yakın çok uğraşarak gördüğüm bir ölü piksel vardı. Şu an olsa geri göndermez kullanırdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oled filan bilmem ama o monitoru bende gordum.ancak arkadaşlar bende va panel almiş ve geri iade etmiş birisi olarak söyliyecegim şey.kesinlikle va panelden uzak durun.hızlı goruntulerde filan monitor bariz kasılıyor.heleki ch70 cok guzel monitor olmasına ragmen cok bulutlanma sorunu yaşadı mesala.o monitorunde kusuru oydu.o monitore ips ve g sync koysalar suan piyasayi kasip kavururdu q dot ve hdr sayesinde.yok satiyordu ama bildigim kadariyla samsung hicbir modelinde g sync yok.cunku g sync icin istenilen modul fiyatina samsung itiraz etmiş ve anlasamamişlar.samsung da masadan kalkmiş.va panellerden arkanıza bakmadan kacın arkadaşlar.
  • Çoğu kişi ips panelle va panelin hızının aynı veya birbirine yakın olduğunu hatta va nın daha hızlı olduğunu zannediyor yanlış doğrusu ips va dan çok daha hızlı.Kısaca örnekle x firmasının va panelli bir monitörünün kendi sitesine girip diğer y firmasının ips panelli monitörüne bakıp oradaki tepki sürelerine bakıp yorumluyorlar ikisinde de 4 ms yazıyorya insanlar sanıyor gecikmeleri eşit veya mprt gecikmesine bakıp va nın daha hızlı olduğunu söyleyenler de var sorsan mprt nin bu hızı hangi şartlarda-yöntemle sağladığını veya ne olduğunu bilmez ama o rakama takılı kalır Hâlbuki araştırıp işin aslını öğrenmeye çalışsalar durumun öyle olmadığını görecekler ama insanımızda çoğu konuda olduğu gibi merak ve sorgulama olayı az görüldüğü için doğrusu pek de şaşırmıyorum.Hocam karar verdiniz mi ne alacağınıza umarım bir daha ki satın alımınız da tekrar canınız sıkılmaz monitörünüzü sıkıntısız kullanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Nisan 2019; 22:42:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    Çoğu kişi ips panelle va panelin hızının aynı veya birbirine yakın olduğunu hatta va nın daha hızlı olduğunu zannediyor yanlış doğrusu ips va dan çok daha hızlı.Kısaca örnekle x firmasının va panelli bir monitörünün kendi sitesine girip diğer y firmasının ips panelli monitörüne bakıp oradaki tepki sürelerine bakıp yorumluyorlar ikisinde de 4 ms yazıyorya insanlar sanıyor gecikmeleri eşit veya mprt gecikmesine bakıp va nın daha hızlı olduğunu söyleyenler de var sorsan mprt nin bu hızı hangi şartlarda-yöntemle sağladığını veya ne olduğunu bilmez ama o rakama takılı kalır Hâlbuki araştırıp işin aslını öğrenmeye çalışsalar durumun öyle olmadığını görecekler ama insanımızda çoğu konuda olduğu gibi merak ve sorgulama olayı az görüldüğü için doğrusu pek de şaşırmıyorum.Hocam karar verdiniz mi ne alacağınıza umarım bir daha ki satın alımınız da tekrar canınız sıkılmaz monitörünüzü sıkıntısız kullanırsınız.
    yok arda hocam.yanlız bişey sormak istiyorum. acer x34p turkiye ye gonderimi acılmış.bu monitor hakkında fikirleriniz nedir hocam.paneli ips i.size danışmadan bişey yapmak istemedim.alınıcak bir monitormu ki sizde zamanında almıştınız ama ölü piksel cıkınca geri vermiştiniz.




  • Hocam bu monitörlerde kullanılan panel dolasıyla bu ultrawide monitörlerde 27" ips 1440p au optronics panellere kıyasla gecikme artıyor haberiniz olsun.Monitör lg panel kullanıyor sonradan piyasaya çıkan 34gk950f ve 34gk950g modellerinin fiyatı rakiplerine kıyasla azımsanmayacak kadar pahalı çıktı ve gönderimi olsa dahi fiyatı pahalıya gelecektir.Geniş ekran formatında fiyatı dolasıyla dell aw3418dw gibi alınabilecek modellerden biri ama dediğim gibi akıcılıktan biraz taviz vereceksiniz ve bu 21:9 formatın destek konusu bir diğer önemli husus her ne kadar durum içerik konusunda geçmişe nazaran daha iyi olsa da yine de eski bir takım içeriklerde sorun yaşamak olası ama verdiği hissiyat gerçekten farklı ve alışınca bırakmak zor sonrasında insana 27" 24" gibi ekranlar gerçekten küçük ve tekrar bakılası gelmiyor tamamen alışma ve göz-ekran mesafesiyle alakalı aslında ideal uzaklığı ve tabi masada bu duruma imkan veriyorsa gerçekten kullanımı son derece güzel diyebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    Hocam bu monitörlerde kullanılan panel dolasıyla bu ultrawide monitörlerde 27" ips 1440p au optronics panellere kıyasla gecikme artıyor haberiniz olsun.Monitör lg panel kullanıyor sonradan piyasaya çıkan 34gk950f ve 34gk950g modellerinin fiyatı rakiplerine kıyasla azımsanmayacak kadar pahalı çıktı ve gönderimi olsa dahi fiyatı pahalıya gelecektir.Geniş ekran formatında fiyatı dolasıyla dell aw3418dw gibi alınabilecek modellerden biri ama dediğim gibi akıcılıktan biraz taviz vereceksiniz ve bu 21:9 formatın destek konusu bir diğer önemli husus her ne kadar durum içerik konusunda geçmişe nazaran daha iyi olsa da yine de eski bir takım içeriklerde sorun yaşamak olası ama verdiği hissiyat gerçekten farklı ve alışınca bırakmak zor sonrasında insana 27" 24" gibi ekranlar gerçekten küçük ve tekrar bakılası gelmiyor tamamen alışma ve göz-ekran mesafesiyle alakalı aslında ideal uzaklığı ve tabi masada bu duruma imkan veriyorsa gerçekten kullanımı son derece güzel diyebilirim.
    hocam bu başta bahsettiniz gecikme dediniz olay gözle hissedilecek durumdami? yani 27 ips den buna gecince fark oldugunu hissede bilicezmi?

    bu arada lg 34gk950 fiyati yonunden bana hitap etmiyor.10 k ustlere bir monitore para vermek istemiyorum. bu arada x34p oyle cok bi aman aman pahalıya gelmiyor hocam.6600 tl lere geliyor.tr de 7 8 k civariydi.




  • Bu aradaki gecikme farkı görüntüde hafif yani az bir bulanıklık şeklinde oluyor ve objelerin etrafında küçük de olsa iz bırakabiliyor ve çok kısa süreliğine anlık görülebilecek şekilde beliriyor ama bu süre neredeyse fark edilemeyecek kadar kısa olduğu için şahsen bu aradaki farkı rahatsız edici bulmadım çok dikkat çekici değil odaklanmayı zorlaştırmıyor bozmuyor kısacası konsantrasyonunu dağıtmıyor kabul edilebilecek seviyede diyebilirim overdrive kapalı değil açıkta kullandım ama çok arttırınca görüntüde atlamalar meydana geldi bu fark edilebilir ve rahatsız edici olduğu için çok arttırmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 31 Mart 2019; 19:33:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.