Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
604.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nevşehir İl Jandarma ya düsenler benimle irtibata gecsin mutlaka..Kafaniza takmayin bu kadar,bizde sizin gibiydik gelmeden once,nasil yapacaz nasil gececk vs.. diye :) inanin geciyor bi sekilde,yeri geliyor ohh be bugun yorulmadim diyosunz,yeri geliyor yeter lan biktim nobetten de yardirmaktan da diyosunz,garip bi yer yani..bugun 101.gunumz,nasil gecti anlamadim valla :)
  • Siz hala, durumu anlamamışsınız. Size ısrarla anlatmaya çalıştığımız şey, oradan gözüken gibi değil hiç birşey.

    Yani, burada kimsenin görevden falan kaçtığından dolayı bir yılma ya da şikayeti yok. Ne kadar anlatsam inanın anlamakta zorluk çekiyorsunuz, çünkü akla yatkın şeyler değil.

    Geldiğinizde, inşallah o hüsnü zanlarınız hiç yanılmaz ve umduğunuz düşlediğiniz gibi ve vatan borcuyla dopdolu bir askerlik geçirirsiniz.

    Doğruları siz görür, siz anlatırsınız çevrenize.

    Ben bu noktadan sonra yazmayı bırakıyorum. 12 Ağustos'ta buraya düşen arkadaşlarla zaten tanışırız. Size şimdiden hayırlı teskereler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CGTY

    Neyse hemen konuyu değiştireyim ortam daha fazla gerginleşmeden :) Bi sözlükte buldum alıntı yapayım dedim arkadaş çok güzel anlatmış okumanızı tavsiye ederim :)

    ilk geceyi anlayabilmek için biraz daha geriye gidip, kışlaya ilk giriş anından başlamak lazım. elinizde sadece bir bavulla uzun bir sıranın sonunda beklemektesiniz. saat 4. en geç 5 te teslim olmanız gerektiği yazıyor elinizdeki kağıtta. bi an heyecanlanıp ya sıra bitmezse diye düşünüyorsunuz. bi ceza verirler mi ki? sonra saçmaladığınızı farkediyorsunuz. sonuçta zamanında gelmişsiniz değil mi. önünüzdeki eleman ailesiyle gelmiş. ailesi henüz gitmemiş. yanında duruyor. konuşuyorlar, gülüşüyorlar. bi an keşke bizimkiler de gelseydi diye düşünüyorsunuz. sonra ayrılık vakti geliyor önünüzdekiler için. ve o an o kadar hüzünlü oluyor ki, iyiki bizimkiler gelmemiş diyorsunuz. derken sıra size geliyor ve nizamiyeden içeri giriyorsunuz. o an artık bi süre dışarı çıkamayacağınızı, sizi dışardaki yaşamdan farklı şeylerin, kuralların, mantıksızlıkların beklediğini biliyorsunuz. içeri giriyorsunuz. kamuflaj.. herkes kamuflajlı. birisi üzerinizi, birisi çantanızı arıyor. cep telefonu var mı? kesici delici alet var mı? ilaç kullanıyor musun? bütün soruları doğru cevapladıktan sonra beklemeye başlıyorsunuz. 30 kişi tamamlanınca bir otobüse bindiriyorlar sizi.

    kışla içinde 15 dakika gittikten sonra indiriyorlar otobüsten. uzun bir sıra daha. ne için beklediğinizi bilmeden bekliyorsunuz. sonra elbise-bot-saç kesim sırası olduğunu anlıyorsunuz. her ihtimale karşı saçları kestirip gitmişsiniz. iyi bari biraz daha kolay olacak burdaki işim diye düşünürken sıra size geliyor. karşıda bir asker bakıyor size şöyle bir. bir şey demeden hemen bi çantaya boyutlarınıza uygun kamuflaj malzemelerini doldurup veriyor. sonra başka bir asker kaç numara bot giydiğinizi soruyor. botu da alıp ilerlerken, heyecanlı bir astsubay bağıra bağıra sen geç sen devam et diye kimin saçlarının kesilmesi gerektiğini seçiyor. saçlar yeterince kısa olduğu için ordan yırtıyorsunuz. ve tabiki yine otobüs bekliyorsunuz. ortamda kimse kimseyle konuşmuyor. zaten başınızda birisi var size ülkenin bölünmez bütünlüğünü anlatan bir belgesel izletiyorlar.

    derken otobüs sırası geliyor ve tekrar otobüse binip yola çıkıyorsunuz. duşlar yazan bir binanın önünde duruyor otobüs. bir komutan bağırıyor: "her kes insin. koşuştururken terlediniz. duş almak için 5 dakikanız var, koş koş koş". üstünüzdekileri hızla çıkarıp duş kabinine giriyorsunuz. sonra nedense üzerinizi ıslatmaktan vazgeçiyorsun, ne gerek var, saçları da kestirmedik nasıl olsa diye düşünürken komutan 10 dan geri saymaya başlıyor. noluyo hani 5 dakikaydı sızlanmaları arasında, herkes yarı ıslak, bir miktar sabunlu bir şekilde dışarı çıkıyor duş kabinlerinden. komutan alaycı bir şekilde "5 dakikanız doldu, kamuflajları giyin." diyor. kamuflajları giyip tekrar otobüse.

    otobüs bir binanın önünde duruyor. arka taraftaki yemekhaneye yönlendiriyor bi kaç subay sizi. yemek yiyorsunuz. hava kararmış. sonra bi kaç saat kayıt işlemleri sürüyor yemekhanede. biraz önceki subaylar sinirli. neden bilmiyorsunuz. genelde bağırarak, kızarak bir şeyler anlatıyorlar. sonra herkesi yemekhanenin önünde toplayıp sayıyorlar tek tek. sonra hızlı adım sırayı bozmadan biraz önceki binanın bodrum katına iniyoruz. oradaki bir depoya sivil elbiseler bırakılıyor. yanınızda sivil elbise bulundurmak yasak bundan sonra.

    sivil eşyaları bıraktıktan sonra 4. kata çıkmaya başlıyorsunuz. ama bu sefer koşarak değil. yavaş adımlarda gitmeniz emrediliyor. 2. kata geldiğinizde eski askerler çığlıklarla karşılıyor sizi. kimi duvara vurarak kimi bağırarak çeşitli şekillerde hoşgeldiniz diyorlar siz ordan geçerken.

    sonunda koğuşa geldiniz. sizinle birlikte 28 kişi var. kimileri yavaş yavaş konuşmaya kaynaşmaya başlıyor. sizin canınız pek konuşmak istemiyor. olsun konuşma sesleri hoş yine de. ortama ufaktan bir canlılık gelmeye başlıyor. üzerinizde numaranız yazılı yatağı (bkz: ranza) bulup oturuyorsunuz üstüne. yatıp olanları düşünmeye başlamak üzeresiniz ki, bir bağırma sesi. herkes size verilen pijamaları giyecek. yat iştiması için hazırlanın... birden devletin size vermiş olduğu xxl mavi pijamayı giyiyor buluyorsunuz kendinizi. beyniniz ayılamadan vücudunuz gelen emir üzerine harekete geçmiş bile. yat iştiması ne ki? nasıl yapılıyor. nasıl hazır olacağız derken, sinirli kızgın noktalama işareti yerine küfür kullanan bir teğmen koğuşa dalıyor. bağırarak koridora çıkmanızı söylüyor. hızlı bir şekilde çıkıyorsunuz.

    manzara hoş değil. herkesin saçları kısa, üstünde bedenine çok büyük gelen mavi pijamalar, ayağında siyah terlikler var. koridorda düzgün, 5 li sıra oluyorsunuz. gelen emirle birlikte sağa doğru sıkışıyorsunuz. sonraki emir çökmek. birbiri üstüne sıkışmış beşli sıranız şimdi çöküyor. o an ben nerdeyim diye düşünüyorsunuz. deliler hastanesi mi ki yoksa. neyse asabi teğmen koridordaki kalabalığı tek tek sayıyor. sonra bağırarak sizi zor günlerin beklediğine dair ikna edici bir konuşma yapıyor. o konuşurken kafanızı kaldırmamanızı söylüyor. siz çökmüş bir vaziyette yere bakarken o konuşuyor konuşuyor. konuşması bitince düzenli bir şekilde koğuşlara giriyorsunuz. yatağa atıyorsunuz kendinizi. kimse konuşmuyor bu sefer. sessizlik...

    uyumak için uğraşıyorsunuz. aklınıza bi önceki hayatınız, geride bıraktıklarınız geliyor, bi sizi bekleyen günler. ilki hüzünlendiriyor, ikincisi korkutuyor. endişe, hüzün, nefret (biraz önceki teğmen için), özlem, korku derken saat kaç oldu bilmiyorsunuz. ama bi türlü uyuyamıyorsunuz.

    askerdeki ilk gece genelde zor ve uykusuz geçiyor...


    Yanıma defter kalem alıp bunları yazmak istiyorum tek tek atlamadan...
    Orada ne yaşadıysam....

    Defter kaleme izin var mı arkadaşlar :)




  • quote:

    askerdeki ilk gece genelde zor ve uykusuz geçiyor...



    İlk gün baya yorucu geçtiği için yattığımız anda uyumuştuk..

    Gittiğiniz yere göre değişir.. Mesela ben burdur'da yaptım çok güzel karşıladılar.. 25 kişiydik koğuşta ilk gece yerleşme ve tanışmayla geçti ortam güzeldi fena değildi.. koridorda sıra falanda olmadık sayım yatakta oluyordu..


    Bende gitmeden önce yukardaki gibi çok yazılar okumuştum ne yapacam diye kara kara düşünüyordum.. Fakat şunu gördüm ki yazılanların çoğu yalan.. Daha doğrusu gittiğiniz yerle alakalı gittiğim yerde yukarda yazanların 1 tanesi bile yoktu..

    Uzun dönem yapıyorum 6. aydayız şuan ve öyle bi ortam varki askerlikle alakası yok :) Herkes kısa dönemleri sevmez fakat burda öyle değil çok iyi muhabbetimiz var.. 2 ay gibi bi süreleri kaldı.. Keşke gitmeseler diyecem ama işte :)

    inşallah bizde görürüz o günleri..

    Canınızı sıkmayın altı üstü 155 gün zaten alışacam ortalığı keşfedecem derken bi 70-80 gün geçiyo arkası da gelir geçer.. Herkese hayırlı tezkereler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozbirik

    Nevşehir İl Jandarma ya düsenler benimle irtibata gecsin mutlaka..Kafaniza takmayin bu kadar,bizde sizin gibiydik gelmeden once,nasil yapacaz nasil gececk vs.. diye :) inanin geciyor bi sekilde,yeri geliyor ohh be bugun yorulmadim diyosunz,yeri geliyor yeter lan biktim nobetten de yardirmaktan da diyosunz,garip bi yer yani..bugun 101.gunumz,nasil gecti anlamadim valla :)


    Sağol bozbirik ;) Katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AyEmSe

    Siz hala, durumu anlamamışsınız. Size ısrarla anlatmaya çalıştığımız şey, oradan gözüken gibi değil hiç birşey.

    Yani, burada kimsenin görevden falan kaçtığından dolayı bir yılma ya da şikayeti yok. Ne kadar anlatsam inanın anlamakta zorluk çekiyorsunuz, çünkü akla yatkın şeyler değil.

    Geldiğinizde, inşallah o hüsnü zanlarınız hiç yanılmaz ve umduğunuz düşlediğiniz gibi ve vatan borcuyla dopdolu bir askerlik geçirirsiniz.

    Doğruları siz görür, siz anlatırsınız çevrenize.

    Ben bu noktadan sonra yazmayı bırakıyorum. 12 Ağustos'ta buraya düşen arkadaşlarla zaten tanışırız. Size şimdiden hayırlı teskereler...





    Ayemse gardaş.Sizin bu dediklerinizden etkilenmemek mümkün değil.Bakınız kimse size yalan söylüyorsunuz demedi.ZAten öyle bi yaklaşımda yok fakat herkes burda bilinmez diyarlara yelken açıyor sizde açmıştınız dolayısyla herkes güzel şeyler duymak istiyor.Bir arkadaş günlük tutacağım demiş bende ona katılıyorum ve gün gün gücüm yettiğince tarihleriyle beraber günlük tutarım inşallah kimbilir belki kitap olur Gardaş dediğimede bozulmayınız lütfen espriye vuruyorum artık.




  • Arkdaşlar

    Askerdeki En ......... şey ............. dır. ( İyi Kötü Doldurun:] )

    adında bir anket başlattım facebooktan rant saylama amacı yoktur ilgilenenler oylarsa sevinirim ;)

    http://www.facebook.com/home.php?sk=question&id=10150230534384429&qa_ref=qd
  • metinyap
    kardes sendemi 341 sin?
  • Gidenler hep korkuturlar. Lafa gelince de yine olsun yine giderim basit derler Binlerce birlik var. Her birinin farklı karakteristikleri var. Arkadaşım beytepe-ankara da asker şu anda. acemilikte yürüyüş yapmamışlar. acemilikte üniforma giydi sadece. Kendisi araç muhafızı olmuş. Spor yapmadık diyor. Ankara'da araçla gezip duruyorlar. Bir diğer arkadaşım hergün 4 km yol yürüyordu. Barfiks,şınav vs. her türlü yorgunluğa katlandı. 10 kilo verdi askerde.

    Sonra yedek subay olma durumuna gelirsek. Makina mühendislerini %90 yedek subay alıyorlar diyorlar. Yalan 20 tane arkadaşımdan 3 tanesi as teğmen olarak yaptı görevini. Ordunun ihtiyacına bağlı. O gireceğimiz sınavla felan alakası yok. Resmi sitede belirtmiş zaten. Önce TSK'nın yedek subay ihtiyacına göre alımlar yapılır diye.

    Bu arızalı durumuna gelince kesin kısa dönem yaparsınız olayı da yalan Geri hizmette asteğmen de yapabilirler bizi. Sadece KOMANDO ASTEĞMEN olamıyoruz.

    Sonuç olarak herkes gidip geliyor bir şekilde. Sabırlı olmayı öğreneceğiz. Askerliği yapmış olmanın en güzel avantajı bu zaten.

    Devrelerim rahat olalım. Kurgulayıp, gitmeyelim askere...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bernard59


    İki hemşirenin arasına oturtuyorlar. Galiba sağdan 2, soldan 1 tane aynı anda. Zaten hemşire ablalar acayip pratikler. Kol falan tutuyorda, üçü birden biraz geriyor insanı kısa süreliğine...


    evet duyunca bile geriyor orda olunca ne olur acaba...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sims_m -- 21 Temmuz 2011; 17:47:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerlim79

    metinyap
    kardes sendemi 341 sin?


    evet
  • Arkadaşlar kaç gündür yazıyorum Tarabya ve Çevresinden küçükyalıda sınava gidecek arkadaş varmı beraber gidelim hem muhabbet olur hemde destek oluruz birbirimize. Araba ile gidicem ben

    Varsa Gelecek Olan Yazın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AyEmSe

    Siz hala, durumu anlamamışsınız. Size ısrarla anlatmaya çalıştığımız şey, oradan gözüken gibi değil hiç birşey.

    Yani, burada kimsenin görevden falan kaçtığından dolayı bir yılma ya da şikayeti yok. Ne kadar anlatsam inanın anlamakta zorluk çekiyorsunuz, çünkü akla yatkın şeyler değil.

    Geldiğinizde, inşallah o hüsnü zanlarınız hiç yanılmaz ve umduğunuz düşlediğiniz gibi ve vatan borcuyla dopdolu bir askerlik geçirirsiniz.

    Doğruları siz görür, siz anlatırsınız çevrenize.

    Ben bu noktadan sonra yazmayı bırakıyorum. 12 Ağustos'ta buraya düşen arkadaşlarla zaten tanışırız. Size şimdiden hayırlı teskereler...





    yaşamadan anlayamaz hiçkimse gittiklerinde görecekler nelerin olduğunu kimlerin yatıp göbek büyütüp kimlerin yardırarak incecik olduğunu...




  • uzun dönemler ramazanda tatil yapıyor ogg
  • Bende çorluda gireceğim sınava sülüsü almadım daha ama salı günü alıcam heralde. Ordan aldığım parayla da güzel bir yemek yerim askerde çıkacak yemeklerin tazminatı olarak. 1. gün gideceğim kısmet olursa.
  • alıştıktan sonra herşey çok basit geliyor en güzel yanıda ruhen ve bedenen sınırlarınızı zorlama imkanı veriyor size. Vatan-millet sevgisini askerlikte yaptığınız işlerle birebir karşılaştırmamınızı isterim sonuçta orda en alt kademede asker sizler olacaksınız komutanlarınızın size verdikleri emirlerde şahsi isteklerinde olması sizleri şaşırtmasın disiplinin başka türlü sağlanayamacağını anlayacaksınız zaten bizde o yollardan geçtik
  • Tekrar ediyorum, bu başlık altında askerliğin sorgulanması, yanlışların vs. konuşulmasından rahatsızım ve bundan böyle şikayet edeceğim. Eğer tartışmak istiyorsanız başka bir konu açın. Geçen gün diyordum kendi kendime konu yavaş ilerliyor diye, bu alakasız mesajların olmasındansa hiç ilerlememesini tercih ederim.

    Sanırım bu konuya girenlerin çok büyük bir çoğunluğu üniversite mezunu. Elbet hepimizin kendince bir fikri vardır. Benim de yanlış bulduğum şeyler var; ama bunlarla kimsenin kafasını ütülemek istemiyorum.

    Az gün kaldı zaten, daha yapıcı olursak iyi olur.
  • arkadaslar 339 olarak sizlere simdiden kafaniza yerlestirmeniz icin bir kac faydali bilgi vereyim. Acemilikte komutanlarin size cok bir etkisi olmaz cok kalabalik olacaginiz icin. Yuru derler yurursunuz dur derler durursunuz. Aralarinda kil olsa bile sallamazsiniz cunku sahsi istek olmaz sizi gormezler bile. En rahat zamanlariniz olur gunde 3 ictima ve sabit mesaidir aksam 6dan sonra serbestsiniz. En buyuk sikinti 3 saat suren ictimalardir :D

    Ustalikta is daha farkli oluyor orada en buyuk sikinti ictimalardir gene bu sefer 10 20 kisiyi gecmez genelde (ve bunlari siz baglayacaksiniz genelde cavus olarak). Sikinti sudur ota cope ictima alinir oturtmazlar deli ederler.
    Bunun disinda her aksam sacma sapan komutanlik saati vardir bu tip bos isler sadece asker bos durmasn koyun gibi toplayalim mantigindan dolayidir.
    En buyuk sikinti zeka denilen seye sahip olmayan uzman ve astsubaylardir. Genelde bu tip eksikligi olanlar insani cileden cikarir aptal saptal emirler verirler burunlarindan kil aldirmazlar haksiz olduklarini farkedincede saldirirlar.bu adamlar sivilde hic bir baltaya sap olamamis sirf para kazanayim diye askerlik secmis adamlardir. Burdaki cogu uzun donem askerinde hayalinde uzmanlik vardir, cunku adamin sahip oldugu tek sey amele vucudu, sporu(askeri spor sivilden farkli sivilde yapilanlara spor degil sacmalik diyoruz) ve sesinin yuksekligidir. O yuzden arkanizda boluk komutani gibi saglam adamlar olsun o zaman eglenirsiniz. Mesela gecen butun uzmanlara firca cektirttim icimin yaglari eridi :D. Yazicilik guzel degildir yazici olcam diye ugrasmayin. Revircilikte ayni sekilde. Ben batarya komutaninin islerini yapiyorum yazici niteliklerine sahibim ama yazici degilim. Bana oda ve bilgisayar verdi orada calisiyorum aramiz iyi nazar degmesn. Uzmanlar ve astsb. Lerin bir ozelligide fikrinizi calip kendi fikirleri gibi kmutana yalaklanmalari ve sonra sizi dislamalaridir, ayni zamanda size islerini yaptirdiktan sonra begenilirse sizi dislarlar begenilmezse size firca kaymaya calisirlar. davranis bozuklugu olan bir familyadir bunlar. Akalar vardir onlari ilk andainien o yyuzden bahsetmiyorum.

    Vakit firsat buldukca devam ederim yazmaya surda uzun gibi gorunuyor ama alt tarafi tam 3 ay once bende forumda bu konusmalari yapiyor 337 lerin mesajlarini okuyordum. Zaman cabuk geciyor uzunlari dinleyip caninizi sikmayin daha yeni geldik ama 57 kaldi. Yyaninizdaki kd ler gecer mi ya diye zirlarsa cakin agzina 2 tane susar :D (devriye attim dh de takiliyorum nasil :p)




  • 337.kd olarak yaptım arkadaşlar askerliğimi aklınıza takılan her türlü soruya cevap vereblrm biraz olsun aklınızdaki soruları cevaplandırablrsem mutlu olurum.askerlikte acemiliğin ilk 10 günü ve usta birliğinin ilk 10 günü zor geçer sonra herşey rutine biner ztn.kafanızda çok büyütmeyin gittiğinizde her gün şafak saymayın :) şafak 50 deyince bitiyo artık askerlik merak etmeyn ufak ufak hazırlıkları yapmaya başlıosunuz . büyük şehirlere düşen arkadaşlar çarşı izinleri hiç bitmesn isteyeceklerdir:) akşam 5 olunca tekrar kışlaya dönmek çok koyuyo insana.acemilik askerliğinizin en kebap zamanı olur genelde ama duruma görede değişebilir.benm usta birliğim çok rahattı mesela acemilikte çekmişim dedim resmen o kalabalıkta kargaşada:) bazı arkdaşlarda askerde kilo alıp dönerse hiç şaşırmasın :) 76 kilo gittim 84 kilo geldm askerlik yaradı baya :) sıkıntı yok arkadaşlar relax olun sorularınıza açığım her zaman sınav zamanıda 3.gün gidin 2 saatte bitirin işinizi dönün evinize.panik yapıp 1. veya 2. gün gidip gününüzü zehir etmeyn şiddetle tavsiyemdir 3.gün sabah 7-8 gibi orda olun tamamdır.daha yazıcak bir sürü şey varsa aslında ama bu gecelik bu kadar olsun :)




  • Arkadaşlar sınava saat 11 de gitmeyi düşünüyorum, keşif amaçlı gittigimde(tuzla piayde okulu) askerede sormuştum bir şey olmaz demiştii sizin özel tavsiyeniz var mı?
    Bir de askerlik yapacagımız yer belli olduktan sonra o bölgeye(il sınırı) kendi imkanlarımızla mı gidicez? Sora sora bagdata gidilir durumu mu olucak:)
    Son olarak , kitap götürmeyi düşünüyorum uzun nöbetlerde okuma imkanı oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astralll -- 22 Temmuz 2011; 6:37:14 >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.