Şimdi Ara

45.242 TL ZOTAC GeForce RTX 4090 Gaming AMP Extreme AIRO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.526
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Champion39 kullanıcısına yanıt

    Dimi. Sürücülerle uğraşalım :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt

    İyiki varsınız. Almayında sayenizde Fiyat/Performans ürünü alalım. 6000 serisinden çok memnun kalmıştım. Bir kere tık demedi. Umarım 7000 de bu şekilde sorunsuz olur.

  • BhdrBss B kullanıcısına yanıt

    Sağolasın. ryzen 7000 lere de bak 7700X %7 fark ile satışta şuan kimse almıyor 45.242 TL ZOTAC GeForce RTX 4090 Gaming AMP Extreme AIRO 

  • BhdrBss B kullanıcısına yanıt

    AMD nin driver problemleri devam ediyor. En can sıkıcısı da ne zaman ve kimde nasıl bir hata vereceği tamamen muamma. Sizin gibi memnunum diyen var, benim gibi 6600XT aldığı gün DDU ile tertemiz driver kurduğu halde 3 kere ard arda siyah ekran yiyen de var. Bu yüzden AMD kimseye güven vermiyor.


    AMD nin tek avantajı saf güçte Nvidia dengi kartları daha ucuza vermesi onun dışında her anlamda geride. DLSS rakibi adam akıllı bir teknolojisi yok, Ray tracing tarafında yine çok çok geride, yazılım tarafında fersah fersah geride, yayın-kayıt vs. işleriyle uğraşanlar için hiç bir şey sunmuyor, iş-render tarafında neredeyse tüm yazılımlar CUDA ile çok daha verimli ve performanslı çalışıyor özetle tüm bu saydıklarım sayesinde dünya çapında %80 e %20 gibi ezici bir üstünlükle Nvidia daha çok kart satıyor ve pahalı olmasına rağmen. Yani sizin mantığınızla tüm dünya fanboy, tüm dünya cahil hiç bir şey bilmiyor...





  • Nvidia tarafında da sürücü sorunu bolca oluyor ama Amd kadar dile getirilmiyor. Marka fanatikliğine gerek yok. İki marka kartıda kullanıyorum. Bir taraf sürekli kötülendikçe nvidia tarafına fanatikçe yaklaşıldıkça nvidia fiyatları arttırıp duruyor. Bana hangisi uyarsa olnu alıp geçiyorum. 7000 serisi lansmanı sonrası 4090 gibi 4k 144hz deneyimi vermeyeceğini düşündüğüm için 4090 alıp geçtim.

  • Amd islemcide yaptığı atağı ekran kartında yapamadı. 7000serisinde de yapamaz çünkü yazilimsal olarak çok gerideler. Nvidia fan boylugu ile hic alakasi yok bu muhabbetlerin, fiyat fahişte olsa dürüst olmak lazim yiğidi öldür hakkını ver derler Nvidia hala rakipsiz. Fiyat konusuna gelirsek 35-45 bin tl arasına muhteşem 2k deneyimi yasatan kasalar alınabiliyor.. Kime ne kadar gerekli bu fiyata bu kartlar gerçekten merak ediyorum. İşi veya 4k oyun keyfi icin alan arkadaşlara saygı duyuyorum ama diğer türlü bu paralara yazık günah arkadaşlar. dip not birakin 3090i 2k da 3080 bile harika bir performans veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oinblgue -- 18 Kasım 2022; 5:28:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oinblgue kullanıcısına yanıt

    Ben RX 5700 XT ile 1440P'de bazı ayarları kısarak çok güzel bir şekilde oynayabiliyorum. Benim düşüncem ekran kartı tarafında teknolojinin gelişim hızı bizim ülkenin batış hızından daha yüksek olduğu için paramız değersiz olsa da 3060 ti, 4060, RX 6600 XT gibi giriş seviyesi kartlarda bile çoğu oyunda 1440p oynayabiliyoruz.

  • claswan kullanıcısına yanıt

    E tamam,bu tablodaki 179 dolarlık ryzen 5 5600x 180x20=3600


    Hani nerde bunun kâr payı?veya da gümrüğü?gümrük yok mu yani neden bu fiyat?


    firmalar distribütörlere zaten ürünleri bunları düşünerek uyguna veriyor,şu anki güncel kurla bir ürünün dolar fiyatını 20 ile çarptığınızda güncel olması gereken fiyatı çıkarıyorsunuz.


    1280x20 = 25.600tl


    eğer kurumsal,anlaşmalı bir firma değilsen yurt dışından tek tük sipariş veren küçük bir yersen böyle 32k ya satarsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar şey varken gittin 5600x mi baktın gerçekten?


    AMD ürünleri satmıyor. Yeni nesil işlemcileri neredeyse karsiz satacaklar. Ayrıca işlemci geçen sene cikti dolar düşükken stok yapmışlar belki?


    Daha geçen hafta çıkar çıkmaz 13700kf aldım 9k ha şuan 11.5k oldu hatta stok sorunu var diye tam şuan 14k civarı. Bunu da gel açıkla şimdi.

    Eger satan bir ürün ise msrp üzerine %25-30 ekleme yapıp dolara çevirince tr fiyatını bulursun


    4080 olması gereken satış fiyatı 29k ancak özel tasarım olduğu için fiyatlar daha yüksek olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 20 Kasım 2022; 8:2:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşuna tartışmana gerek yok arz talep ilişkisi, sende ticaret yapsan ve çok hızlı satılırsa sende fiyatını artırırdın

    3000 stokları bitince, yeni bir mining çıkmazsa avrupadaki satış fiyatının karşılığını Türkiyede satacaklar Ekran kartları.

    rastgele asus yada msi mouse klavye vb. ürünün amazon.de ücretine bak sonra Türkiye bak birebir aynı çıkacaktır fiyatır, nadir satılanlar hariç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 20 Kasım 2022; 10:20:34 >
  • Yanında yangın alarmı almayı ihmal etmeyin :)



    45.242 TL ZOTAC GeForce RTX 4090 Gaming AMP Extreme AIRO


    45.242 TL ZOTAC GeForce RTX 4090 Gaming AMP Extreme AIRO




  • Patren kullanıcısına yanıt

    Bende biliyorum arz talep olduğunu ama adam saçmalıyor msrp gümrük kâr payı falan bayağa saçmaladı ve saçmalamayada devam etti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    Türk kültüründe eleştirinin yeri yoktur. Anne baba eleştirilemez. Eleştiri hakaret gibi görünür, Özellikle eğer hükümet veya yönetici söz konusu ise eleştiri kesinlikle kabul edilemez, yanlışı gördüğünüzde söylerseniz hem söylediğiniz hemde yalakaları tarafından hakaret ve tehtide maruz kalırsınız, o yüzden gelişmekte olan ülke kategorisindeyiz ya zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arz-talep yasası, sadece maliyet-alım gücü aralığında geçerlidir; alım gücü, maliyetin altına indiğinde, o ürün ölür.


    Bir diğer konu da her ürün, müstakil değildir, tamamlayıcılarıyla birlikte değerlendirilir. Sony Playstation, ilk neslinden bu yana, maliyetinden çok daha ucuza satılıyor, oyunların tamamlayıcı ürünü olarak üreticinin ondan beklediği fayda, oyunları sattırması. Tamamlayıcı olduğu tek ürün grubu, oyunlar değil elbette, HD standardı konusunda neredeyse tüm dünyayı arkasına almış Toshiba, Full HD standardını oturtmak isteyen Sony'nin elindeki tek silah olan PS karşısında yenildi, 499 dolar maliyetli 299 dolar fiyat etiketli PS karşısında kimse duramadı. İşlemciler de öyle, tamamlayıcı oldukları ürünleri desteklemesi için fiyat avantajlarıyla satılabilirler. Ekran kartı için tamamlayıcılık çok daha az.

  • 32bin TL ye Zotac 4080 almak mı mantıklı yoksa üzerine 3bin daha koyarak Asus Tuf 4080 almak mı daha mantıklı? Servis ve sorunlarıyla nasıl baş edilir bilemedim

  • Fiyat 42.258 e düştü.

  • fx 5200'den beri kişisel bilgisayarlarımda nvidia tercih ediyorum, arada çok çok büyük fark olmadıkça AMD geçmeyi düşünmem bile. Ama son zamanlardaki Nvidianın saçma sapan fiyat politikası, saçma sapan VRAM seçimleri ve yeni getirdiği aptal enerji konnektörü sebebiyle bir sonraki kartım AMD 7. nesil olabilir. Veya eski nesilde kalıp 3090ti düşünebilirim, ama RTX 4 serisi ekran kartı almayı düşünmüyorum (4070 şaşırtıcı bir şekilde güzel bir çıkış yapmadığı sürece).

  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    Valla amd kartları dandik. 6900XT vardı. çekmediğim rezillik kalmadı. Siyah ekranlar wattmanlar bitmek bilmedi. Kart garantide değişti bakalım bu gelen nasıl olacak. 6950XT gönderdiler sağolsunlar. Gelince direkt kapalı kutu satsam mı diye düşünmüyor değilim.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.