Şimdi Ara

307 soğutma suyuna yağ karışması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan yaklaşık 1 ay önce sabah aracımı çalıştırdığımda yol bilgisayarında yağ alarmı verdi. Kısa süreli bikaç tur attım ve aracımı stop ettim ve tekrar çalıştırdım. Bu işlemi 3-4 defa tekrarladım ve sonunda yağ alarmı vermeyi kesti. Yağın değişimine daha 3 ay vardı. Hiç vakit kaybetmeden yetkili servise gittim ve kontrol ettirdim. Servis 200-300 gr kadar yağ eksilttiğini ve bununda normal olduğunu söyledi. En son yağ değişiminde bidonunun dibinde 300- 400 gr yağ kalmıştı ve bu yağı bana verdiler bende bagajda gezdiriyodum. Ustalar bu geçen seferden kalan yağı motora ilave ettiler ve 1000 km sonra kontrole gel bir daha bakalım dediler ayrıca servis ustaları araçla tecrübeye çıktılar gelen sesleri dinlediler ve araçta hiçbir sorun olmadığını ve zaten 2006 model 47000 de bir araç olduğunu söylediler. Bu sabah aracımın sol kelebek camını park halindeyken kırmışlar ve ben camı değiştirmek için başka bir yetkili servise gittim. Aracın camını değiştirdikten sonra aracımı almaya gittiğimde hasar departmanındaki arkadaş bana aracın kontrolleri yapılırken soğutma suyuna yağ karıştığını gördüklerini söyledi ve bunun çok yüksek maliyetlere yol açabileceğini söyledi. Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlamaları için aracımı müsait bi gün bırakmamı detaylı olarak araştırılması gerektiğini söyledi. Bu duruma çok canım sıkıldı arkadaşlar. Ben aracımı hiç zorlamam vitesleri 3000 devirde değiştiririm yağına suyuna bakarım hararet göstergesini sürekli kontrol ederim ve bugüne kadar hiç hararet yapmadı aracım.

    Soğutma suyuna yağ karışması hangi sebeplerle olur masrafı nedir bu şekilde kullanmam sakıncalımı nelere dikkat etmem gerekiyor illa yetkili serviste yaptırmak şartmı bilgilendirirseniz minnettar kalırım.

    Saygılarımla.







  • Öncelikle geçmiş olsun...
    Soğutma suyuna yağın karışmasının iki sebebi vardır.
    - Ya Silindir kapak contasını yakmışsındır
    - Ya da silindir kapağında çatlak vardır...
    Maliyetine gelince...
    özel bir serviste yaptırırsan en az 300-400 TL işçilik ödeyeceksiniz, 200 TL kadar üst kapağın taşlanmasına para vereceksiniz...
    Bununla beraber yağ, yağ filtresi, antifriz... (Fiyatlarını yazmıyorum)
    Ve çok hassas biriseniz yeniden triger kayışı (set olarak) (Fiyat yazmıyorum)
    Tabi bunun yanında devir daim pompası, termostad ve radyatör kontrolü...
    Büyük geçmiş olsun...
    NOT : Bu yazdıklarımın hepsini yaptırmak zorunda değilsiniz, ama bu araca uzun süre binerim diyorsanız bence yaptırmalısınız...
  • Öncelikle verdiğin bilgiler için ve iyi dileklerin için teşekkür ederim. Biraz önce aracımı park ettiğim yerden aldım ve yaklaşık 500 metre yol yaptım en fazla 5 dk çalışır durumda kaldı motor. çalıştırdığımda hararet sıfırdı park ederken baktım 60-70 arasındaydı hava sıcaklığı 13 derece. bu kadar kısa zamanda hararetin bu dereceye yükselmesi normalde de olurmu yoksa benim aracımdaki problemden dolayımı bu kadar yükseldi. Bide bugün gittiğim yetkili servisteki arkadaş bu sorunun belkide motorla ilgisinin olmayabileceğini yağ filtresinminin altında bi takozun delinmiş olabileceğini bu yüzdende soğutma suyuna yağ karışabileceğini söyledi. Bu ihtimal nedir acaba böyle birşey olabilirmi ?
  • Yazmayı unutmuşum...
    Bir de conta takımı var :( (Fiyat bilmiyorum)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.