Şimdi Ara

307 benzinde ilk çalıştırmada rolanti düşmesi, titreme ve çiğ benzin kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Affınıza sığınarak ayrıntılı bir şekilde sorunumu anlatmak istiyorum. 2004 model 307 1.4 90 beygir benzinli ve atiker nanofast LPG li 225 binde aracım var. Sıralı sistem aracım ilk çalıştırmada benzinle çalışıyor. Motor soğuk veya sıcak fark etmeksizin çalıştığı zaman rolanti 900 lerde çalışması gerekirken 400 kere kadar düşüyor. Bı esnada gaza basarsan rolanti yükselmiyor ve egzozdan pat diye ses geliyor. Bu olurken araba sarsılıyor.
    Bu nasıl başladı ne neler yapıldı onuda anlatayım. Aracında benzinde biraz titreme vardı ve LPG ye geçince titreme kesiliyordu. Ustam würt katkı maddesi koymam önerdi. Bende katkı maddesi koydum ve 40 litre benzin aldım. Bir hafta ışık yanana kadar benzinde kullandım ve titreme kayboldu. Daha sonra LPG ayarı yaptırdım ve ne olduysa ondan sonra oldu. Araba benzinle çalıştığı an rolanti düşmesi, tekleme ve egzozdan çiğ benzin kokusu veriyor. Bunun üzerine pompayı set olarak değiştim iki enjektör değişti ve diğerleri temizlendi ve arabada herhangi bir sorun olmadığı söylendi sadece bu sorun 15 saniye kadar sürüyor. Arabayı benzinde kullanırken herhangi bir sorun, performans kaybı veya stop etme yok. Direk LPG düğmesine basılı tutup aracı LPG ile çalıştırdığımda en ufak bir sorun titreme tekleme yok. LPG enjektörleri gaz kaçırması ihtimaline karşı LPG vanalarını kapattım ama yine aynı sorun devam etti. Daha önce sorunum yokken küçük bir titreme yüzünden würt kullandım. Herşey ondan sonra başladı. Belkide tesadüftür. Sizce sorun ne olabilir. Bu arada arabada yağ ve su eksiltme yok. Uzun ve karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın arkadaşlar. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.







  • Cihaza bağlandığında application fault dışında bir arıza görünmüyor. Bu arızayı önceden de verirdi ve arabaya herhangi bir olumsuz etkisi yoktu.
  • Sübap sorununa benziyor. İlk çalıştırmada belli eder zaten araba birazcık ısınınca geçer. Ben sübap ya da trigerde kaçıklık var diyorum
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Bu sorun aniden gelişti. Sübap olsa daha önceden yavaş yavaş belirti göstermez miydi? Direk LPG ile çalıştığında herhangi bir titreme, rolanti dalgalanması olmuyor. Arabada yağ ve su eksiltme yok. Performans kaybı yok. Motor gayet canlı. Ne oluyorsa benzinde çalışma da oluyor ve 15 saniye kadar oluyor. Sonrasında herşey düzeliyor. Sübapta sorun olsa cihaza bağlanınca göstermez mi? Trigere de bakıldı. Herhangi bir sorun yok dendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademgzl555@gmail.com -- 16 Eylül 2020; 11:59:13 >
  • ademgzl555@gmail.com A kullanıcısına yanıt
    O zaman benzin enjektörlerine bakılsın işeme yapıyordur bu yüzden ilk çalıştırmada silindire fazla benzin giriyordur. Ya da benzin geri dönüş valfi de olabilir hocam
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Hocam benzin enjektörleri den iki tanesi değişti. Değişmeyenlerde sökülüp temizliğe gitti. Herhangi bir sorun yok denildi. Daha sonra ben pompayı söktürdüm ve yeni pompa ile değiştirdim. Değişim yaptıktan sonra carbon clean yaptırdım ama değişen bir şey olmadı. Enjektörlere benzin yeterli basınçta geliyor. Herhangi bir sensör bozulmuş olabilir mi? Aklıma başka da bir şey gelmiyor
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Benzin geri dönüş valfi nasıl bir şeydir? Geri dönüşü pompa yapmıyor mu ya da ayrı bir parça mı var? Valfte olsa sorunu sürekli yapmaz mı?
  • ademgzl555@gmail.com A kullanıcısına yanıt
    Normalde tam tersi olur boyle sorunuda ilkkez duyuyom benzinde bozuk LPG'de düzgün :)

    Hakket cok garip yani boyle bi hata olmasi mumkun degil motor aksamindan degil o zaman lpgde duzgun calisiyorsa benzin enjektörü,benzin pompasi beyin hatasi vs bisi olabilir
  • Motor bloğuna durduğu yerde bir şeyler kaçıyor. Bu conta dan su olabilir. Conta kaçak testi yapılır.
    Yakıt olabilir yakıt sistemine karbüratöre bakılır.

    Motor çalışınca hararet ile blok içini temizliyor düzeliyor.
    Conta kaçak testi yaptırmanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 16 Eylül 2020; 12:44:40 >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Forumda bu konularla ilgili bir sürü şey okudum denedim ama olmadı. Belkide küçük bir ayrıntı var ama bulamıyoruz. Aklıma buji de geliyor veya bobin. Bunlar olsa neden benzinde çalışınca 15 saniye sorun yaratın. Sürekli yapması gerekir diye düşünüyorum.
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Conta da kaçırma olsa motor suyuna yağ kaçırmaz mı ya da contadan olsa yağ veya su eksilmez mi? Yağ ve su eksiltmesi yok. 10 bin bakımlarını asla aksatmam. Her sene antfriz değişirim. LPG düğmesine basılı tutup direk LPG ile çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor araba.
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Hocam arabada kalbülatör yok. 307 1.4 90 beygir benzin lpgli. Uzun yol da yapıyorum stop etme performans kaybı su veya yağ eksiltme ya da farklı bir sorun yaşamıyorum. Sadece benzinde çalıştığı an 15 saniye kadar ne oluyorsa oluyor. Ondan sonra bir sorun kalmıyor.
  • Lpg ile düzgün çalışma kısmını atlamışım. Yakıt haritası bozulmuş olabilir. Eğer akü sökmek benim araçtaki gibi sıkıntı değilse gece aküyü sökün sabah takıp çalıştırın. Sorun devam etmezse belli bir süre benzinde kullanıp yakıt haritasını tekrar yapmasına izin verin.
    Dün başka bir konu için egzos patlamasını araştırmıştım. Yakıt fakire düştüğü durumda yapıyor. Yani ilk başta yeterli benzin sağlayamıyor. Bu nedenle Rölanti de düşebilir. Siz gaza bassanızda yeterli benzin vermiyor ama oksijeni artırdığı için patlama oluyor. Motora zararı büyük diye okumuştum. Nedeni bulursanız çözümü de bulursunuz diye yazıyorum.
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Hocam cumartesi günü akşam 850 kmlik uzun yıla çıkacağım. Sabah Akü kutup başını sökerim depodan LPG yi kapatır ve LPG sigortasını sökerim. Uzun yolda benzin kullanacağım. İnşallah dediğiniz gibi olur ve araba düzelir. Sonucunu yazarım hocam. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Bence o kadar uzun yola gerek yok. Bu akşam deneyin. Olmadı başka şeye bakılır. Mesela örnek olarak lpg regülatörüne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 16 Eylül 2020; 13:30:13 >
  • Lpg den benzine gecis sicakligina baktirdinizmi yada biliyorsaniz kac su anda
  • Oxygen__ kullanıcısına yanıt
    LPG ye geçiş sıcaklığı 40 olarak ayarlattım hocam
  • Çok büyük ihtimalle subap sorunu. Benzer sorunu yaşadım lpg regülatörü dahil birçok şeyi değiştirdim, subap sentil ayarı yaptırınca düzeldi.
  • Ateşleme elemanlarına da bir bakın baktırın hocam. Soğuk sıcak farketmiyor demişsiniz rölanti valfine ve sensörlere de bir baktırın. Krank sensörü fln bazen sıkıntılar çıkartabiliyor ama varsayım tabi bunlar.
  • Rölanti valfi gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.