Şimdi Ara

3000 TL ye alabilecegim en iyi LED yada PLAZMA TV hangisi????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akadaslar herkese selamlar.

    2 gundur forumda neredeyse okumadigim televizyon basligi kalmadi. Buna ragmen halen bir fikir sahibi olabilmis degilim.

    Onclikle LED, PLAZMA ve LCD televizyonlar arasindaki farklari anlamaya calistim ama herbirinin digerine karsi artilari ve eksileri var.
    Yinede kendimce bu ucunun arasindan LCD televizyonlari eledim. Bilmiyorum belkide yanlis bir cikarim ama anladigim kadariyla LCD aralarinda en kotuleri.

    Plazmalarin omurleri kisa olmasina ragmen (gunde 8 saat izlense yaklasik omru 5-6 yil, zaten ozamana kadar kesin yeni TV ler cikacagi icin degistiricez) en iyi televizyon Plazma gibi geldi ama dedigim gibi yinede LED ve PLAZMA arasinda kaldim. Bu tercihi yapsam bile birsuru marka ve model var, daha o asamaya gelemedim ama bana yardimci olabilecek arkadaslar varsa gercekten cok sevinirim.

    Televizyona guzel bir ses sistemi baglamayi dusunuyorum, ama yinede televizyonun kendi sesi iyi olsa iyi olur. Bunun yanisira tum formatlarda ozelikle mkv. formatindaki dosyalari acarken ve altyazilarinda problem cikarmayacak. Pek fazla ozellik aramiyorum aslinda ama birde tv pencerenin karsisinda duracagi icin paramamasi lazim.

    Forumda okuduklarimdan anladigim Samsung ve Sony nin TV lerinin en iyileri oldugu. Bu markalardan yada baska herhangi bir marka ve model televizyon tavsiyesi yapabilecek arkadas olursa gercekten cok mutesekkir olurum. Zamanim var, eve yerlesmeme daha 4 ay var ama simdiden arastirma yapmak istiyorum.

    Ilginize tesekkurler...







  • selam...

    piyasada led tv diye satılan tv ler aslında lcd tv sadece arka aydınlatmada floresan yerine led lamba kullanılıyor . ses olarak çok fazla birşey bekleme ancak kesinlikle tatmin edici ses veriyor tv ler.

    kullanım amacın tam olarak nedir bunları belirtirsen daha sağlıklı seçim yapabilirsin mesela sd yayın ağırlıkta olcaksa tavsiyem plazma tv olur pc bağlantısı ve oyun ağırlıklı olacaksa lcd tv almak daha mantıklı .

    ayrıca plazma tv parlama yapar benimki gece bile parlıyor bazen ama benim için problem değil kişiye göre değişir takıntılı biriysen problem olabilir senin için...

    eğer film ağırlıkta olacaksa (öyle tahmin ediyorum) plazma tv al bence ve biraz bekle 2011 model panasonicler geliyor 3000 tl ye güzel bi g30 alırsın ...
  • pascall35 cevabin icin tesekkurler.

    Soyledigin gibi film agirlikli olacak. mkv formatini sorunsuz calistirabilmesi bu yuzden onemli. Daha cok interenetten inndirdigim filmleri izleyecegim. Televizyonla birlikte ses sistemide almayi dusunuyorum ama toplam butcem yine 3000 tl olacak. Ama yeteri bir ses donanimi varsa almayadabilirim.

    Konu hakkinda pek bilgili olmadigim icin tam olarak ne istedigimide anlatamiyorum belki ama HD uydu alicida almayi dusunuyorum. Yani SD yanisira HD yayinlarida izleyecegim. PS3 yada XBox gibi bir oyun konsolum yok ama belki ilerde olabilir. Baglanti yapilip oyun oynatabilmesi yeterli oyun icin, cok birsey beklemiyorum. En fazla bilgisayari baglayip PES oynarim:)

    Isin ozu arkadaslarla birlikte oturup sinema havasinda film izleyebilecegim bi tv ariyorum. Okuduklarimdan simdiye kadar anladigim kadariylada LED TV alacaksam Samsung, Plazma alacaksamda Panasonic tercih etmem en dogru karar olacak sanirim.

    Cevabin icin tekrar tesekkurler.




  • 42 Panasonic GT20 plazma aldım.

    LED TV almak için çıktımve bunu aldım.


    2000 liraya aldım, ucuz olması bu kararı vermemde etkili oldu, 200 liraya gözlük, 220 liraya sehpa aldım, bi de HDMi kablo derken bana maliyeti 2.450 lira.


    1000 liraya da sistem alıcam, toplamda 3500 tl ye manyaqk bir setim olacak.


    3d özelliği ve MKV oynatması artıları



    Eksileri ise, çok ısınıyor alet , biraz kalıcma çerçevesi var ve çok elektrik yakıyor.


    Bana göre D serisi Samsungları bekle
  • Fiyat uygun gorunuyor. Sehpa almayacagim. Bende arti olarak tabi yaninda hediye vermezlerse gozluk, HD uydu alici ve ses sistemi dusunuyorum. Almayi dusundugun 1000 TL lik sistem hakkinda bilgi verebilirmisin.

    Az once bir arkadasin mesajlarini okudum. Oda iyi goruntu alabilmek icin gerekli seylerden bahsetmis. Mesela canak ile uydu alicinin arasindaki kablonun fiberoptik olmasi, receiverinin iyi olmasi gibi filan. Isin icine girince kafam iyice karismaya basladi. Ama edindigim bilgilere gore istedigim TV ve sistem soyle birsey olmasi gerekiyor.

    EKRAN BOYUTU 46" ve ustu
    RESİM GÖSTERİM HIZI 200HZ (3d icin 120HZ den fazla olmasi gerektigi soyleniyor.)
    YÜKSEK KALİTE YAYIN FULL HD
    USB 2.0 Mp3,Jpeg,DivX,Mkv
    ELEKTRİK TÜKETİMİ (ÇALIŞIRKEN) 140 W ve alti (Plazmalarda az yakan bir model bulamadim )
    HD Uydu alicisi (En iyileri Atlanta ve Dreambox zannedersem; birde disigturk uyesi olursam ayni receiveri kullanabiliyormuyum yoksa digiturkun verecegi receiverimi kullanmam gerekiyor)
    Baglanti icin fiberoptik kablo
    Guzel bir ses sistemi

    Bunlar haricinde iyi bir sistem icin gerekli baska birsey varmidir acaba? Zamanim var, D serisi Samsunglari bekleyebilirim. Ama ciktiginda yine konu hakkinda pek bilgili olmadigim icin sizlerin bilgilerine basvuracagim:) Bu arada sitede okadar dolasmama ragmen ayni segment TV ler arasinda yapilmis bir ankete astlamadim, varsada gormedim. Boyle birsey yapilsa guzel olmazmi? Mesela fiyat araligi olabilir 1500-2000 TL, 2000-2500 Tl arsindakiler gibi yada ozellikleri birbirine yakin TV ler arasinda hangisinin daha iyi olduguna dair bir anket yapilsa bence guzel olur.




  • tavsiyem izleme mesafen uygunsa kesinlikle 50'' alman panasonic 50'' cok pahalı benım sana tavsiye edeceğim 2 model var samsung-ps50c430 ve lg 50pj350 bu iki model plazma tv fiyat performans olarak öne cıkıyorlar full hd olmadıkları için ileride alacağın hd receiver ile harika sonuçlar alırsın media player olarak samsung c430 modeli çok başarılı .mkv oynatıyor altyazılar sorunsuz (bende 42'' i var ) lg pj350 serisi video oynatmaz servis menüsünden aktif edilebiliyor ancak bu şekilde sorun yaşayanlar var. ortalama her iki tv yide 1600 tl fiyatla bulabilirsin kalan paraylada ses sistemi + hd receiver al bak keyfine...

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascall35 -- 10 Nisan 2011; 18:34:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.