Şimdi Ara

3000 $ maaşla İran'da çalışır mısınız? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
2
Favori
36.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dinle...!!

    İranda Esnaflık yapan Türk kişiyi. Yanında ki komşusu yani İranlı. Şikayet ediyor. Ne demiş biliyormusun. Allaha küfür etti. Hep küfürlü konuşuyor diye İftira atmış. Bizim Türk ü hemen hapise atmışlar. Hakkında İdam kararı çıktı.. Ailesi perişan. Yanlış bilmiyorsam o zamanın CH. Başkanı A. Gül kurtarıyor.. İnternetten bir araştır bakalım..
    Demek istediğim" İran" hele hele İdam olan Ülkeler den Uzak duracaksın. (Gezi olayı başka) Ama yaşamak. Düşündürücü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para gençlikte kazanılır bunu unutma. Antalya da bir çok iranlı tanıdım senden benden modern

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazuistik kullanıcısına yanıt
    Rasht diye kuzey bölgesinde gilan eyaletine bağlı bir şehir hazar denizine yakın noktada ağırlıklı azeri türklerinin yaşadığı bir bolgeymis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yalan olmasın BENCE yoksulluk maaşının 1 ₺ üstü bile 4 kişilik bir aileye yetiyorsa (Allah şerden korusun) beklenmedik ağır bir durum haricinde yaşarsın ve İran riskine girmene gerek yok.
    Çocuğunuz yaşı küçük, hayattaki amaçlarınızı gerçekleştireyim derken gerçeklerden kopmayın çocuğunuzu hayata hazırlayın.
    Ve Para sıkıntısı olmayan bir durumda iseniz daha fazlası gereksiz fazla çalışma olabiliyor Öyle ki hayatı yaşamayı unutabiliyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk olmasa belki gidilebilir ama birde aylık 10bn tl geliriniz varmış kusura bakmada deli mi ..... seni ufacık çocuğunu bırakıp gideceksin. Bizim aile 2 emekli maaşı ile geçiniyor oda 3.600 ₺ civarı sen düşün toplamı bide bu (1.700+1.900) (1 öğrenci + 1 işsiz daha var) yani gelecekten öte sıkıntın var ise bizim gibi insanların yok olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redali -- 23 Eylül 2019; 20:20:40 >
  • Çocuk olmasaydi calisilirdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı maas civarı Afganistan da veya mısır olmak üzere iş teklifi aldım. Ben eşimin maaşı da 10 bin TL civarı. Benim çalışmam 40 güne 20 gün olacak şekildeydi kabul etmedim. Yıllarca arazi işi yaptım insanın aile hayatı altüst oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pitx1 kullanıcısına yanıt
    Benim de iranlı arkadaşım var inanır mısın siz türkiyede dinî daha çok takıyosunuz diyodu kendisi sadece yasalarda uygulandığını yasalar ve polisten gizlendiği sürece halkın çok takmadığını söyledi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amerika ile bir bağlantın olmayacaksa ben olsam tercih ederdim. Sonsuza kadar uzakta değilsin sonuçta 15 gün de ailenle geçireceksin
  • İran a hic gitmemiş insanlarin yorumlariyla dogru karar verilmez, mis gibi memleket al colugunu cocugunu ayda 2 bin dolar kenara koy bir sure calis don, on bin tl toplam kazanc ile anca gecimini saglarsin Turkiye de buyuk sehirlerde. İran oldukca huzurlu bir ulke. Bilmeyen için buyuk cesaret gerektiren bir karar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar İran'a gitme deneyiminde bulundum. Dışarıdan bir turist olarak göründüğü gibi değil. Türkçe anlayan sayısı çok fazla. Nüfusun %25'i anlıyor diyebilirim. İslam ülkesi olduğu için biraz alışmak gerekiyor. Ve hata yapmamalısınız. Yiyecekleri Türk mutfağına yakın. Kebap kültürü çok fazla. Pilavla birlikte veriyorlar yemekler açısından sıkıntısı yok. Ulaşımda kadınlar ve erkekler ayrıdır. Mesela kadınlara özel taksileri var. Otobüste de arka bölümde kadınlar oturuyor önde erkekler. Amerika ve İran durumu biraz kızışık onu da dikkate alın derim. Söyleyeceklerim bu kadar hakkınızda hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam 5 dk durmazdım
  • Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle giderim,ben 56 yaşın tecrübesiyle söylüyorum ki daha önce ailemi bırakıp bursa ve bilecik uzak diye gitmemiş biri olarak söylüyorum elbette zorluklar olacaktır,burada bugün işin olsa bile yarın için umutlumusunuz,oğlumu çıkan ilk fırsatta yurt dışına yolladım giderken orada kalıp tutunmaya bak,duydunki ben ölmüşüm düşünme bile kendini kurtar dedim,Ülkemi seviyorum ama şartlar olağanüstü kötü,giderken eşini ikna etmelisin,edemezsen huzursuz olursun konuş anlat,ikna et ve git kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EĞİNLİ -- 24 Eylül 2019; 0:36:3 >
  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    İnsan bazı şeyleri kendinden bilirmiş derler sen neler yaşadın bilmiyorum. Nasıl bu kadar aşşalık olabiliyorsun onu aciklasana, senin baban gitseydi annenin dolarları başkasıyla mı yerdi yani dediklerinden bunu anlıyorum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla bende yurt dışında çalışıp Türkiye’de yaşıyorum. Ben bir ay çalışıp bir ay tatil yapıyorum. Sana sunulan şartları iyi düşünmeni tavsiye ederim , İran riskli olabilir iyice araştır , bence İran’la iş yapan Türk firmalarının avukatlarıyla görüşmeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 Bin TL gelirimiz var diyorsun. Ya kendine macera arıyorsun. Yada Allah dan belanı. Bu soruyu sorman bile saçma olmuş. Otur oturduğun yerde. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tribalenfeksiyon

    İran a hic gitmemiş insanlarin yorumlariyla dogru karar verilmez, mis gibi memleket al colugunu cocugunu ayda 2 bin dolar kenara koy bir sure calis don, on bin tl toplam kazanc ile anca gecimini saglarsin Turkiye de buyuk sehirlerde. İran oldukca huzurlu bir ulke. Bilmeyen için buyuk cesaret gerektiren bir karar.
    Pes vallahi billahi pes. 10bin TL ile ancak geçimini sağlarsın demişsiniz. Diyecek söz bulamıyorum artık. Asgari ücretle çalışıp 2-3 çocuk okutanlar her yıl bir organını satıyor o zaman öyle geçiniyor. Hayretle okuyorum bu forumdaki bazı mesajları. 1000 TL den söz ediyor gibi konuşuyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şartlar güzel bence ama herhangi bir yerde çalışabilirdim ama o yer İran olunca insan ister istemez tırsıyor. Misal belki ABD vizesi alamazsın sırf bunun için bilmiyorum ama insanın aklına geliyor öyle yaptırımlar varsa gitmem.

    Bu arap coğrafyası ve kültürünfen etkilenmiş coğrafyaların hepsi sıkıntılı Türkiye'de dahil sağolsun Atatürk olmasa daha da boka batacakmışız keskin sınırlarımızla ayrılmışız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AegonTheUnlikely -- 24 Eylül 2019; 9:50:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 2500 dolarla gemide çalışıyorum ispanya fransa arası hat. giderim falan yok olduğu gibi cukka Türkiye de zaten sigortam var bekar adamım arkama dönüp özledim ölüyorum hasretinden diyeceğim kimse de yok bana kolay geliyor yeni evliysen biraz zor gelir ama alışmak insanın doğasında var insan 20 gün içinde başka bir ortama adapte olup uyum sağlayabiliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.