Şimdi Ara

3 Yıl Corsa B Tecrübem/İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu yazıyı yazmamın amacı Corsa B hakkında bilgi almak isteyenlere yardımcı olmaktır. Vereceğim bilgiler baştan söylüyorum kendi izlenimlerimdir, farklı düşündüğünüz konularda fikrinizi belirtebilirsiniz.
    1997 model 1.4 Gls Corsa aracımı yaklaşık 3 yıl önce 15bin liraya aldım. Aldığım dönemde daha temiz olanları 16 ve üstüne alınabiliyordu. Yakın bir zamanda ise ilk aracıma veda ettim. Şimdi gelelim kısım kısım izlenimlerime.

    Dış, İç tasarım
    Corsanın bu modelleri 93 yılında üretime başladı ve 2001 civarı son modelleri ülkemize geldi. Bence yaşıtı ve muadili araçlara göre oldukça sempatik ve daha modern bir tasarımı var. Hala yollarda gördüğümde aynı yaşta ki polodan daha çok hoşuma gidiyor mesela.
    Aracın içi ise oldukça sade tasarımlı. Yine beğendiğim simetrik bir göğüs tasarımı var. İç mekanda ki en büyük sorun küçük eşyaları veya içeceğinizi koymak için yeterli aksesuar veya alanların olmaması. Sigara kullanmadığım çoğunlukla küllüğü kullanırdım, telefonu da bacağımla koltuk arasına sıkıştırarak giderdim. Torpido üstü veya küllüğün altında ki bölmeler çok kullanışlı değil. Beğendiğim bir diğer özellik ise küçük olmasına rağmen hatchback olduğu için çok kullanışlı olması. Arka koltuğu yatırdığınızda normal bir kullanıcın pek çok ihtiyacını karşılayabilecek seviyede. Tek seferde 6 kişilik masa ve sandalyeleri bir de yolcuyu sığdırmayı başarmıştım.
    Koltuklara gelecek olursak bakıldığında küçük ve ince görünmelerine rağmen gayet rahatlar. Sürücü koltuğu doğru ayarlar yapıldığında uzun süreli kullanımda bile rahatsızlık vermiyor. Ailemin aracı Bora'nın koltuklarıyla karşılaştırırsam Corsa çok daha rahat. Arka koltuklarda bu modellerde başlık yok ancak 2000 ve 2001 de var sanırım.
    Aracın orta dikiz aynasına baktığınızda tüm arka camı tamamiyle görecek şekilde ayarlanmış bu sebeple geri görüş konusunda sıkıntı yok ancak yan dikiz aynaları olması gerekenden biraz ufak ve daha önemlisi gövdeye çok yakın olduğu için çoğu yerde yetersiz kalıyor. Yan dikiz aynası demişken, tasarımdan dolayı bu aynalar katlanmıyor sadece yerinden çıkabiliyor bu da özellikle otomatik araç yıkama makinelerinde soruna sebep oluyor. Bu corsaları yıkama makinesine sokmanızı tavsiye etmem çünkü yan dikizler düşüyor ve takması bazen uğraştırabiliyor.
    Ön ve yan görüş açılarında karşılaştığım büyük bir problem yok gayet yeterli.

    Motor,Donanım,Arızalar
    Benim kullandığım 1.4 16 valve 90 beygirlik modeliydi. Söylemeliyim ki aracın en beğendiğim yönü motoru. Oldukça sportif ve devir çevirmeyi seven bir yapısı var ve sesi çok tatlı. Tabiki kasanın hafifliğinin katkısıyla çok seri ve özellikle şehir içinde performans anlamında kesinlikle üzmez. Vites oranları kısa. Tek dezavantajı torku biraz düşük, yolcu/yük arttıkça performanslı kullanımdan aldığınız zevk diğer araçlara göre daha fazla düşüyor. Sağlamlık anlamında motorun genel olarak bir sorunu yok ancak yaşın getirdiği pek çok arızanın dışında kronik arızaları da yok değil.
    Kullanımım boyunca haylice arıza yaşadım. Bunlar benzin pompası arızası, marş motoru arızası, devirdaim pompası, silecek su motoru, bobin, teker bilyaı vs aklıma gelmeyenler vardır. Bunlar içinde bobin kesinlikle kronik bir arızadır, opelin bu yıllardaki aracını kullananların ellerinde yedek bulundırmasını tavsiye ederim. Açıkçası dönem dönem karşıma çıkan bu arızalar en çok araçtan soğumama sebep olan şeylerdi. Belki aynı yaşta başka bir araç olsa yine bu kadar arıza çıkardı bilmiyorum. Aracı aldığımda öğrenci olduğum için bu arızalar beni çok zorluyordu ancak düşününce bunun yerine daha yeni bir aracım olsaydı 10 yerine 2 arıza çıkarsaydı yine aynı hatta daha fazla masraf çıkarırdı diye düşünüyorum nispeten uygun yedek parça fiyatlarından dolayı.
    Zamane B sınıflarında olduğu gibi çok donanım zengini bir araç değil. Hidrolik direksiyon, ön iki otomatik cam, klima, sürücü airbag ve yine son modellerde ABS ve yolcu hava yastığı, far yükseklik ayarı gibi özellikleri var.

    SÜRÜŞ DENEYİMİ,YAKIT. Hidrolik direksiyonun serte yakın bir yapısı var buda kontrol hissini artıyor ancak park gibi manevralarda kimisine göre biraz yorucu olabilir. Yol tutuşu açısından sürücüsünü üzeceğini düşünmüyorum, karşılaştırmak gerekirse ailecek kullandığımız megane 2 den çok daha iyi güven veren bir yol tutuşu var. Araçta orjinalinde küçük tabanlı lastikler kullanılıyor ben biraz daha genişini kullanmanızı tavsiye ederim en azından 185 ve üzeri. Yukarıda da belirttiğim gibi gayet seri bir otomobil, kalkışlarda ani hızlanmalarda gözünüze çok daha yeni ve hatta yüksek cc li otomobilleri kestirebilirsiniz ANCAK bu arabanın en büyük sorunu fren mevzusu. FRENLER YETERSİZ ARKADAŞLAR! Bakımı yapılmış parçası değişmiş olsun yine frenler KESİNLİKLE güven vermiyor. 3 yıl bu arabayı bu frenlerle kullanmanın sonucu çok daha dikkatli bir sürücü oldum çünkü frene güvenmiyorum her zaman takip mesafemi korudum, mümkün olduğunca 90 km/h üzerine çıkmadım. Size de aynısını tavsiye ederim.
    Şehir içinde kullanması oldukça keyifli ve pratik bir araba. Park etme zorluğunun olmaması da büyük bir artı.
    Olumsuz durumlardan biri ise aracın fiziksel olarak küçük olması ve diğer sürücülerin daha az yol vermesi. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Ankara da Corsayı ve Borayı kullanırken bu farkı rahatlıkla görebildim.
    Yakıt konusu bildiğiniz gibi oldukça subjektif bir konu. Araçtan araca ve sürücüsüne göre çok değişiklik gösteriyor. Kendi kullanımımda Ankara şehir içinde 9-11 litre arası LPG tüketimi vardı. Yolculuğum genelde ostim-beytepe kampüsü arası 70-90 arası hızla olurdu.

    Genel Değerlendirmem
    3 yıl/30 bin km boyunca neredeyse hiç şehir dışı yolculuk yapmadım, eğer sizin bu yönde fazla planlarınız varsa en azından C segmenti bir araç bakmanızı tavsiye ederim Corsa B bunun için uygun bir araç değil. Sebebi ise dediğim gibi kısa oranlı bir şanzımanı var ve bunun dışında yol ve rüzgar sesi uzun yolculuklarda çekilecek seviyede değil. Benim gibi öğrenciyken alacaklara tavsiyem ise biraz daha sabredip yürütme masrafları daha düşük olan, daha az arıza çıkaracağını düşündüğünüz Abs li ve daha güvenli araçlara yönelmeniz. Bu konuda Japon araçların daha iyi olduğunu düşünüyorum ama sizin görüşlerinizi almayı isterim.
    Kısaca artı ve eksi yönlerinden bahsedecek olursak
    Neden Corsa B alınır;
    -Şehir içi pratiklik
    -Uygun ve bulanilir yedek parça
    -Bu fiyata daha iyisi çok az
    -Gayet seri olması

    Neden alınmaz;
    -GÜVENLİK! İmkanınız varsa daha yeni ve güvenlik donanımı olan araçlara yönelin. Canınızdan, sağlığınızdan daha önemli hiç bir şey yok
    -Yakıt biraz fazla
    -Yaşı dolayısı ile arızaların ardı arkasının kesilmemesi
    -Kalabalık aile iseniz alınmaz.

    Umarım bu araca yönelecekler için faydalı bilgiler verebilmişimdir. Sağlıcakla güvenle kalın.







  • Eşimin kız kardeşine 2012 yılında üst komşumun 98 model gls sini aldım (kocaelinden konya ya götürdük) ve üst komşum aracın ilk sahibiydi şu anda da 6 yıldır bizde araç dile kolay tam 20 yaşında ve hep acemi bayanların kullandığı bir araba ama daha 1 kez bile arıza vermeyi bırakın sanayiye gitmişliği yok.
    Konyaya gittiğimde opel sevgimi bildiğimden bi bak bakalım sağından solundan ses geliyor mu diyerek bazen bana kullandırıyor araba canavar canavar

    aracı ne kadara sattıınız acaba, kaç km de idi.
  • Keşke bana da öylesi denk gelseymiş. Özellikle ikinci el çok şans işi tabi. 18 bin liraya sattım yaklaşık 1 ay önce. 165 bin km iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dncsnn.93

    Keşke bana da öylesi denk gelseymiş. Özellikle ikinci el çok şans işi tabi. 18 bin liraya sattım yaklaşık 1 ay önce. 165 bin km iyi.

    Kurban bayramında bana sormuştu ne kadar eder diye bende 18000 civarına satabiliriz demiştim demek ki yanılmamışım

    Bir detayıda atlamayayım bizim arabada lpg yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de corsa b yi 98 aralıkta 0 kilometre olarak almış ve 2015 haziranda satmış biri olarak 16 sene boyunca rutin bakımlar + fan müşürü dışında tek bir vidasını bile değiştirmeden sıfır sorunla kullandım. Hatta o kadar memnun kaldım ki corsa b yi sattıktan sonra gidip corsa d aldım. Ama şunu söyleyebilirim ki corsa b yılına göre değerlendirildiğinde corsa d den kat kat daha başarılı bir model. Almayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla önerebilirim fiyatına göre çok güzel bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

    Ben de corsa b yi 98 aralıkta 0 kilometre olarak almış ve 2015 haziranda satmış biri olarak 16 sene boyunca rutin bakımlar + fan müşürü dışında tek bir vidasını bile değiştirmeden sıfır sorunla kullandım. Hatta o kadar memnun kaldım ki corsa b yi sattıktan sonra gidip corsa d aldım. Ama şunu söyleyebilirim ki corsa b yılına göre değerlendirildiğinde corsa d den kat kat daha başarılı bir model. Almayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla önerebilirim fiyatına göre çok güzel bir araç.

    Hocam d kasa 1.3 cdti 75hp, 2009 2010 makyajsızların piyasası nasıl? Essentia da olabilir. Abs klima, göstergediki yakıt bilgisini falan veriyor olsun yeter.

    35 bine 120 bin kmde falan bir şey denk gelir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

    Ben de corsa b yi 98 aralıkta 0 kilometre olarak almış ve 2015 haziranda satmış biri olarak 16 sene boyunca rutin bakımlar + fan müşürü dışında tek bir vidasını bile değiştirmeden sıfır sorunla kullandım. Hatta o kadar memnun kaldım ki corsa b yi sattıktan sonra gidip corsa d aldım. Ama şunu söyleyebilirim ki corsa b yılına göre değerlendirildiğinde corsa d den kat kat daha başarılı bir model. Almayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla önerebilirim fiyatına göre çok güzel bir araç.

    Hocam d kasa 1.3 cdti 75hp, 2009 2010 makyajsızların piyasası nasıl? Essentia da olabilir. Abs klima, göstergediki yakıt bilgisini falan veriyor olsun yeter.

    35 bine 120 bin kmde falan bir şey denk gelir mi?

    Hocam ben aracımı alalı 3 sene oluyor. O zamanki piyasa ile şu anki çok farklı. Şu an ben de fiyatlar ne düzeyde inanın bilmiyorum. Fikriniz olsun diye yazıyorum benim aracım 2012 enjoy donanım 1.3 cdti 75 beygir. Aldığımda tek parça boya ve değişeni vardı ve 40 bin kilometredeydi. 36 bine aldım. Ama şunu söyleyeyim internette yazan fiyatların çoğu şişirme fiyatlar 38-39 yazan aracı rahat 35 e indirebilirsiniz diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum


    quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

    Ben de corsa b yi 98 aralıkta 0 kilometre olarak almış ve 2015 haziranda satmış biri olarak 16 sene boyunca rutin bakımlar + fan müşürü dışında tek bir vidasını bile değiştirmeden sıfır sorunla kullandım. Hatta o kadar memnun kaldım ki corsa b yi sattıktan sonra gidip corsa d aldım. Ama şunu söyleyebilirim ki corsa b yılına göre değerlendirildiğinde corsa d den kat kat daha başarılı bir model. Almayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla önerebilirim fiyatına göre çok güzel bir araç.

    Hocam d kasa 1.3 cdti 75hp, 2009 2010 makyajsızların piyasası nasıl? Essentia da olabilir. Abs klima, göstergediki yakıt bilgisini falan veriyor olsun yeter.

    35 bine 120 bin kmde falan bir şey denk gelir mi?

    Hocam ben aracımı alalı 3 sene oluyor. O zamanki piyasa ile şu anki çok farklı. Şu an ben de fiyatlar ne düzeyde inanın bilmiyorum. Fikriniz olsun diye yazıyorum benim aracım 2012 enjoy donanım 1.3 cdti 75 beygir. Aldığımda tek parça boya ve değişeni vardı ve 40 bin kilometredeydi. 36 bine aldım. Ama şunu söyleyeyim internette yazan fiyatların çoğu şişirme fiyatlar 38-39 yazan aracı rahat 35 e indirebilirsiniz diye düşünüyorum.

    1998 vectra 2.0 cd yi satıp 35 bandında denk gelirse temiz kaçırmayız diye duşunuyorum, vectranın gideceği fiyata göre 37 ye falan da çıkıbiliriz. benim aklımdaki mantıklı fiyat ta dediğiniz gibi 35 civarı hocam, teşekkur ederim.




  • Parca fiyatlari clio dan pahali mi ? Karsilastigin arizalar bana yastan gore degilde muhendislik sorunu ve parcalarin kisa vadeli kullanima gore banttan cikmis olmasina benzettim. Benzin pompasi normal zamanla eskiyip sertlesiyor hortumlari,motoru bozuluyor ama digerlerini bilemiyorum.



    Ecotech motorlarin kronik sorunu olarak ust kapaktan yag kacirma olayi yok mu ? Lpg ye de pek uyumlu bir motor degil. Ayriyetten motorda yag sogutucusu vardi metal plaka gorduklerimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.