Şimdi Ara

3. Kez Yollanacak Laptop ve HP Teknik Servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz tuhaf olmuş olabilir kusura bakmayın :) Neyse sorunum şu. HP Pavilion DV-6 VJ842-EA kodlu laptopum var. Bendeki sorun şu, diyelim bilgisayarda oyun açık veya cpu kullanımını arttıran bir kaç program açık arkada, şarj kablosunu çıkardığım an bilgisayar donmaya başlıyor. Kısacası bilgisayar eğer ısınmış ise elektrik kablosunu çıkarınca bilgisayar donuyor. Sadece o zaman değil mesela normal şarj kablosu bağlı iken bilgisayarın sesini açmaya çalışırsam orda da ufak çaplı donmalar oluyor bilgisayar pil modunda kullanılmıyor desem yeridir.

    Bilgisayarı bu problemden dolayı 2 kez servise gönderdim, ilk işlemde fan değiştirildi ancak sorun hala devam ediyor, 2 . işlemde ise fanlar temizlenmiş sadece ve geri gönderildi sorun yeniden devam ediyor. 3. kez göndermeyi düşünüyorum garantisi Aralık ayında bitiyor. 3.kez gönderdiğimde de problem devam ederse ürün değişimi vb. bir talebim olabilir mi ? Olursa prosedürleri nedir yardımcı olursanız çok sevinirim.







  • bence bataryanızda problem olabilir.. eğer güç kablosu ile çalışması normal ise şunu deneyin.. bataryanızı çıkarın bu şekilde bilgisayarınızı kullanmayı deneyin..eğer sorun devam eder ise onarımlık olabilir.. ama batarya sorunlu gibi geldi bana..
  • Daha önce aynı bilgisayara sahip bir arkadaşımın bataryasında denemiştim, onda da aynı sorun olmuştu.
  • Ayrıca bilgisayarımın garanti süresi 2 Aralıkta bitiyor, daha önce bilgisayarı 2 kez servise gönderdim. O servis süresinde geçen zaman garanti sürecine eklenir mi ? Bilgisayarı Perşembe günü gidip servise bizzat teslim etme imkanım var. Eğer tamir işlemi bitip aldığımda süreç 2 Aralık'ı yani garanti bitimini geçerse ve arıza devam ediyorsa ürün iade veya değişim gibi talebim olabilir mi ?
  • onarımdan gelmesi lazım cihazın.. onarım raporlarına göre müşteri hizmetlerini arayıp şikayetinizi dile getirebilirsiniz..
  • Tüketici hakem heyetine git. Laptop senin üzerindeyse fatura ve firmanın servis formlarını götür. Haklı görünür sana ya para iadesi veya laptop önerecekler ama 45gün sürecektir.
  • Değişim talebi için aynı arızanın 3 kere üst üste tekrar etmesi gerekmekte -ki senin durumunda buna giriyor ve böyle bir hakkın mevcut. Farklı arızalar bu kapsama girmemektedir mesela donma ile gittin hdd değişti donma ile gittin ram değişti v.s. bu durumda girmemekte yani şu an garanti süresi içerisinde teslim etmen gerekmekte, örnek vereyim ilk arıza mayısta oldu 2. temmuzda vede şimdi oldu diyelim bu temmuzdan itibaren diye birşey söz konusu değil aldığın fatura tarihinden itibaren 2 yıl geçerli sen cihazını garanti süresinin dolumundan 1 gün önce teslim etsende arıza tespiti, onarım v.s. 10 günü geçsede seni bağlayan kısım teslim ettiğin gündür. Umarım yardımcı olmuşumdur. Neye dayanarak bunları söylüyorsan diyorsan kendim Toshiba çalışanıyım teknik servis, şimdiden hayırlısı olması temennisiyle...
  • müşteri hizmetlerini arayın ve konuyu anlatın burada derdinizi bize anlatmanız pek size fayda sağlamayacak..
  • Arkadaşlar hort gibi olmasın ama söyle bi sorunum var. Kasım 24 de servise verdiğim hp dv6 1360et model laptopum az önce elime ulaştı. Ben servise gönderirken 4 tane hata belirtmistim fandan ses geliyor touchpad arızalı asd tuşlarının olduğu yerden bip bip ses geliyor ve ethernet kablosu ile internete giremiyorum diye. Bunlardan touchpad ve fan değiştirildi ve bana gönderildi. Diğer arızalara bakmamışlar bile şimdi servise tekrar göndersem yeni servis kaydım mı açılacak yoksa 30 iş kaydım 24 kasımdan mı devam dedecek ben 20 gün bekliyorum ne zaman arasam yapılıyor diyorlar. Ama gel gör ki yapılmamıs... 30 iş günü sürecim nasıl olacak yeniden mi başlayacak yoksa 24 kasımdan mı. Beni bi aydınlatın ne olur




  • Up. Bilen biri yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfr+10

    Up. Bilen biri yokmu

    Yeni bir arıza kaydı açılıp onarım süreci yeniden başlayacak.

    İyi Forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.