Şimdi Ara

3 Boyutlu Görselleştirme için konfigürasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Mimari görselleştirmeler ki mesleğim dolayısıyla peyzaj ağırlıklı görselleştirmeler için yeni bir sistem toplamak istiyorum. Çevresel etmenler için genel olarak yoğun proxy kullanımı dolayısıyla RAM miktarı yüksek bir sistem, öncelikli tercihim. Vatanbilgisayarın %25 kampanyasından da faydalanarak yarına kadar almak istiyorum. Bütçem 2000 - 2500 lira kadar.
    İhtiyaçlarım;

    İşlemci : 2600k konusunda eminim.
    Anakart : 6 Ram Slotlu bir anakart tercihim olacaktır. Tavsiyeye ihtiyacım var.
    Ekran kartı: Yüksek poligonlu sahneler için Quadro olmasa da benim ihtiyacımı karşılayabilecek bir tavsiyeye ihtiyacım var.
    RAM: Performans sağlayacak 24 ve ya 16gb ram
    Kasa: Bu konuda da okuduğum kadarıyla Cooler Master 912 Haf Plus 700W PSU ile ihtiyacımı karşılayacak gibi duruyor.

    Şimdiden tavsiyede bulunacaklara çok teşekkür ederim, merakla bekliyorum.



  • Bildiğim kadarı ile 1155 socket anakarlarda en fazla 4 ram slotu var. Buna karşılık çoğu anakartlar 32Gb'a kadar ram desteği veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 15 Ekim 2011; 15:22:13 >
  • Dostum bende aynı amaçla bir pc topladım kasayı c.m 1000 aldım ve memnunum gerçekten aliminyum kasa ve çok soğuk işlemci olarak 2600k idealdir. daha üstüne çıkmaya çalşsan zaten anakartta değişir maliyette artar.
    ram olarak ta gerçekten en az 12 gb almalısınız cl si düşük mhz si yüksek bir ram almanız işleminizin render sürenizi kısaltacaktır ama maliyette artar.
    ekran kartı olarak quadro serisi farklı bi dünya ama yüksek poligonlarda tavsiye ediliyor şahsen ben gtx 580 kullanıyorum ama bizde sadece bina modeli yapıyoruz sizde nasıl olur bilmiyorum.
  • Bu arada ssd de alabilirsin ;) ben bugün aldım ama pc balıkesirde olduğu için daha takamadım. Tavsiyem corsair force gt 120gb sata 3

    Ana kart olarak p8z68 öneririm ama olmasada olur p7 de bakabilirsin sonuçta hızını o belirlemiyor :D
  • Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için sayın Setric. SSD bana ek bir getiri olacak gibi, freelance çalışıyorum ve sabit bir gelirim maalesef yok. Bütçeyi kontrolsüz arttırmam problemlere sebebiyet verebilir. Aslında yarın alacağım için hemen hemen karar verdim. Önerdiğiniz PC Kasası da Vatan'da mevcut fakat Power Supply olmadan ücreti oldukça yüksek. Bir de dediğim gibi Power Supply masrafı çıkaracak bana. Ekran kartı konusunda Quadro'ların orta ve ya üst seviyeye ürünlerine maalesef param çok yetersiz kalıyor. Ben de fiyat/performans olarak HD 6870 ile 6850XFX B.E. arasında kaldım. Ram olarak Vatan'daki 16GB olan corsair benim için uygundu fakat maalesef stoklarda kalmamış. O konuda ne yapacağım bilemiyorum. Kabaca;

    Anakart: Asus Maximus IV Gene
    İşlemci : 2600K
    Ekran Kartı : Sapphire HD6870 ya da XFX HD6850 B.E.
    Kasa: Haf 912 Plus
    Ram: -
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.