Şimdi Ara

3 araç( C3,Ibiza,Fusion) Kararsızlık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumartesiye kadar alırız artık bunlardan birini.Aldığımız gibide uzun yol yapıcaz zaten.

    Araçların ilanları veriyim önce

    http://www.araba.com/3321927/Seat%20Ibiza%201.4%20Signo

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-fusion-2004-ford-fusion-1-6-comfort-lux-paket-ilk-sahibinden-cok-temi-34195452/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-citroen-c3-92-hp-guc-ve-ekonomi-ikisi-bir-arada-full-bir-arac-34381564/detay/

    Ibiza ile başlayalım.Aracın tavanda boya var,sağ arka kapı ve çamurlukta boya var.Servise girince kaza mazası olup olmadığıda çıkar.Her araba sordugunuzda kazasız deniyor.
    Artıları: Dijital klima,Sunroof,Cruise control,sürüş konforu,içinin ferahlığı

    Ford Fusion: 1.6 olmasına rağmen yakıtta 1.4 ibiza ile kafa kafaya.Bir kaç parça lokal boya var gene tabi.Satan kişi masraf çıkmayacağına garanti veriyor.Al götür servise çıkarsa bişi ben vereyim rapor parasını diyor zaten.
    Artıları: Ibiza ile aynı paraya daha büyük sınıf araç,Bagaj hacmi daha büyük,

    C3:D,diğer ikisine göre biraz daha hor kullanılmış 3-4 parçada boya var 2. sahibi fotolarda belli değil mesela ama tek jant kapağı yok mesela.birkaç nokta şeklinde eziklikde var araçta ama fiyat olarak diğerlerine göre daha ucuz tabi.Fakat iç hacmi daha dar.(uzunluk olarak)

    Artıları:Dijital klima,sunroof,dizel olması


    Totalde eksileri yazarsamda
    C3 gürültülü bir araç.genelde ben kullanıcam ama yazın özellikle cok misafirimiz olur araca kalabalık binilir arka çok dar c3 lerde.biraz boya badana istiyor gibi servise girincede sanki masrafı çıkar yola çıkmadan önce.

    fusion vites geçişleri falan olsun kullanımı bana hiç rahat gelmiyor.Dar vites aralığı sevmem ben mesela.Genelde tek başıma kullanıcağım için okula git gel için fazla büyük benm için.

    ibiza içinde araç tamam oldukça temiz ama sanki o fiyat biraz yüksek gibi hissettiriyor.içime siniyor araç aslında,görüntü olarak kullanım olarak falanda çok hoş ama işte aklıma takılan gerçekten ederi bumudur.

    Benim için benzin dizel çok fark değil.Günde yapacağım yol 15 km yi geçmez.Belki haftada bir bilemedin iki kerede gezmeye çıksam o günlerde taş çatlasa 25 km olur yani.Genç biriyim sonuçta o yüzden c3 veya ibiza daha genç işi görünüş olarak fakat arada ailemde kullanır sonuçta.Temizlik ve titizlikte fusion ve ibiza karşı karşıya fakat fiyat performans olarakda c3 var elde.

    Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damnned -- 10 Kasım 2010; 18:58:24 >







  • ıbıza
  • ben olsam fusıon'u alırdım içlerinden en temizi o gözüküyor.
    büyüklük meselesine gelince geniş araba iyidir kaldı ki fusion o kadar geniş arac degil
  • C3'ün fiyat fazla.
  • bence c3 ile ibizanın içi aynı genişlikte, hatta ibiza arka koltuk diz mesafesi dar olabilir
    bende fusion alırdım heralde, çünkü c3 şimdi var+ km en az olanı o
    saygılar
  • aslında banada ibiza ve fusion arası karar vermek gerekiyor gibi geliyor.
    ibiznın bana en büyük artıları kullanımı çok rahat. cokda iyi bir şöfor oldugum söylenemez o yüzden bu çok önemli bnm için; aceminin biraz üstüyümdür bu aldığım araçta pişicem yani.Birde görünüşü falan olarak daha hoş.Ha birde antalyada yaşıorum klima olmazsa olmaz ve kullanılcak birşey ibizada dijital klima var yani motora yükü yok buda bir artı.

    Fusion ise aile ile beraber kullanmama artı.Fusionlar fiestalar falan hep aynı tarz konsol ve vites yapısına sahip;bu araçların hem iç dizaynı hosuma gitmiyor hemde kullanırken cok rahat değil.Özellikle vitesler cok sert ve aralıkları birbirine cok yakın.

    Alışınca bütün arabaların vitesi mitesi sürücü aynı tamam olay aslında alışana kadar ama işte karar vermek lazım.Tabi her seyden önce zaten bunları bir servise sokup detaylı raporları da şart.

    Yorumlara hala açığım.C3'ü bende eleyecek gibiyim.
    Son not burda vermem etik olarak doğru olmaz sonuçta herkesin pazarlıktan çıkaracağı fiyat başkadır ama pazarlıklı fiyatları yazmadım. Fusion ile ibiza aynı paraya gelicek mesela. c3 de ilandakinden ucuza.




  • Ben 2006'dan beri 2006 1.6 Fusion LX kullanıcısıyım, diğer arabaları bilmiyorum, ama Fusion çok güçlü ve çok tasarruflu bir araç. diğerleri 1.4 araçlar. 1.6'nın tork gücü sanırım daha fazladır. şehir dışında 100 km sabit hızla 4.0, şehir içinde ise 5 ila 5.5 yakıyor.
    Fakat, fusion'un 2004 ve 1.6 olduğundan şüpheliyim. Benim bildiğim 1.6 Fusionlar 2006'dan sonra gelmeye başladı, bundan emin olsan iyi olur.
  • açıkçası benzinli az km yapmış cordobalar benimde dikkatimi çekiyor ama arka koltuk çok dar gibi geliyor bana,
    ibiza ya bakmıştım pazarda, oradan biliyorum ama özellik, km ve fiyat olarak gerçekten çok iyi arabalar gibi geliyor bana
    tam olarak bilen birileri şu genişlik konusunu yorumlayabilirmi?
    mesela şundan geniş, şundan daha dar dır falan şeklinde
    saygılar
  • Daha önce ibiza kullanmış biri olarak diyebilirimki temizini bul ve ne forda nede citroene bak konfor yakıt tüketimi performans geniş iç hacim yol tutuş şık tasarım hepsi ibiza da mevcut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TekBozok

    Ben 2006'dan beri 2006 1.6 Fusion LX kullanıcısıyım, diğer arabaları bilmiyorum, ama Fusion çok güçlü ve çok tasarruflu bir araç. diğerleri 1.4 araçlar. 1.6'nın tork gücü sanırım daha fazladır. şehir dışında 100 km sabit hızla 4.0, şehir içinde ise 5 ila 5.5 yakıyor.
    Fakat, fusion'un 2004 ve 1.6 olduğundan şüpheliyim. Benim bildiğim 1.6 Fusionlar 2006'dan sonra gelmeye başladı, bundan emin olsan iyi olur.


    2004 yapımı var sahibinden.com da araç karşılaştırmaya bakıncada çıkıyor zaten ama 1 sene üretilmiş 2004-2005 olarak geçiyor.Ordan kıllandım işte acaba o seride problem vardıda sonra yeni üretim yaptılar.

    Ibizada gayet temiz.Araç sahibi hem WV servisi hemde tok satıcı.O yüzden arabayı pazarlamaya çalışmıyor.Direk çatır çatır ne sorunu varsa söyledi.Yürüyen aksamda sorun olacağını sanmıyorum dediğim gibi adam servis zaten,saniyede değiştirir parçasını.İşte bir kaportacıya falan sokarız boyasını kazasını inceletiriz.Motorda falan sorun çıkarsada tamiri yapacak adam sahibi zaten.Benimde içime ibiza siniyor gibi hafif hafif.En azından konfor ve parça kalitesi forddan daha iyidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rozek

    açıkçası benzinli az km yapmış cordobalar benimde dikkatimi çekiyor ama arka koltuk çok dar gibi geliyor bana,
    ibiza ya bakmıştım pazarda, oradan biliyorum ama özellik, km ve fiyat olarak gerçekten çok iyi arabalar gibi geliyor bana
    tam olarak bilen birileri şu genişlik konusunu yorumlayabilirmi?
    mesela şundan geniş, şundan daha dar dır falan şeklinde
    saygılar


    valla sürekli araba baktıgımdan ve özelliklede diz mesafesi falan olsun dikkat ettiğimden özellikle karşılaştırma yapıyorum direk söyleyebilirim daha bugün baktım.aralarında araç genelinde zaten 10 küsür cm fark var.bunun 5cm'i bile koltuk mesafine yansısa diz dayanmaktan cıkar arkada oturma kolaylaşır birde c3 ile bagaj hacmide farklı.ibiza bagajı Lt olarak daha küçük ordanda pay alıyor olabilir.




  • Ibıza donanım fıyat ve kalıte orantısında dıger ıkısınden ıyıdır.Cordoba kullanıyorum ,kardesımde de ıbıza var.alan cok memnun kalır bence
  • galiba doğru seçim ibiza olacak gibi.Peki fiyatı sizce nasıl 17 bin edermi bir ibiza?
  • Evet temiz bir İbiza 17 bin eder. Tabiri caizse ömürlük arabadır. Sedan versiyonu olan Cordoba'yı kullanmaktayım. Donanım / tüketim / kalite hepsini bir arada barındıran ender araçlardan
  • bende ibiza derim bunların arasında arabada içine sindiyse fiyatı öyle çok değil yanlız digital klima niçin motora yük bindirmesin onu anlamadım aslında klimanın oldukça aktif olarak kullanılan şehirlerde dizel daha mantıklı geliyor ama seçenekler bunlarsa kesinlikle ibiza derim
  • Evet arkadaş yanlış anlamış sanırım dijital klima olayını. Dijital klimanın tek farkı kabin içi sıcaklığını belirliyorsunuz o ısıya gelince durup durup aynen evdeki klima gibi çalışıyor olması. Normal çevirmeli set üstü ocak gibi klimalar ayarladığınız ısıda üfler durur. Aradaki fark bu.
  • dijital klima gücünü motordan değil aküden çeker.Yani illaki arabanın bi yerinden emiyor gücü ama motordan emmek yerine aküden emince yakıt tasarrufu sağlıyor.Tabi birde buna dediğiniz gibi belli dereceye gelince durmayıda ekleyince duble tasarruf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damnned -- 11 Kasım 2010; 10:26:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damnned

    dijital klima gücünü motordan değil aküden çeker.Yani illaki arabanın bi yerinden emiyor gücü ama motordan emmek yerine aküden emince yakıt tasarrufu sağlıyor.Tabi birde buna dediğiniz gibi belli dereceye gelince durmayıda ekleyince duble tasarruf.

    Hayır yanlış biliyorsunuz. Hiçbir klima sistemi yoktur ki gücünü aküden alsın. Zaten akünün gücü klima kompresörünü çalıştıracak kadar kuvvetli değildir.

    Klima gücünü motor kasnağına girerek alır, yani motor döndükçe çalışır, motor kapalıyken sadece pervane görevi görür aynen evlerimizdeki vantilatörler gibi normal havayı sirküle eder.

    Dijital klimanın manuel klimadan tek farkı, dediğim gibi iç kabinin gelmesini istediğiniz hava sıcaklığına ayarladığınızda o dereceye gelince durup durup çalışmasıdır.




  • Fusion
  • evet bugün ibizayı alıp gösterdik.Bir masrafı çıktı oda v kayışında çatlak başlamış değişmesi lazım.Araç sahibide zaten wv bayi oldugu için dedi 20 lira bişi oda zaten.Boya çıktı zaten adam saklamamıştı tek ağır iş görüp boya olan yer adamda söylemişti motosiklet gelip yandan çarpmış arka sağ kapıda.Motorda ve donanımda hata çıkmadı.Çıkmadı derken arabanın beyni bir tek aküyü tanımadı oda adam aküyü yeni değiştirdim demişti okutmamışlar daha demekkiaçtık aküyede baktık ondada sorun yok.Temizliğide zaten güzeldi.Masraflı şekilde 16 bin 15 bine araba alana kadar 17 bin 0 masrafla bu arabayı tercih ederim gibi.Büyük ihtimalle sabah bankadan parayı çekip öğlene almış olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damnned -- 11 Kasım 2010; 17:57:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.