Şimdi Ara

3.200 YTL lik PC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dostum geçen sene 2 tane 8800GT alanlar oldu max performans için, neoldu? Şimdi 150 liraya satamıyolar 8800GT leri. Senin ki de aynı olacak.

    Verdiğin paraya göre MAX VERİM ALACAĞIN Sistem aşağıdaki gibi:

    200$ civarı bi anakart marka model sana kalmış
    E8400-8500
    2 GB DDR2 1066 bellek
    HD4850 (HIS, Toxic vs.)
    İşlemci soğutucusu
    650W PSU (CF için bile 550W öneriyor üretici firma)
    Orta karar bi kasa
    SATAII Seagate 500GB HDD (PATA Seçmişsin)

    Bu yazdığım PC sana 1250 YTL civarına malolur ve seninkinden arta kalmaz. Belki 10-20fps düşük oynarsın extreme oyunları onu da göz görmez zaten
    Kalan para ile de PS3 + Wii al
  • yaa paraya acı yaa ne o o kdr bi pc kasaya verilirmi anakartı o kdr pahalı alıp nabıcan ocz 1000 w psu alıp apartmanın ihtiyacını mı karşılaycan hd4870*2 alıp ta boşuna para vermiş olucan bence o dkr uçmaya gerek yok 512 yeter artar bile işlemci ileriye yönelik olarak tmm ama diğerleri çok uçuk rami artır tmmdır oyun içinde o kdr para verme bi kasaya 3200 ytl ye alcan bi bakmışın birkaç ay sonra 2000-2500 ytl arası o lkasayı alcan o zman ağlarsın
  • hocam gerçekten o kadar para verilmez ya.Daha ideal bişeyler al 2 sene sonra takviye yaparsın böylesi daha iyi olur bence.Bi bilgisayara 3200 ytl vermek pek mantıklı değil ilerisi için.
  • bikaç aya nehalem ler çıkacak ve sen 3200 ytl verip aldığın pc ni hiçbir şekilde güncelleyemeceksin, bunu göz önne al.
    özellikle 400 küsür ytl verip aldığın anakarta intelin hiçbir yeni işlemcisini takamayacaksın.

    ve gene 2-3 aya 4870x2 den daha performanslı tek gpu lu kartlar çıkacak senin kart kalacak öle.

    en iyisini, uzun süre idare edeni istemeni anlıyorum ama diğer arkadaşların önerdiği sistemler ile de gayet güçlü ve uzun süre götürecek bir pc oluşturabilirsin.

    benim tavsiyem şu an için işlemci+anakart+ram üçlüsünü çok pahalı olmayan modellerden seçmen. elinde kalan parayı da bi köşeye koyarak 1 sene sonra oturmuş nehalem mimarisine geçiş yapman. bu şekilde hem hep güncel kalırsın hemde cebinden bi anda çok para çıkmaz.

    C2D 8500+gigabyte P45 anakart ve 4 gb ddr1066mhz ram gibi bi üçlünün yanına 1 gb 4870 alırsan eli yüzü düzgün ve güçlü bi sistemin olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: candasss

    yazmıyosan bence kirlilik yapma o zaman.


    kirliliği yapsa yapsa senin sistem yapar. allah muhafaza ozon mozon kalmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: janghood


    quote:

    Orjinalden alıntı: candasss

    yazmıyosan bence kirlilik yapma o zaman.


    kirliliği yapsa yapsa senin sistem yapar. allah muhafaza ozon mozon kalmaz


    anlamanı beklemiyorum zaten senin beni yetmez. neyse teknolojiyi yakalamaya çalışmak farklı mercedes alacak bi adama gidip volkswagen tavsiye etmesi gibi olmuş nasılsa eskiyecek gibi. bendende size tavsiye teknolojiyi yakalamaya çalışmayın. yarın yenisi çıkacak diye almayacaksanız bırakın gitsin. tabi paranızda yoksa.
  • Nehalem çıkınca bu parçalardan işlemci ve anakart güncellemen gerekecek.O yüzden bu kadar pahalı bir sistem yapma

    200usd den az bir anakart ve ddr2 ram al.işlemciyi de Q9550 al.

    DDR3 alıp geleceğe yatırım yapacağım demeSeçtiğin ddr3ler bazı ddr2 lerden daha düşük performanslı.Nehalem serisi ddr3 kullanacağı için hem ddr3ler ucuzlayacak hem daha performanslı ürünler artacak.

    Benim dediğim sistemi yaparsan üstteki o üstteki sistemle çok benzer performans alırsın hatta aynısını bile alabilirsin

    Kasayı cosmos S veya armor+ tercih et; hdd yi Seagate 500gb 32 önbellek sata2 al.




  • Peki nehalem ne zaman çıkacak resmi bir açıklaması var mı? Beklemişken bari onu bekleyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candasss

    Peki nehalem ne zaman çıkacak resmi bir açıklaması var mı? Beklemişken bari onu bekleyim.


    1 2 ay içinde çıkacaktı
  • dostum bak cidden söylüyorum biraz bilen adam için ciddiye alınacak bir tarafı yok şu açtığın başlığın. eğer biraz araştırsan ya da işten anlasan bilirsinki o paraya 2 tane şu an için çok üst düzey sistem toplayabilirsin.o parayı şu an direk harcamak yerine yarısını verip 1,5-2 sene rahat gidicek bi sistem yapıp daha sonra eskidiğinde kalanıyla tekrar zamanının güzel sistemlerinden birini yaparsın. şu an fiyatı performansını karşılaması mümkün olmayan ürünler alırsın 3200 e alıcam derken parçalarını. yani bu senin yaptığın biraz ilk çıktığı gün 8 çekirdek bi işlemci almak gibi bişey.
  • vallahi hepiniz haklısınız vazgeçirdiniz beni:) daha ucuz iyi bir sistem araştırıyoruma rtık ve bilmediğim için sizin bilgilerinizden faydalanmak için açtım başlığı. crysis oynayacağımdan değil sadece ölçüt olarak söylüyorum. crysis gibi oyunları full kasmadan, photoshop, final cut, after effect i de zorlanmadan çalıştıracak bir sisteme ihtiyacım var ama 4 yıllık öğrenci olduğum için 4 yıl iadare etsin istiyorum en azından üni bitene kadar. nasıl bir pc toplamalıyım?
  • arkadaşım bence bekleme. çevre birimlerini güzel bir şey al. anakart, işlemci ve rami de uygun bir şeyler alırsın olur biter. mesala ben q9550, Asus p5q Deluxe, crucial 2x2 aldım.
  • çevre birimleri ne arkadaşım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candasss

    çevre birimleri ne arkadaşım.

    uzun süre değiştirmeyeceğin ürünler. monitör, kasa, klavye, mouse, hoparlör joystick gibi.
  • monitor olarak evdeki full hd 47pfl9703 philipsi kullanıcam ödevler için.
  • @candasss Yazılarınızdan anladığım kadarıyla almışken tam alayım ve geleceğe yönelik olsun şeklinde düşünüyorsunuz. Öncelikle intel adına şuanki soket yapısı değiştiğinden 100.000 lirayada bilgisayar alsanız 6 ay içinde ödediğiniz fiyatın çeyreğine satarsınız.

    Şuan arkadaşlara kulak verip 1750 lirayı geçmeyen sistem hazırlayın 1.5 - 2 sene sonra satıp üstüne 1500 ekleyip bir bilgisayar daha alın. Zaten 1750 liralık pc ile 3200 liralık pc arasındaki performans farkı ödediğiniz ekstra para kadar değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.