Şimdi Ara

3.000 TL Üst Limitli Genel Amacı Oyun Olan Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    3.000 TL limitle bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Genel amacım oyun oynamak, şu anda ve epey bir süredir League of Legends (LoL) oynamaktayım ve laptop kullanıyorum (Lenovo Y510P). Uzunca bir süredir bilgisayarımın da fazla ısınmasıyla birlikte performans alamamaya başladım ve idareten oynuyorum. Yeni toplayacağım bilgisayarda LoL dışında yeni çıkan bazı oyunları da oynamak istiyorum fakat bilgisayarımın kaldırmamasından dolayı haliyle pek fazla da şansım olmuyor malesef.

    Dolayısıyla aşağıda belirttiğim istekler doğrultusunda bir sistem toplamayı düşünüyorum, yaklaşık olarak 10 yıldır da laptop kullandığım için masaüstü piyasası, donanımları, fiyatları ve performansları konusunda güncel bilgim yok. Bu sebeple, sizlerin yardımlarını ve tavsiyelerini rica ediyorum.

    Genel İsteklerim:
    * Oyun bilgisayarı olacak
    * Aynı zamanda bir yazılım mühendisi olduğum için işlemci ve bellek gereksinimleri ortanın üstü olacak

    Yaklaşık olarak 3.000 TL civarı bir limit düşünüyorum ama bir miktar daha çıkma imkanım var, daha da fazlasına çıkmak istemem açıkçası.

    * En az 8 GB, tercihen ve muhtemelen 16 GB RAM,
    * Muhtemelen i7 işlemci,
    * Disk olarak SSD + HDD olarak düşünüyorum, örneğin 250GB + 1TB,
    * Kasa olarak güç üniteli de olabilir, ekstradan alıp monte edilebilecek bir üniteyle de tercih edebilirim, ayrıca önde 2 USB ve ses girişlerinin olması gerekiyor
    * Özel bir soğutma sistemine ihtiyacım yok sanıyorum, kasanın fanlarının yetebilecek düzeyde olması tercihimdir,
    * Bir adet monitör de almayı düşünüyorum 24 inch civarı, zira hali hazırda kullandığım bir adet monitörüm mevcut. Dolayısıyla birden çok monitör kullanacağım, muhtemelen 2 tane, belki de bir süre sonra 3 monitöre geçebilmeliyim

    *** En önemli konu(-lardan biri belki de) ekran kartı, iyi performans alabileceğim bir ekran kartı istiyorum. Şimdiye kadar hep NVIDIA kullandım, AMD'ye karşı bir önyargım var fakat düşünebilirim, bu konuda bir sıkıntı yok. Not: Ekran kartına ayrıca ne kadar bütçe ayırmalıyım sizce? (Toplam bütçenin içerisinde olmak kaydıyla, örneğin 1.000 ekran kartına ayıracak isem, geri kalanına 2.000 ayırmış olacağım, gibi.)

    Klavye/Mouse ayrı düşünebilirim, belirttiğim limitin içerisinde bir klavye olursa da fena olmaz. (Mevcut kullandığım, yıllardır şaşmadığım Logitech MX518 ve devam serisi olan Logitech G5 mouse kullanıyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.)

    Zaman konusunda da bir sıkıntım yok, gerekirse gider yarın alırım, gerekirse 3 ay sonrasını da bekleyebilirim. (Yeni ürün çıkabilir, yeni ürün almayacaksam bile eskilerinin piyasası ciddi miktar düşmesi bekleniyor ise, vs. gibi sebeplerle)

    Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.







  • nvidia-intel core i7 ve 3000TL denklemi eşittir i7 6700 msi h110 ve gtx960

    Not:Monitör dahil degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 23 Mayıs 2016; 12:46:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black modern

    nvidia-intel core i7 ve 3000TL denklemi eşittir i7 6700 msi h110 ve gtx960

    Not:Monitör dahil degil.

    Peki bu denklemin eksileri nelerdir, dezavantajları?

    Fiyat/performans vs nedir, iyi midir sizce?

    Genel bir soru: Ayrıca, gtx960 yerine 1070'i beklemeli miyim?
  • trexiizmeister T kullanıcısına yanıt
    eksileri diyemeyiz ama dezavantajı 6700ün oc ye açık olmaması ekran kartıda gtx 960 güzel karttır güç tüketimi düşüktür lakin öle uçan kaçan bir performans kartı degildir fiyatının karşılıgıdır yani çok f/p oldugu sölenemez bu sistemin artıları ise işlemci ek bir sogutucuya gerek duymaz stok sogutma yeterli olur.Eger bütçeniz 3000TL ise 10xx serisini yeni kartlar için beklemekten ziyade 9xx serisinin fiyatının düşmesi adına bekleyebilirsiniz çünkü 10xx serisinin fiyatları açıklandı 1080 2800TL den satılıcakmış 1070 de muhtemelen 1500-1600 lira civarı olur 1060 ise 1000-1100 liradan satışa çıkar yani fiyat olarak bütçenizi aşar ama dedigim gibi 9xx serisinin fiyatının düşmesinde belki etkisi olur.
  • Kullanım amacınız oyun ağırlıklı olacak ise, i7'ye gerek yok zaten arasında ki fiyat farkı kadar oyun performans farkı yok, o farkı diğer bileşenlere vermek en iyisi olur.
  • msı r9 380 4gb almanı tavsiye ederim ekran kartı olarak ve ıslemcıde i5 4460 anakart olarakta gıgabyte ıntel h97 kasa zalman z3plus 16gb ram vede ssd ve hard dıske kalıcak paran olur 3000 tlye gtx960 dan daha fazla fps alırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockiso -- 23 Mayıs 2016; 13:42:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seckınbukulmez

    Kullanım amacınız oyun ağırlıklı olacak ise, i7'ye gerek yok zaten arasında ki fiyat farkı kadar oyun performans farkı yok, o farkı diğer bileşenlere vermek en iyisi olur.


    Kardeşim bir kaç mesajdır yazdıklarımı kopyalayıp, post atıyorsun, farklı bir yorumun yok ise bunu yapma, yazdıklarıma ilave bir şey yapacaksan eğer, mesajı alıntılaman lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.