Şimdi Ara

2D Pixel Grafikli Platform Oyunum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dedigim gibi kim takar yalova kaymakamini.

  • Diğer yetersizler gibi verecek mantıklı bir cevabın kalmadığına göre artık kenara çekilebilirsin  

    Tam bittiler diyorum ki yeni bir tane daha hortluyor. Memleketin gerçekten çivisi çıkmış!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stack

    Diğer yetersizler gibi verecek mantıklı bir cevabın kalmadığına göre artık kenara çekilebilirsin  

    Tam bittiler diyorum ki yeni bir tane daha hortluyor. Memleketin gerçekten çivisi çıkmış!

    Bence kimse seni ciddiye almıyor.


    Ben onların aksine sana acıyorum. Yazık sana.

  • Karlo kullanıcısına yanıt
    böyle herkesin adına sözcülük yaparak konuşursan seni de kimse ciddiye almaz ona göre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karlo

    Bence kimse seni ciddiye almıyor.


    Ben onların aksine sana acıyorum. Yazık sana.



    Alıntıları Göster

    Al bir tane daha! Bunlar ekip herhalde?


    Bu nasıl bir ezikliktir anlamadım. Kardeşim burası teknik bilgilerin ve önerilerin paylaşıldığı bir forum. En azından ben öyle zannediyordum. Kendileri farkında değiller ama bilişimle, yazılımla, teknikle en ufak ilgileri olmayan ama olduklarını zanneden tombalak tipler ahkam kesiyorlar. Sizlerin çene yapmaktan ve anlamsız şekilde "ciddiye almamak", "acımak" gibi ergen davranışlardan başka bu hayatta bir işiniz yok mudur? Bence yok çünkü cümlelerden anlaşılan o. Asıl ciddiye alınmayacak ve acınacaklar sizlersiniz, şöyle bir bakın kendinize...


    Normal zekaya sahip insanlar "Ulan bu adam 25 sene öncesinden, C programlamadan, o zaman ki grafiklerden, oyun yapımından falan bahsediyor, vardır belki bir bildiği" şeklinde az da olsa düşünürler ve biraz temkinli yaklaşırlar. Ama sizlerde nasıl bir beyin, nasıl bir genetik varsa artık. Gerçi daha da merak etmiyorum, görünen profil ortada zaten.


    Oyun geliştirme konusunda söylediklerimin arkasındayım. Konu hakkında tecrübelerinize göre yorum yapıp, yol gösterip konuşabiliyorsanız buyurun. Yoksa kaybolun!!!





  • Bu tarz oyunlara günümüz dünyasında c'ye gerek yok. Ben hem grafik hemde kodlama kısmı ile ugrasıyorum ps+java+libgdx sonucta eğlence amaclı bi iş. Oyuncu kodlamasına bakmaz tepkisine bakar. Bu tarz işlerde grafik çok onemli. Düzgün çizilmeyen pixel art oyuncu hemen siler. Oyun motoru mu kullanılıyo yoksa framewrokmu yaa native kodlama mı yapılacak onlarda önemli tabi. Maksat geliştiricinin burda para kazanması. Kimse süper kodlanmış demez umrunda olmaz. Bana göre artık pixel işlerin devride kapanıyor. Kapanmasa bile eskisi gibi ragbet görmez çekirdek bi alıcısı kalır. Şu an en populer oyun demiyorum oyunla uygulama arası olan oyuna bi tık daha yakın Hypercasual oyunlar. 10 sene vakti var bence hypercasual oyunların sonra nereye gider bilmiyorum.

  • tween25 T kullanıcısına yanıt
    Grafik oluşturma ve animasyon için artık Unity, UE4 gibi klasik oyun motorları yerine GAN (Generative Adversarial Networks; Neural Networks'un steroid versiyonu) tekniği kullanılmaya başlandı. GAN ile inanılmaz gerçekçi animasyonlar yapılabiliyor. Microsoft'un 2020'deki son Flight Simulator 'u GAN tekniğini kullanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Grafik oluşturma ve animasyon için artık Unity, UE4 gibi klasik oyun motorları yerine GAN (Generative Adversarial Networks; Neural Networks'un steroid versiyonu) tekniği kullanılmaya başlandı. GAN ile inanılmaz gerçekçi animasyonlar yapılabiliyor. Microsoft'un 2020'deki son Flight Simulator 'u GAN tekniğini kullanıyor.

    Bence bağımsız bir oyun için gerçekçi grafiklere veya çok gerçekçi animasyonlara o kadar da gerek yok. Zaten tek kişinin yaptığı 3 boyutlu bir oyun ne kadar iyi görünebilir ki? Çok harika görünse bile başka bir noktada o oyun tıkanır. Ayrıca mobilde de her cihazda doğru düzgün çalışmaz. 2018'de 2 milyon kopya satan Shovel Knight geliştiricileri bile devam oyunu olarak bu oyunu çıkartacak mesela:

    Cyber Shadow Steam'de (steampowered.com)


    Pokemon klonu oyun 45 bin dolar bağış toplamış:

    Monster Crown - Monster Taming Game with True Crossbreeds by Studio Aurum — Kickstarter

    Terraria benzeri oyun ise:

    Moonman by Ben Porter — Kickstarter


    Eğer bağımsız geliştiriciysen ve ben GTA 6 yapacağım diye oyun yapmaya başlarsan o oyun başlamadan çöp olur. Milyon dolarlar kazanmış birkaç bağımsız oyun:

    Forager Steam'de (steampowered.com)

    Celeste Steam'de (steampowered.com)

    Kingdom Two Crowns Steam'de (steampowered.com)

    The Alto Collection - Alto Koleksiyonu (epicgames.com)


    Günümüzde de mobil piyasayı bu tarz grafikli oyun ele geçirmiş durumda:

    Join Clash 3D - Google Play'de Uygulamalar

    Fun Race 3D - Google Play'de Uygulamalar


    Bu geliştiricinin yayınladığı kötü çizimlere (bana göre) sahip tamamen Mario çakması Lep's World serisi oyunlar bile bir zamanlar aylık 85 bin dolar kazanıyordu. Şu anda da 15-20 bin dolar kazanıyordur muhtemelen. Oyunlarda doğru düzgün particle effect bile yok. Animasyonlar zaten çok kötü.

    Google Play'de nerByte GmbH Android Uygulamaları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PixCave -- 22 Ocak 2021; 16:32:29 >




  • PixCave kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim GAN tekniği aslında sadece oyun değil, birçok alanda kullanılıyor.
    Şurada oyuna uygulanmış hali (konuşan kişinin İngilizce aksanına lütfen takılmayın, yaptığı işe bakın)
    Youtube Video ID: xkLtgwWxrec
    Burada ise diger alanlara uygulanması anlatılıyor.
    Youtube Video ID: p5U4NgVGAwg
    bence GAN tekniğini iyi uygulayan biri, tek başına dahi oldukça etkileyici oyun yapabilir cunku işin grafik / resim / animasyon kısmını tamamen Deep Learning üstleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 22 Ocak 2021; 17:4:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil Piyasa değişik komple. Publisherle bağlayıcı sözleşme yapıyorusunuz haftada bir oyun gameplayi yolluyosunuz ve grafik hypercasual oyun için sıfır derecesinde önemli. Şu an mobil piyasayı %70 hypercasual 3D oyun domine ediyor ve bu gecen sene 180 milyar dolara ulaştı pasta. Dünyadaki tüm spor musabaklarının ve sinema gelirleri reklamından fazla bu rakam. Amaç etkiliyeci şaşalı oyun yapmak değil. Amaç reklam izleterek para kazandıracak eğlendirecek basit oyun yapmak. Zaten grafikçi iseniz 2d 3d hyper işi yapamassınız. Çünkü bünye error vermeye başlar orasını düzeltecem, burasını düzeltecem diye vaktiniz boşa gider.Bağlayıcı sözleşmenin maddeleri çok fena. Ben harika grafikli oyunların testten çok yüksek CPI puan aldıkarını gördüm. Yüksek CPI gelirse ürün ÇÖP kategorisinde publisher yatırım yapmıor.İstersen oyunu 10 milyon dolara mal et.Sizde sıradaki dandik 3d HyperCasual oyunuza başlıyorsunuz. Bununda olmazsa olmazı Unity. Zaten bi publishere yada oyunFirmasına oyun yapacaksanız unity harici bi platform kullanıyorum assembly yada GAN tekniği ile oyun yaparım gibi kelime kurarsanız sizi bi çay kahve ikram ederler sonrada ugurlarlar:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 22 Ocak 2021; 17:49:6 >




  • İşin kısacası Türkiyede oyun firmasında çalışacaksanız Unity yada Unreal bilmek zorundasınız. Unity yada Unreal'siz çok hızlı oyun protiplemesi yapamazsınız 2-3 günde..

  • Klasik bir ejderha ve kuşun üzerinde uçma ekledim. Oyunun türünü de platformerdan rogue-like’a döndürmeyi düşünüyorum.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PixCave -- 11 Şubat 2021; 13:21:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.