Şimdi Ara

2666 MHz Ram Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Elimde Asus Strix B350-F anakart, Ryzen 1600x işlemci ve Kingston HyperX Fury Black 2x8gb 2666 MHz ram mevcut.
    biosa girdiğimde ramleri 16gb olarak görüyor, windows 10 yüklüyorum, onda da görüyor ancak windows kullanılabilir Ram miktarını 7.93 gb gösteriyor.
    Asus un Manuel ine baktığımda "Due to AMD Ryzen processor limitation, more than DDR4-2666 is supported by one DIMM per channel only" şeklinde bir yazı gördüm.
    Bu yazının anladığım kadarıyla türkçeye çevirdiğimizde ben ramlerimi dual channel olarak kullanamayacağım anlamına mı gelir yoksa ramlerimin bir tanesini hiç kullanamayacağım, 8gb a mahkum olacağım anlamına mı geliyor?
    Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoDEMaSTeR80 -- 18 Nisan 2018; 10:1:2 >



  • anakart kitapçığında gösterildiği yerlere mi taktın? Öyle takmış olsan bile çıkar bir daha tak istersen. Bende de olmuştu çıkartıp takınca düzeldi.
  • normalde a1-b1 yani 1. ve 3. slotlar şeklinde diğer anakartlarda, asus da bu anakartta a2-b2 yani 2. ve 4. slotlara takılması önerilmiş. her iki şekilde de takıp çıkardım yine değişen bir şey olmadı. yine kullanılabilir bellek miktarı 7.93 gösteriyor windows da
  • Merhaba,

    son bios güncellemesini yapıp yine son chipset sürücülerini yüklememe rağmen sorunum halen devam ediyordu. biosdaki ram kodlarını google da arattığımda yabancı bir forum sitesinde asus x370 li bir anakart ile bendeki ramleri kullanan bir arkadaşın problem çözümü olarak Ram leri 1 ve 2. slotlara taktığını gördüm. Bu şekilde değişiklik yapınca problem kalmadı. Anakartın Manual inde de dediği gibi bu Mhz ramleri dual channel kullandırtmıyor malesef. Şu anda single Channel olarak tüm bellek miktarını görüyor. Problemim çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.