Şimdi Ara

25 BİNDE KAFAYI YEME SÜRECİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Senin tek istediğin şey kendi hatalarını yapabilme özgürlüğün olsun
  • Ytü makine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım bölümleri çevren mi okuyacak sen mi?Bi ona karar ver.
  • Taze Leblebi kullanıcısına yanıt
    Ben okuyacağım ama görmüş geçirmiş insanların yorumları önemli değil mi ?
  • Benim ygs2 sıra 23bin ftr yada odyoloji düşünüyorum bu bölümler hakkında bilgisi olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim bize ne ailenin görüşünden? esas önemlisi sana ne ya? okulu okuyacak olan sensin. ne baban mimarlık okuyacak, ne annen sağlık okuyacak, ne amcan hukuk okuyacak. önünde tam 9 gün var. sakin ol, hayatının kalanında ne yapmak istediğine karar ver. bu kararı kıytırık bir forumda eğlenmeye gelmiş adamlardan bekleme.
  • foyuk F kullanıcısına yanıt
    Sakin ol hocam ya, zaten kararı kimseye bıraktığım yok sadece görüş alıyorum
  • Nachi N kullanıcısına yanıt
    kardeşim sinirim bozulduğu için yazmadım. kafanı toparlaman için böyle yazdım. uykusuz kalmana falan hiç gerek yok. kimseleri dinlemene de gerek yok. tek derdin kararını almak olsun. bana kalırsa ne kadar görüş alırsan o kadar çok kafan karışacak. ha bunu söyleyen de ayrı bir görüş o ayrı
  • foyuk F kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. Ama ne kadar görüş alırsam en doğrusunu seçme ihtimalim daha da fazla olmaz mı bir de sizi samimi buldum bir şey sormak istiyorum geçen gün bu söylediğiniz şeyi söyledim aileme olayı anlatayım, beni çağırdılar yanlarına gel tercihleri konuşalım diye böyle bir sürü şey söylediler yok okumak istemiyorum o bölümü dediğimde üstelediler sonra sinirlenip siz mi okuyacaksınız okulu ben mi dedim 2-3 gün evde yüzüme kimse bakmadı böyle de bir aileye sahibim :) ama düzgünce anlatıp kendi isteklerim doğrultusunda ilerleyeceğim. Tekrar teşekkür ediyorum yorumun için
  • Nachi N kullanıcısına yanıt
    estağfurullah kardeşim. sen doğrusunu söylüyorsun senin hayatını senden başka kimse yaşamıyor.
  • Sana bu önerileri yapanlar makina mı okumuş da tavsiye etmiyor. Bir şey bilmeden sadece duyduklarıyla konuşuyorlar sen git istedigin mesleklerden insanları bul görüş onların yorumunu dikkate al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garanti iş istiyorsan sağlık yaz, yok benim bir yerlerim kaşınıyor dersen sağlık yazma.
  • Herkes farklı bir şey demiş kusura bakma da ytü makine varken diğerlerinin adı geçmez hadi ailen bu konuda bu kadar bilgili değil diyelim burada mimarlık,sağlık diyenler de neyin kafasını yaşıyor merak ettim
  • Itu imalat muhendisligini de dusun derim :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nachi

    Arkadaşlar düştüm ocağınıza, yardım edin. Tam sınav bitti rahatım oh dedim en zor kısmı tercih yapmakmış 3 gündür 1-2 saat uykuyla duruyorum kafayı yemek üzereyim. Çevremde ki insanların verdiği fikirler iyice beni allak bullak etti. Herkes bir şey söylüyor ve ben de insanların söylediklerinden çok etkilenen bir insanım. Ben sizlere çevremdeki görüşleri aktarayım bana bir yol gösterin lütfen.
    MF-4 25K
    MF-3 30K
    MF-1 23K
    TM-3 39K
    1.Görüş: Ben yılın başından beri makine mühendisliği hayali kuruyordum. İtü makineye gidecek çok güzel bir eğitim görecektim ama olmadı ve bir yıl daha hazırlanmak çok zor göründü gözüme bende yıldız makineye yöneldim. Çok da bir farkı olmadığını söylemiş forumdaki arkadaşlarda. Ama tutar mı bilmiyorum tıp kontenjanlarının düşmesinin mühendislikleri etkileyeceği söyleniyor. Geçen yıl 27.300 ile almış.

    2.Görüş: Babam mimarlık da mimarlık diye tutturdu. Kendisi inşaat sektöründe olduğundan çok istiyor. Beni de gaza getiriyor, senin hayal gücün çok gelişmiş felan diye. Tam burslu olsa da özel yazmak istemiyorum, tek seçenek Dokuz Eylül mimarlık oluyor o da 26K ile almış.

    3.Görüş: Ailelerin diğer üyeleri tutturdu eczacılık, diyetisyenlik, fizyoterapi gibi sağlık bölümleri yaz. Özelde %75 felan yaz gelse de ödenir diyorlar. Tutucağını hiç düşünmüyorum 30K ile sağlık sektörü felan. Zaten sağlık hiç düşünmedim de istemiyorum ama aileme göre parası bolmuş iş buluyormuşum, maaşı çokmuş. İlla yazdıracaklar.

    4.Görüş: Akrabalar :(. Akrabalarıma göre memlekette hukuk yazmalıymışım. Bu yıl kontenjan açılmış girermişim. 4 yıl sayısal okumuşum hukuk yaz diyorlar. Olmadı mezuna kal seneye İstanbul Hukuk kazanırsın diyorlar.

    5.Görüş: Yine kendi görüşüm, matematiğe karşı muhteşem bir ilgim var diye bir araştırayım dedim hangi bölümler var. Matematik mühendisliğini gördüm matematikle galiba çok da alakası yokmuş yazılım felan var olsun yazılıma da ilgim var. İtü Matematik Mühendisliğine sıralamam yetiyor. İtü Matematik Mühendisliği 26.500 ile almış.

    Artık düştüm sizlerin görüşünüze. İmla, telafuz için özür dilerim yazmayı çok beceremem.

    Hocam kendi istediği seç okuyacak sensin mesela ben de Marmara eczacılık istiyorum ama bu aralar aklıma odyoloji girdi ve şuan kararsızım ama eczacılık da yasalar işimi zorlaştırsa da severek yapacağım için eczacılığa yönelecek gibiyim. iş hayatının 15.yılını düşün hangisini yapmak isterdin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeşim tercih zamanı aile çok duygusal davranıyor onlara saygısızlık etmeden kendi içine yönel derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm yorum atanlara çok teşekkürler, düzgün bir şekilde ailemle konuşup kendi istediğime yönelicem galiba
  • Odtu/itü petrol bak bir de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim sen de tam makine mühendisi tipi var bence tek tercih ytü makine yazıp rahatına bakmalısın..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.