Şimdi Ara

24V - 12V Düşürmek yardım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ;

    Bir teknede led ışıklandırması yapıyorum şerit led uygulaması yapıcam yalnız tekne voltajı DC 24V kullanacağım şerit ledler 12V . şerit ledleri 1 'er metre olarak kullanıcam ayrı ayrı o yüzden sadece tek bir taş dirençle düşürme imkanım var mı ve hangi değerde kullanmam gerekiyor ? ? ?

    Bunun haricinde 7812 entegre kullanarak yapılan devreden kullanmak istemiyorum nedeni ise 1'er metrelik ayrı ayrı yerlerde çok sayıda kullanacağım için yani hepsi için ayrı bir devre yapmak istemiyorum .

    Veya önerecek başka bir yönteminiz var mı ?

    Şimdiden teşekkürler ...



  • Hocam tekne 24v olsada.12vX2 akü olduğuna göre Tek bir aüden 12v al gitsin.Ya da aküyü yemek istemiyorum diyorsan 5-10watt lık bir güneş paneline 10a lik akü tak olsun bitsin.Kontroller dahilinde tabi.
  • benimde sana tavsiyem 24 volt-12 dc dc konvertör kullanmandır en saglıklı ve sorunsuzca kullanabilecegin sekildir bu arada kac metrelik led aydınlatma kullanacaksın hocam ona göre de yorumlarda deişiklik olabilir
  • Ledleri eşit iki gruba ayırıp seri bağlarsan 24v kullanabilirsin. Mesela 1 er metrelik iki şeridi seri bağlayıp doğrudan 24v ile çalıştırabilirsin. Fakat sürücü devre vs. olacaksa mecburen 24-12 çevirici kullanmak gerekecek.
  • bendede aynı sorun var 7812 ve 2n3055 ile devre yaptım ve cok ısınıyor.yerinizde olsam ledleri almadıysanız 24 v olanlardan alın yada degistirin en saglıklısı budur bana gore
  • Herkese çok teşekkürler cevapları için ,

    ledleri 1'er metreden fazla uzunlukta kullanmıcam ayrı ayrı 15 farklı yere 1 metrelik kullanıcam mecburum buna o yüzden devre alsam maliyeti çok yüksek olucak yani fazla akım çekmeyeceğini düşündüğüm için bir taş dirençle halledebilirmiyim diye düşündüm açıkcası , bide yerleri hazır direk 24 v beslemeleri , bakim aldığım yerle konuşayım geri alırsa verim 24 v satan bi yer bulursam ordan alırım .

    bu arada karaköyden alıyorum malzemeleri 24v luk şerit led satan yer biliyorsanız söylerseniz sevinirim .
  • sahibinde var biraz incelerseniz bulursunuz ama metresi 8 ve 9 civarı.perpada 4 dolarmıs toptancı varmıs banada lazım biraz neyse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.