Şimdi Ara

24' Widescreen Ekranda Oyun Oynamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eizo FlexScan HD2441W, yaklaşık iki haftadır kullanıyorum.Crysis ve Battlefield 2142 de kafanızı sağa-sola hızlı biçimde hareket ettirdiğinizde giden şeylerle manevra yaptığınızda (hızlı olmasada oluyor) çevredeki nesneler bulanıklaşıyor.Ego-Shooter tarzındaki oyunlarda hızla dönüp ateş açmak gerektiğinde hedef önce bulanık sonra da net görülüyor.Tavsiyem,sıkı oyuncular için bu monitör pek iç açıcı değil! 6ms. (midton larda) tepkime süresine sahip bu monitör (siyah-beyaz da 16 ms.) Benq nun oyun monitörü dediği monitörle aynı tepkime sürelerine sahip.Ayrıca oyunlar geniş ekran görülmüyor kenarlarda üç parmak kadar boşluk var, NVIDIA 7900GS ekran kartı kullanıyorum ekrana bir karış kalana kadar yaklaşıyorum eğimli karakterlere sahip şeylerdeki tırtıklar görünüyor piksellerle mi alakalı yoksa nedir bilmiyorum ama bildiğim bişey var ki eğer LCD teknolojisi böyleyse bu aşılmalıdır,bu yeterli değil.







  • Eizo daha profesyonel ürünler üretiyor diye biliyorum. Yani belkide kullandığın model multimedia için değil grafik ve benzeri işlerde çalışan ve gerçek renkleri görmek zorunda olan kişiler için üretilmiş olabilir diye düşünüyorum. Yani bahsettiğin özellikleri 2. planda kalmış olabilir. Modeli araştırmadım ama aksi bir durum varsa kusuruma bakma...
  • Bende Benq 241VW var ve belirttiğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyorum. 1900x1200' de oynuyorum Crysis' i.
  • 24" ekran değil de bahsettiğiniz modelde oyun oynamak diye koymalıymışsınız başlığı. Bir an heyecanlandım 24" almak isteyen ve oyun oynayan bir alıcı olarak acaba gerçekten problem çıkıyor mu diye.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SezginTezel

    Bende Benq 241VW var ve belirttiğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyorum. 1900x1200' de oynuyorum Crysis' i.

    +1
  • Bu model eizo'nun Multimedia monitörü oyun ve film gibi uygulamaları için diğer modelleri profesyonel uygulamalar için hatta bunun yanında gitar hero diye bir oyun hediye ediliyor.Benq ile bunun arasında mukayese yapılamaz bence ama neyse... Criysis'i 1920/1200 de oynayabilmenin sebebi bence ekran kartından ,monitörle ilgisi nerde tam anlamadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SezginTezel

    Bende Benq 241VW var ve belirttiğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyorum. 1900x1200' de oynuyorum Crysis' i.

    Ekran kartın nedir ?
  • Ekran kartım NVIDIA 7900GS ,tabi 24" için biraz ezik sayılır daha doğrusu yeterli değil.Böyle şeylerin de etkisi vardır tabi görüntü performansında .Benq da normal oynuyorum diyenlere bakma o kadar bunda da oynuyorsun.Ayrıca o başlığı değiştir diyene söylüyorum, 24" monitörleri biraz araştırınca başlığın doğru olduğunu göreceksiniz... LCD teknolojisi henüz yeterli performansı veremiyor oyunlar için CRT gibi değil yani !
  • Bahsettiğiniz olay eğer yavaş harektte olan bulanıklık ise ( windowsda pencerede hareket ettirin) after glow dur ve nedeni tepki süresi değil yenileme hızının 75 hz e kadar olmasıdır.
    Ama sadece crysis de hareketleri hzılı yaparken oluyor diyorsanız zaten crysis hareketlerde motion blur açıyor. Yazılımsal olarak bulanık görmeniz şart zaten o oyunda.
    Bir de kullandığınız monitör sanırım s-pva idi sanırım. Bu panel TN den daha yavaş olması normal ama renkleri daha iyi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OnuR


    quote:

    Orjinalden alıntı: SezginTezel

    Bende Benq 241VW var ve belirttiğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyorum. 1900x1200' de oynuyorum Crysis' i.

    Ekran kartın nedir ?

    MSI 8800GTX OC Edition
  • Resident'e hitaben , belli bir süre kullandıktan sonra diyebilirim ki söyledikleriniz tamamiyle doğrudur,ayrıca ekran kartının oyunlara yönelik ayarlarından iyileştirmeler yapınca istediğim gibi oldu.Ama oyun performansı konusunda düşündüğüm şu ki en az 8800GT veya üstü hatta SLİ olarak kullanılmalı.Evet panelin tipi S-PVA ,oyunlarda gölge diye tabir edilen şeye rastlamadım.İlginize teşekkür ederim.
  • aslan_74 monitörü nereden aldınız,Türkiye'de satılmıyor galiba
  • Bu monitörü Türkiye distribütörü ODAK Kimya'dan aldım.Pek bilinmiyor,kime söylediysem ilk defa duyuyorum dedi.Monitörü yakından görüp de incelemedim .Üzerinde eizo yazdıktan sonra benim için artık o güvenilirdir
  • O şirketi duymuştum, ne kadara aldınız peki? Ben de PVA(samsung 971p) panel kullanıyorum, ama oyunlarda sizin bahsettiğiniz şikayetlere rastlamadım hiç veya farketmedim.Monitörden biraz bahsedebilir misiniz, özellikle dinamik kontrast var mı varsa gerçekten işe yarıyor mu?
  • quote:

    Bu monitörü Türkiye distribütörü ODAK Kimya'dan aldım.Pek bilinmiyor,kime söylediysem ilk defa duyuyorum dedi.Monitörü yakından görüp de incelemedim .Üzerinde eizo yazdıktan sonra benim için artık o güvenilirdir

    bilinmemesi normal son kullanıcı ile pek çalışmıyor olabilir. eizo ları kullananlar genelde basım yayın kuruluşları ajanslar vb grafik işleri ile uğraşan şirketlerdir.
    kaliteli monitör almışsınız güle güle kullanın.
  • benimde okuduğum yorumlara göre şu anki teknoloji ile 22" üzeri hayal kırıklığı olabiliyor. 2-3 yıl sonra ancak istediğimiz seviyeye gelecek inşallah lcd teknolojisi veya oled.
  • crysisde motion blur seçeneğini kaparsanız sorun ortadan kalkacaktır.çünkü aldığınız monitörün tepki süresi fena değil, o kadar göze batan bir blur yapacağını hiç sanmam.

    benim apple imac 24 inch'de(H-IPS panel) tepki süresi olarak sizin monitör ile aynı sayılır. cod4,counter strike source, crysis oyunlarında hiç bir sorunla karşılaşmadım.sizin sorun ekran kartıyla alakalı olabilir mi acaba.

    eizo profosyonel dünyada kullanılan bir monitördür.dijital fotoğrafçılar,film stüdyoları vb... alanlarda kullanılır.
    14 bitlik panelleri vardır. tn bir panelin 6 bit olduğunu düşünürseniz farkı daha iyi anlarsınız. yalnız bu üst seviye lcd monitörlerinin tepki süreleri biraz yüksektir,36 ms civarı.

    sizin aldığının model ise multimedia ağırlıklı bir model, yalnız internetten gördüğüm kadarıyla monitör oldukça kalın.arkaya doğru baya bir gidiyor. benim 24 inch imac bile içinde bilgisayar olmasına rağmen daha ince

    fiyat olarak be kadara aldınız merak ettim eğer bir sakıncası yoksa tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 24 Ocak 2008; 12:34:58 >




  • Bi yanlış anlamaya sebep oldum bulanıklık konusunda arkadaşımızın (Resident)belirttiği gibi oyunun kendisindeki özelliklerden kaynaklanıyormuş ,farklı oyunları denedikçe öyle olmadığı anlaşılıyor.h3ps3'e cevaben ,dinamik kontrast 3000/1 diye görünüyor bunun işe yarayıp yaramadığını inanki bilmiyorum (nasıl anlaşılıyor?) bazı özelliklerini eğer varsa tabi zamanla keşfetmeyi umuyorum daha yeni çünkü,fiatı 2750Ytl. (1600Euro) evet alperen,söylediğiniz gibi teşekkür ederim.Kumandan'ım hayal kırıklığım yok memnunum 24" aldığım için ,insanoğlunun teknolojisi bu hususta bu kadar gelişmiş daha iyisini yapsınlar onlardan alırız.Magnat_HİFİ ,bahsi geçen oyunlardan yanlızca cod4 yakın zamanda elimde olacak bende merak ediyorum neler olacağını.Kalınlığı benim için önemli faktörleden biri değil ama kalın evet, apple'lar özellikle ince olsun diye düşünülüyor bunu yapan Japon'lar öyle düşünmemiş.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kumandan

    benimde okuduğum yorumlara göre şu anki teknoloji ile 22" üzeri hayal kırıklığı olabiliyor. 2-3 yıl sonra ancak istediğimiz seviyeye gelecek inşallah lcd teknolojisi veya oled.


    kumandan'ım 24 inchlerde hayal kırıklığı yok,nerden çıkardınız.
    arkadaşın sorunu oyundaki bir ayardan kaynaklanmış yoksa tepki süresi ile bir alakası yok. ne oyunlarda nede filmlerde tepki süresi ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor.
    özellikle renklerin canlılığı parlaklığı gibi konularda çok memnunum, ekrandaki fotoğraflar gerçek gibi duruyor.kaliteli panelli lcd lerde görüş açıları zaten 178 derece oluyor, bu açıdanda bir sorun yok.

    dediğinize şu açıdan katılabilirim, eğer TN panelli 24 inch bir lcd alırsanız, ekran çok büyük olduğu için köşelerde görüntü kaybı olabilir,görüş açısının yetersizliğinden dolayı.




  • Arkadaşlar benimde bir sorum olacak.Bende xbox 360 var ve yakında 22 lcd monitör almak istiyorum ama futbol ve basketbol oyunlarında 16/10 formatı desteklediği için adamların boylarının fazlaca uzun olduğu söyleniyor,22 lcd kullanan arkadaşlardan bu konuda yorum rica ediyorum
    İzlenimleriniz nelerdir ve yorumlarınız benim için önemlidir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.