Şimdi Ara

24 to 20 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lord_day_walker

    anakartın al kısmından başlayarak tak elindeki ucuc 20 bin tek bir şekiilde oturur zaten ama o makinden perfoman alamazsın

    Anakartın 24 pin yuvası ve Power ın 24 pin soketindeki yuvalar ters takma ihtimaline karşı farklı farklı şekillerdedir.
    Anakartın altında gelen kısmından tak, üstüne gelen kısmından tak demek yanlıştır.
    Anakart soketindeki ve power soketindeki duruma göre takılması gerekir. Herhangi bir zorlama soketin yanlış takıldığının işaretidir.



     24 to 20




  • O SOKETİ TERS YADA YALIŞ TAKAMAZSIN 24 P GİRİŞİNDE UC KISIMLAR KARE 5GEN VE OVAL OALRAK YAPILMIŞTIR İSTESEDE TERS TAKAMAZ SOKETİN ALTA GELEN KISMI HER POWER DEFUALT OLARAK GELEN 20 P UCUNA GÖRE ŞEKİLLENMİŞTİR.VERDİĞİN RESİMDEDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ. TERS TAKMASI İÇİN SOKETİ KIRMASI LAZIM.
  • power 20 pin, anakart 24 ise anakartta 4 pin boş kalır.
    anakart 20,power 24 ise mutemelen powerdeki fazladan 4pin ayrılabilir yada kırılıp ayrılabilir yapılmıştır ,o 4 pini ayırır 20 pin olarak kullanırsınız,yada ayrımıyosa 20 pini taktığınızda artan 4pin yanında boşta durur.

    her 2 durumda da hiç bir sorun olmaz .arkadaşımın dediği gibi Ters takma ihtimali de yoktur
  • @lord_day_walker
    Tavrınızdan dolayı sizi kınıyorum.
    Soketi ters takarsa kırar demek te yanlış. Nitekim soketi zorla tersten takılmış makinaları da gördüm.
    İfademde " Herhangi bir zorlama soketin yanlış takıldığının işaretidir." demiştim.
    Açıklaması da, "soketi ters takmaya çalışırsanız soketi yerine oturtmakta zorlanırsınız" dır. Zorlanır ama takabilir de.
  • dellino arkadaşım üslübümda bi sorun yok burda çözüm üretmeye çalışan arkadaşlarımla aynı sadece yaptığım yoruma karşı yorun var arkadaşım bildiğin şeylere saygı duyuyorum ama sende başkalarının bilgisine saygı duymalısın en azından. sinaaat arkadaşımın anlattığının kaba bişimi benim tarıfim ve doğru olan ben 20 pin power ucunu daha ters takanı görmedim meslek hayatımda ve terste takmzsın bir sorunçözülürken sadece kendi doğrularımız doğru değildir çünki her sorun beraberinde farklılıklar getirir amacımsa seni rencide etmek değildi kusra bakma.

    buarada sinaaat bende aldım a+ sertifikamaı şimdide sayısal devrelere uğraşıyorum. yolun acık olsun sinaaat arkadaşım
  • soketin pinleri çevreleyen kısımlarının geometrik şekilleri zaten rehberlik edeceğinden anakartın altından üstünden vs.'sinden başla gibi yönlendirmelerin teoride de pratikte de bir faydası olmaz,hatta bilmeyen için yanlış yönlendirmeyle zorlamaya bile sebep olabilir,çünkü soket konumlandırmaları anakarttan anakarta değişebilmekte.burada herhangi bir kişinin doğruları söz konusu değil yani zaten durum çok değişkenken.bu kadar basit bir olayın bu kadar büyümesi gereksiz

    ayrıca day walker'ın iddia ettiği makineden performans alamama gibi bir durum da söz konusu olamaz.güç ya yeterlidir pc sorunsuz çalışır ya da yetersizdir açılmaz/stabil olmaz zaman zaman kapanır.düşük kapasiteyle çalışma gibi bir durum olamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 22 Nisan 2010; 11:16:11 >
  • bir nevi konuyu hortlatmış olacağım da benzer bir sorum olacaktı benim.

    geçenlerde arkadaşımın 24 pinlik anakarta 20 pinlik psu'yu takıp çalıştırmaya kalktık, anakart yanmış haberimiz yok, bir de benim 24 pinlik psu ile deneyelim dedik, bir de psu'yu bozduk. 5 dk içerisinde 200 lira içeri girdik anlayacağınız.
    soruma gelirsek: bu olanlar eğer 20'den 24 pine çeviren kablo olsaydı olmayacak mıydı, halen o 20 pinlik psu'yu kullanma şansımız var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 18 Şubat 2013; 1:04:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.