Şimdi Ara

23 yaş üniversite için geç olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar ben 3 dönem içinde açık liseden mezun olucam.2 yıllık Laboratuvar Teknikerliği bölümü istiyorum.Bölümü kazanmak ve devam ettirmek zor olur mu sizce? Ve yaşı göz önüne alınca geç mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Geç ama yinede okumanı öneririm hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geç değil bence. atanmak için okyorsan açıktan tıbbi sekreterlik vs. de ekleyebilirsin yanına sınavsız. 2 yıl sonunda 2 diploman olur elinde.
  • gec tabı yasıtlarından buyuk olmak sorundur askere gec gıtmek gec evlenmek sorun olur
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    askerliğimi yaptım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geç değil hocam ben de 23 üm 2. üniyi okumak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 yaşında tıp fakültelsinden mezun olan insanlar var, 23 yaş üniversite için geç demek komik olur.

    Bende 23 yaşında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü için 4 yıllık üniversiteye başladım, şu anda 26 yaşındayım ve son senem, muhtemelen ocak ayında mezun olacağım. eğer geç olduğunu düşünseydim buraya kadar gelemezdim.
  • Benim yaş 42 oldu, havacılık yönetimi ikinci sınıftayım. Öğrenmenin yaşı yoktur.
  • Niye geç olsun ki erken bile...34 yaşında Öğretmenim tıpa başlayacağım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 30 yaşımda 2. üniversite okuyorum. 68 yaşında aöf okuyan insan tanıyorum.
  • 42 yaş.Kamu personeliyim 3. üniversitem
    2 lisans hiçbir işe yaramadı.Şimdi önlisans web tasarımı okuyorum ve son dönemim.Teknik bölüm olduğu için okuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 10 Mayıs 2020; 13:56:38 >
  • Blindfallen kullanıcısına yanıt
    hangi üni hocam? sanırım türkçe bölüm okuyorsunuz. ybs ikinci üni için dğer mi sizce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 10 Mayıs 2020; 20:1:52 >
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    aöf anadolu üniversitesinde ybs okuyorum. eğer yazılım sektöründe işe girme hedefiniz varsa ikinci üniversitenin çok bir etkisi olmaz, çünkü bu sektördeki insanlar hangi üniversiteden mezun olduğunuzdan daha çok neler öğrendiğinize bakıyor.

    Sizin ne için bu bölümü okumak istediğinizi bilmiyorum, ben ileride daha kolay iş bulmak için üniversite okuyorum ve yazılımla uğraştığım için aöf de en yakın bölümlerden biri bu olduğu için bunu seçtim.

    İş hayatından genel olarak pek bilgim yok, ybs ikinci üniversitede okumanız size ne gibi fayda sağlayabilir bilmiyorum. ancak bir şeyler öğrenmek için okuyorsanız size hiç bir fayda sağlamaz.
  • 20kişilik hazırlık sınıfımda 4 kişi 18 4 kişi 19 5 kişi 20 3 4 kişi 21 geri 1 er 2 şer tanede 22 23 yaşında insan vardı düşün bu hazırlık sınıfı geç değil yani zaten 23 le 18 farkedilir ama 23 le 20 yaşında adamın farkı yok yani dışardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

    42 yaş.Kamu personeliyim 3. üniversitem
    2 lisans hiçbir işe yaramadı.Şimdi önlisans web tasarımı okuyorum ve son dönemim.Teknik bölüm olduğu için okuyorum
    Bölüm nasıl hocam Anadolu aöfte var sanırım bölüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bir yaş geç değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfallen

    50 yaşında tıp fakültelsinden mezun olan insanlar var, 23 yaş üniversite için geç demek komik olur.

    Bende 23 yaşında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü için 4 yıllık üniversiteye başladım, şu anda 26 yaşındayım ve son senem, muhtemelen ocak ayında mezun olacağım. eğer geç olduğunu düşünseydim buraya kadar gelemezdim.
    Hocam bölüm nasıl yaş fazlam yok direk girmeyi düşünüyorum
  • Eğer ileride bilişim departmanında çalışmayı düşünürsen, güzel bölüm. teknolojiyle az çok ilgi duyuyorsan ve insanları yönetmeyi, iletişim kurmayı seviyorsan tam senlik bölüm.

    Bu bölümde çoğunlukla işletme, yazılım ve sistem konularını görüyorsun. İşletme gibi derslerin olmasının sebebi bilişim departmanında çalıştığın zaman diğer departmanlarla(pazar, satış, muhasebe, operasyon vb.) sağlıklı iletişim kurabilmendir.

    Ders kitaplarındaki bilgilerin %90'nını iş hayatında kullanmayacaksın, çünkü ders kitapları çok fazla tanım şeklinde anlatıyor, bu kitaplar sana birşeyler öğretmek için değil sınavı geçebilmen için yapılmış, bu yüzden bu kitapları okurken sıkılabilirsin, hangi bölüm olduğu farketmiyor.

    Birşeyler öğrenmeye iş hayatında başlıyorsun, bilişim departmanında stajer veya çırak(junior) olarak işe başladığın zaman asıl gerekli bilgileri ve neler öğrenmen gerektiğini orada öğreniyorsun, tabi öğrenebilmen için derdini ve ne istediğini çok iyi anlatabilmen lazım, çalışma ortamındaki uzman arkadaşlara ne olmak istediğini ve nasıl öğrenmen gerektiğini sorman lazım. bazı firmalarda çalışanlar stajerlerle pek ilgilenmeyebilirler bu yüzden öğrenmek istediğin sorular için onları baskılaman gerekiyor.

    Ancak stajer veya çırak gibi pozisyonlarda işe başlaman için yinede bazı konularda az çok bilgi sahibi olmanı isterler (ne istediklerine iş ilanlarından bakabilirsin). Bu konular için internetten kurslara bakabilirsin, hangi mesleği istiyorsan bununla ilgili kitaplar okuyabilirsin, bu kitaplar üniversite ders kitapları gibi sıkıcı değil.

    Eğer ingilizce bilmiyorsan, ingilizce öğrenmeye başla. iş ilanlarında okuduğunu anlayabilecek düzeyde ingilizce bilmeni isterler, çünkü ileride çalışırken karşılaştığın sorunlara çözümlerini bulabilmen için ingilizce kaynaklara bakman gerekecek.

    Bu bölümü okurken illaki bilişim departmanında çalışmak zorunda değilsin, diğer departmanlarda da çalışabilirsin. İş verenler hangi bölümü okuduğundan daha çok neler bildiğine bakarlar, özellikle iş tecrüben arttığı zaman kimse senin diplomanda hangi üniversiteyi, hangi bölümü okuduğuna bakmaz, seni tanımak için merak ederek bölümle ilgili birkaç soru sorabilirker.

    Bu arada bilişim departmanında junior veya stajer pozisyonları için pek iş ilanı yok, bu tip yerlere işe nasıl girebileceğini bilmiyorum. Ben tanıdık yardımıyla bir firmada junior olarak işe girmiştim ancak 10 ay sonra firma iflas ettiği için işsiz kaldım. Şu anda kendi başıma mobil uygulama geliştiriyorum, üniversiteden mezun olduğum zaman ve markete uygulamayı çıkardığım zaman orta seviye pozisyonlarında iş ilanlarına bakacağım.




  • Hiçbir şey için geç değildir. Özellikle eğitim için....

    Bizim millet 25 den sonra postu sermeye alışkın olduğu için zor geliyor herkese.

    Memur ol yat zihniyeti var herkesste
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.